ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Τρέλα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα»

τρέλα-να-συνεχιστεί-το-πρωτάθλημα-85694

Τo σύνθημα «Κρουθ, Κρουθ, Κρουθ», ακούστηκε πολλάκις από τα χείλη των φίλων της Νίκης Βόλου τη φετινή περίοδο, με τον Ισπανό μέσο να μαγεύει εντός γηπέδου με περίτεχνες ενέργειες αλλά και να σημειώνει γκολ… υψίστης σημασίας και ομορφιάς, τα οποία έδωσαν και πολύτιμους βαθμούς στο σύνολο του Στάικου Βεργέτη.

Ο Αλεξ Κρουθ, αναμφίβολα αποτελεί σημείο αναφοράς στο κυανόλευκο ρόστερ της φετινής περιόδου, και πέρα από τις 20 συμμετοχές στη Football League, και τα τρία τέρματα που έχει πετύχει, έχει καταφέρει να βοηθήσει ποικιλοτρόπως την ομάδα και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός παρέμεινε στον Βόλο τις ημέρες της καραντίνας, έχοντας όμως το μυαλό του στη γενέτειρά του και τους δικούς του ανθρώπους. Στη διάρκεια της… αναστολής των πρωταθλημάτων, ο Κρουθ μίλησε για όσα τον απασχολούν στην επίσημη ιστοσελίδα της κυανόλευκης ΠΑΕ, από τον τόπο λατρείας και μπροστά στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας.

Εκεί «ανακρίθηκε» από τον υπεύθυνο Τύπου, Κώστα Καραγεωργόπουλο, ενώ χρέη μεταφραστή ανέλαβε ο τεχνικός διευθυντής Ρήγας Στύλας, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στη Δόξα Δράμας. Την παραγωγή του βίντεο ανέλαβαν οι TechitSerious με τη συνέντευξη να φιλοξενείται και στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ στο youtube (Niki Volou FC – Official YouTube Channel).

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως θα ήθελε να παραμείνει για ακόμη πολλά χρόνια στην Νίκη και στον Βόλο, θυμήθηκε τα τέρματα που πέτυχε απέναντι σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, ενώ χαρακτήρισε ως τρέλα την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Football League.

Αναλυτικότερα μίλησε:

Για τον λόγο που έφυγε από τη Δόξα Δράμας και δέχθηκε να συνεχίσει στην Ελλάδα με τη Νίκη Βόλου πριν από σχεδόν ένα καλοκαίρι: «Ολοκληρώνοντας το συμβόλαιό μου με τη Δόξα Δράμας και επειδή προέκυψε μια αλλαγή προπονητή αποφάσισα να μην ανανεώσω τη συνεργασίας μας. Στη συνέχεια ήρθε η πρόταση από την Νίκη Βόλου και συγκεκριμένα από τον κ. Στύλα, με τον οποίο είχα συνεργαστεί και στη Δόξα. Στη συνέχεια συγκέντρωσα κάποιες πληροφορίες για την πόλη του Βόλου από τον φίλο μου Ροτζέριο Μάρτινς, με τον οποίο συνυπήρξαμε στη Δόξα. Δεν το σκέφτηκα και πάρα πολύ για να πω το «ναι» κι έτσι είμαι πλέον ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου».

Για την κακή αρχή στο πρωτάθλημα και το πώς έφτασε τελικά η ομάδα στο φινάλε της περιόδου να διεκδικεί την άνοδο: «Πράγματι ξεκινήσαμε δύσκολα το πρωτάθλημα. Η αρχή μας δεν ήταν καλή. Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε καιρό για να προετοιμαστούμε όπως θα έπρεπε και όπως κάνουν όλες οι ομάδες. Αυτό το πράγμα μας πήγε πίσω και όπως λέμε στην Ισπανία «πήγαμε τρέχοντας» κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά μας. Υπήρχε πάρα πολύ πίεση και βιασύνη σε όλο αυτό. Με την αλλαγή του προπονητή και τον ερχομό του Στάικου Βεργέτη άλλαξαν ορισμένα πράγματα, δίνοντας μας την απαραίτητη ώθηση για να πάμε προς το καλύτερο. Είδαμε πως η ομάδα έχει όντως ποιότητα και μπορεί να φτάσει ψηλά. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλάξαμε κάποια πράγματα και καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα, και να διεκδικούμε την άνοδο».

Για το πώς ένιωσε σκοράροντας στο πρώτο βολιώτικο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό: «Η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια, σε όσες ομάδες έχω παίξει, είναι μεγάλη και το έχω ξανακάνει. Όμως, νιώθω τυχερός και χαρούμενος που αυτή τη στιγμή παίζω σε μία τόσο σημαντική ομάδα, η οποία μου έδωσε αυτή τη δύναμη να νιώθω άνετα. Νιώθω πολύ ευτυχής και τυχερός που σκόραρα απέναντι σε μία ομάδα της πόλης, γνωρίζοντας την κόντρα που υπάρχει. Όταν έβαλα το γκολ με τον Ολυμπιακό Βόλου, ουσιαστικά «κλείδωσε» το παιχνίδι γιατί έγινε το 2-0, αλλά μόλις 30 λεπτά νωρίτερα από την επίτευξη του τέρματος είχε πεθάνει ο παππούς μου. Η αλήθεια είναι πως το έψαχνα αυτό το γκολ και φυσικά το αφιέρωσα σε εκείνον. Όταν γύρισα το κεφάλι μου και είδα τον κόσμο να πανηγυρίζει, να φωνάζει και να χειροκροτεί, ένιωσα μια τεράστια ευτυχία, από τη μία γιατί κατάφερα να αφιερώσω στον παππού μου αυτό το γκολ και στη συνεχεία σε όλη την ομάδα της Νίκης».

Για το τελευταίο τέρμα πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος κόντρα στην Καβάλα, όταν σκόραρε στο τελευταίο λεπτό και ξαναέβαζε τη Νίκη στο κόλπο της ανόδου: «Τη στιγμή που πέτυχα το γκολ ένιωσα μία τεράστια ευτυχία όχι μόνο για μένα και για όλη την ομάδα. Αυτό ήταν πραγματικά απίστευτο γιατί στους δύο προηγούμενους αγώνες είχαμε δεχθεί γκολ σε κόντρα επίθεση τόσο από την Τρίγλια, όσο και από τον Ολυμπιακό Βόλου στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να είναι ο κόσμος λυπημένος και να μην του δίνουμε τη χαρά που πρέπει, γιατί είχαμε το πάνω χέρι στο σκορ. Σκοράροντας πλέον εγώ με την Καβάλα στο τέλος, όλα τα συναισθήματα βγήκαν τότε, η ομάδα πανηγύρισε έξαλλα κι εγώ ένιωσα απίστευτη χαρά. Φυσικά αυτή την επιτυχία την αφιερώσαμε στον κόσμο μας, που είχαμε πικράνει για δύο συνεχόμενους αγώνες».

Για το πώς ένιωσε τον τελευταίο καιρό περνώντας την καραντίνα με την οικογένειά του, τη γυναίκα του και το παιδί τους: «Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό συνέβη απροσδόκητα για όλο τον κόσμο, έτσι και για εμάς ήταν περίεργο όλο αυτό που έγινε. Ήταν η πρώτη φορά που αντιμετωπίζαμε μία τέτοια κατάσταση και όλος ο κόσμος έμεινε στο σπίτι του, όπως έκανα και εγώ. Είμαστε τυχεροί γιατί ο κορονοϊός δεν έχει κάνει μεγάλη «επίθεση» στην Ελλάδα. Το αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία, παραμένοντας σπίτι και μπορεί να μην κάνουμε πλέον προπονήσεις, αλλά είμαστε καλά στην υγεία μας και αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για την πιθανότητα επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους και την επανέναρξη του πρωταθλήματος κι αν θεωρεί πως εκείνος και οι συμπαίκτες του μπορούν να αντεπεξέλθουν: «Ειλικρινά για εμένα θα είμαι μία τρέλα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, διότι ο ελάχιστος χρόνος που θα χρειαστούμε για να μπορέσουμε να επανέλθουμε χωρίς προβλήματα, είναι ένας μήνας προετοιμασίας. Ολοι οι παίκτες. Αν δεν το κάνουμε αυτό είναι ορατός ο κίνδυνος τραυματισμών, τους οποίος δεν ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε, αλλά το πιο επικίνδυνο είναι ότι με τον κορονοϊό υπάρχει το μεγάλο ενδεχόμενο να αρρωστήσει κάποιος ποδοσφαιριστής και εκεί τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Επαναλαμβάνω πως προσωπικά το βλέπω ως τρέλα… να συνεχιστεί το πρωτάθλημα».

Για το αν η ζωή στον Βόλο και οι παροχές της ομάδας μπορούν να τον κρατήσουν εδώ και τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Η αλήθεια είναι πως εδώ στον Βόλο με αναγνωρίζει πολύς κόσμος, ενώ και η οικογένειά μου περνά τέλεια εδώ. Οι οπαδοί με συναντούν στον δρόμο και έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Η ομάδα φέτος ξεκίνησε πάρα πολύ γρήγορα. Έλειπαν πολλά πράγματα στην αρχή και από θέμα οργάνωσης δεν είχαμε την απαιτούμενη, επειδή ξεκινήσαμε ουσιαστικά την τελευταία στιγμή. Ωστόσο στην πορεία διορθώθηκαν πάρα πολλά πράγματα και ακόμη και σήμερα διορθώνονται καταστάσεις, γιατί στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν σταματάς να εξελίσσεσαι. Η εμπειρία που έχω τόσο από τις ομάδες που αγωνίστηκα στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα μου δίνει τη δυνατότητα μπορώ κι εγώ να κάνεις προτάσεις προκειμένου να καλυτερεύσουν κάποια ζητήματα μέσα στην ομάδα και βλέπω πως θέληση, προκειμένου η Νίκη Βόλου να επιστρέψει στις μεγαλύτερες κατηγορίες και να ξαναγίνει μεγάλη όπως πριν.

Χαίρομαι που έχω συμβάλει και εγώ σε αυτό και βοήθησα σε όλη αυτή την βελτίωση ορισμένων θεμάτων. Αν σκεφτούμε όλα αυτά δεν βλέπω τον λόγο για να μην συνεχίσω στη Νίκη, αφού τα πράγματα καλυτερεύουν. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το διοικητικό κομμάτι, αλλά έχει να κάνει και με την υποδομή του συλλόγου. Όλοι δουλεύουν στην Νίκη σαν μια οικογένεια και θέλουν η ομάδα να πάει ακόμη ψηλότερα».

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης: «Η αλήθεια είναι πως όταν εγώ ήρθα στην ομάδα αυτή ήταν στην Γ’ Εθνική και δεν περίμενα να βρω τόσο πολύ και τόσο παθιασμένο κοινό. Είμαι σίγουρος πως αν η ομάδα ανέβει κατηγορία οι οπαδοί θα γίνουν περισσότεροι και όλο αυτό μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως η διοίκηση προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να είναι περήφανος ο κόσμος της ομάδας. Το μήνυμα μου προς αυτούς είναι να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ομάδα και πιστεύω πως θα γίνουν μεγάλα πράγματα. Αν και πάλι στο μέλλον κληθώ να μιλήσω για τον κόσμο της Νίκης, θα πω και πάλι το πόσο έκπληκτος έμεινα μαζί του, ότι μπορεί να είναι ακόμη περισσότερος και πως η διοίκηση προσπαθεί να κάνει τα πάντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου