ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Τιμή και περηφάνια να παίζω στη Νίκη»

τιμή-και-περηφάνια-να-παίζω-στη-νίκη-81099

Με 22 συμμετοχές σε 23 αγώνες πρωταθλήματος ο Μανώλης Αλιατίδης αποτέλεσε εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών στα μετόπισθεν της Νίκης Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα της Football League.

O ίδιος δήλωσε τιμή και περηφάνια να αγωνίζεται με τα κυανόλευκα, πλέκοντας το εγκώμιο της διοίκησης αλλά και του κόσμου, ενώ έβγαλε και το καπέλο… στον προπονητή Στάικο Βεργέτη. Αν και είναι ακόμη νωρίς και με την αναστολή του πρωταθλήματος να συνεχίζεται κι ενώ όλα δείχνουν οριστική διακοπή, ο 25χρονος αμυντικός από την Πτολεμαΐδα δεν είναι υπέρμαχος των δύο ομίλων στη Super League 2, όπως επιθυμούν οι περισσότερες ομάδες για την αναδιάρθρωση, δηλώνοντας αγχωμένος για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στις χαμηλότερες κατηγορίες. Φιλοξενούμενος σε διαδικτυακή εκπομπή μίλησε σχετικά:

Για την αλλαγή προπονητών: «Μείναμε πίσω στην αρχή του πρωταθλήματος. Είχαμε έναν προπονητή με ισπανική φιλοσοφία, ο οποίος δεν μπόρεσε να την περάσει στην ομάδα και δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Έπειτα ήρθε ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος ήξερε να κερδίζει από κάθε παίκτη το 100% των δυνατοτήτων του. Μαζί με τους συνεργάτες του μπορούσε να περάσει ένα πλάνο στην ομάδα και γι’ αυτό είχαμε αυτή την εξέλιξη που είδαμε στην πορεία και ένα σερί νικών».

Για το πώς έζησε ο ίδιος τη χρονιά και τη δική του παρουσία: «Ήμασταν η τελευταία ομάδα που ξεκίνησε τον προγραμματισμό της, γιατί δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα βρισκόμαστε. Αρχίσαμε αργά προετοιμασία, αλλά πίστευα από την αρχή στην ομάδα, γιατί είχε καλές μονάδες. Χρειαζόταν να αποκτήσουμε μία χημεία, για να βγει και το ανάλογο αποτέλεσμα. Αυτό το βρήκαμε με τον Στάικο, που ήξερε πώς να πάρει το 100% από τον ποδοσφαιριστή και ο καθένας μας είχε ένα πλάνο μέσα στο γήπεδο», για να προσθέσει: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, καθώς αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια εκτός από ένα με την Τρίγλια και γενικά πιστεύω πως είχαμε μία πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα».

Για την επιρροή της καραντίνας στην αγωνιστική ετοιμότητα: «Σίγουρα επηρεάστηκε και αν αποφασίσει η πολιτεία να ξαναξεκινήσουμε, θα είναι πολύ δύσκολο για όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο γυμναστής μας έχει δώσει ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και όσο μπορούμε προπονούμαστε. Δεν είναι το ίδιο με τον αγωνιστικό ρυθμό, αλλά προσπαθούμε να είμαστε σε καλή κατάσταση».

Για την αναδιάρθρωση και τη Νίκη: «Καταρχάς θεωρώ άδικο που η Νίκη Βόλου βρίσκεται στη Football League μ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Θεωρώ ότι η Super League 2 θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του χρόνου με έναν όμιλο 16 ομάδων. Είμαι κατά στο να γίνουν δύο όμιλοι, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίζουμε αλλά η πολιτεία. Το οικονομικό είναι το πιο βασικό. Εγώ μέχρι στιγμής σ’ όλες τις ομάδες μου ήμουν εντάξει, αλλά ακούω πολλούς συναδέλφους μου να έχουν πρόβλημα».

Για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο και το ενδεχόμενο κεκλεισμένων των θυρών: «Φυσικά και έχω άγχος. Το πιο βασικό είναι το οικονομικό κομμάτι και στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Του χρόνου θα είναι δύσκολα για τις ομάδες που έχουν λαό, γιατί φέτος τη Νίκη ο κόσμος μας βοήθησε σε πολλά ματς και έδωσε ώθηση στην ομάδα, ώστε να ‘ρθουν πολύτιμοι βαθμοί. Επίσης έχω μάθει ότι δεν ήταν πολύ συνεπείς απέναντι στις ομάδες σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά. Γενικά πιστεύω ότι τη νέα χρονιά θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους ποδοσφαιριστές».

Για ενδεχόμενη παραμονή και την έδρα που θέλει να αγωνιστεί: «Απ’ ό,τι ξέρω από τους ανθρώπους της ομάδας θέλουν να αγωνίζεται η Νίκη στο «Παντελής Μαγουλάς». Φυσικά και θα ήθελα να συνεχίσω, αν και νομίζω ότι ακόμα είναι νωρίς, γιατί υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες με τις κατηγορίες. Όταν έρθει η στιγμή, θα μιλήσω και με τον εκπρόσωπο μου και θα αποφασίσουμε αναλόγως, αλλά κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να παίζει στη Νίκη Βόλου, γιατί έχει αυτόν τον υπέροχο κόσμο και φέτος ήταν πραγματικά τιμή μου και είμαι περήφανος που παίζω σε τέτοια ομάδα».

Για τη στήριξη των διοικούντων: «Ακόμα και όταν δεν είχαμε ξεκινήσει καλά, η διοίκηση ήταν δίπλα μας και μας ρωτούσε τι δεν πάει καλά, για να μας βοηθήσουν. Εμείς καθίσαμε και σκεφτήκαμε, μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι οι άνθρωποι της διοίκησης είναι υπέροχοι και πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, για να τους βγάλουν ασπροπρόσωπους, και πιστεύω ότι το καταφέραμε αυτό».

Για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του εφόσον υπάρξει πρόταση από ομάδα της Super League: «Φυσικά και θα το έκανα, αλλά φυσικά θα μιλούσα με τον εκπρόσωπο μου, για να με κατευθύνει. Είναι η δουλειά του και ξέρει πού κινούνται οι ομάδες στην Α’ Εθνική, γιατί κι εκεί υπάρχουν ομάδες που δεν είναι καλά ένας ποδοσφαιριστής. Θα έπαιρνα τη συμβουλή του και μαζί θα αποφασίζαμε πού θα πάω. Φυσικά θα ήθελα να παίξω Α’ Εθνική, δεν το συζητώ, κάθε ποδοσφαιριστής το θέλει, για να ‘χει να θυμάται, όταν περάσουν τα χρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου