ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στο χέρι των ομάδων η επανέναρξη

στο-χέρι-των-ομάδων-η-επανέναρξη-96137

Κρίσιμη είναι η αυριανή ημέρα για τις ομάδες της Super League 2 και Football League, έτσι φυσικά και για τη Νίκη Βόλου, που περιμένει το αποτέλεσμα για επιστροφή ή όχι στους αγωνιστικούς χώρους αρχικά για προπονήσεις.

Στη Νίκη Βόλου βλέπουν πως δύσκολα θα υπάρξει και πάλι σέντρα στην κατηγορία της Football League, ωστόσο θέλουν να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους και να διεκδικήσουν την άνοδο μέσα σε αυτούς και στους τρεις εναπομείναντες αγώνες, όταν κι αν δοθούν, κλείνοντας σε λίγες μέρες δύο μήνες, από τον τελευταίο αγώνα στην Καβάλα στις 8 Μαρτίου.

Αύριο Δευτέρα (4/5) θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη σε Superleague 2 και Football League, που θα αποφασιστεί είτε η συνέχιση είτε τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Το κρίσιμο Δ.Σ. για τις ομάδες της 2ης και 3ης κατηγορίας, μέσω τηλεδιάσκεψης θα ξεκινήσει στις 14:00 και εκεί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Οι ομάδες θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον της φετινής σεζόν, το αν δηλαδή θα μπει οριστικό «λουκέτο» ή θα συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα.

Εφόσον τελικά αποφασιστεί να… κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι, ακολούθως θα απευθυνθούν στον υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε μέσω των αρμόδιων φορέων, να δοθεί το τελικό «ok» για το αν είναι ασφαλές να επιστρέψουν και οι ομάδες της SL2/FL στις προπονήσεις (ανά γκρουπ), όπως εκείνες της μεγάλης κατηγορίας.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν επιφυλάξεις για την ασφάλεια παικτών και προπονητών, αφού οι υλικοτεχνικές υποδομές στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες δεν είναι ίδιες με εκείνες των ομάδων της Superleague, στην οποία η δράση έστω και με περιορισμούς στις προπονήσεις θα ξεκινήσει από την Τρίτη 5/5.

Εφόσον ανάψει «πράσινο» τότε οι ομάδες θα πρέπει επιστρέφοντας στα προπονητήριά τους να τηρήσουν αυστηρά πρωτόκολλα προπόνησης σε γκρουπ 6-8 παικτών, σε ανοιχτούς χώρους, χωρίς να κάνουν χρήση κλειστών γυμναστηρίων, χωρίς να κάνουν χρήση ντους, χωρίς να κάνουν χρήση αποδυτηρίων, κυλικείων, μπαίνοντας αυστηρά από μία είσοδο, με αντισηπτικά, προστατευτικά, πάντα δηλαδή με μία σειρά από κανόνες που πρέπει να τηρούνται, όπως τόνιζε πρόσφατα και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Δεν μιλήσαμε για αναδιάρθρωση»

Οσον αφορά στο μείζον πλέον θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, ο υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε για το αν έχει συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο λόγω της δυνατότητας τροποποιήσεων των προκηρύξεων όπου και τόνισε: «Εμείς βάζουμε το πλαίσιο. Είχαμε μία τηλεδιάσκεψη με τον κ. Λεουτσάκο και επτά εκπροσώπους ομάδων της Super League 2 και της Football League όπου κάναμε μια συζήτηση αλλά δεν μιλήσαμε για αναδιάρθρωση. Οπως είπα και στην τηλεδιάσκεψη δεν είναι προτεραιότητα μας, δεν είναι της παρούσης. Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής επανεκκίνηση του αθλητισμού και η ασφάλεια των πολιτών και αθλητών μας», ενώ αναφορικά με την επανέναρξη σχολίασε: «Διοργανώτριες αρχές διαφόρων αθλημάτων τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματίσει να συζητήσουν τι θα πράξουν. Ηδη η Super League και η Football League έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν τη Δευτέρα (4/5), ξέρουμε την απόφαση που θα πάρουν; Οχι..».

«Ετοιμος να δεχτώ ό,τι αποφασίσουν οι ομάδες»

Ο πρόεδρος της Super League – Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μίλησε για την επόμενη μέρα των δύο κατηγοριών, τονίζοντας: «Στην κυριολεξία δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε αύριο! Εάν τελικά οι ομάδες αποφασίσουν την επανέναρξη των προπονήσεων τότε θα καταθέσουμε αίτημα στον κ. Αυγενάκη για τη σχετική άδεια.

Μεταξύ και άλλων θεμάτων θα είναι προς συζήτηση η αδειοδότηση των ομάδων και διάφορα οικονομικής φύσεως ζητήματα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να ξαναδούμε γεμάτα τα γήπεδα.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στις συνθήκες τις οποίες ζούμε. Οι ομάδες μπορεί να θέλουν και να είναι έτοιμες να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά ποιος θα το εξασφαλίσει όλο αυτό; Είμαι έτοιμος να δεχτώ ό,τι αποφασίσουν οι ομάδες. Όλα παίζουνε, αλλά να μην αδικηθεί κανένας», ανέφερε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής.

Τέλος, σχολίασε την ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης που ανέφερε ότι υπάρχουν ομάδες που προπονούνται κρυφά, λέγοντας ότι δεν έχει επίσημη καταγγελία για κρυφές προπονήσεις ομάδων.

Ετοιμη για επιστροφή, εφόσον αποφασιστεί

Η Νίκη Βόλου περιμένει την αυριανή απόφαση των μελών της SL2/FL για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, η οποία εφόσον αποφασιστεί βρίσκει τους κυανόλευκους να έχουν το δικό τους έτοιμο πλάνο, έστω κι αν χρειαστεί να στερηθούν για λίγες μέρες τη φυσική παρουσία του Στάικου Βεργέτη, με τον Αρκά τεχνικό να έχει το δικαίωμα να κάνει το ταξίδι από την Τρίπολη στον Βόλο μετά τις 15 Μαΐου, λόγω των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας.

Εφόσον αποφασιστεί η άμεση επιστροφή, η ομάδα θα προπονείται επί χόρτου, πλαστικού, ή συνθετικού σε «Π. Μαγουλάς» και Πανθεσσαλικό δηλαδή, υπό τις οδηγίες του γυμναστή Νίκου Αθανασιάδη και του προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Γρηγοριάδη.

Εξάλλου το πρώτο κομμάτι των προπονήσεων θα αφορά μόνο ασκήσεις φυσικής κατάστασης και όχι τακτικής. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι κυανόλευκοι να χωριστούν σε δύο γκρουπ, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις προπονήσεις. Σε αυτό το κομμάτι οι κυανόλευκοι θεωρούνται από τους «τυχερούς», αφού πέραν από το «Π. Μαγουλάς» και το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, μπορούν να βρίσκονται για προπονήσεις και στο γήπεδο της Νεάπολης.

Εφόσον αποφασιστεί εν τέλει η επιστροφή στη δράση και δοθεί ξανά σέντρα στο πρωτάθλημα της Football League, τότε θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες προετοιμασία με καθημερινές ίσως και διπλές προπονήσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες, κεκλεισμένων των θυρών, στα τέλη Μαΐου ή μέσα Ιουνίου, εφόσον πάντα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αϊβάζογλου: «Να αποφασίσει άμεσα η ΕΠΟ»

Ο πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της 7μελούς επιτροπής της SL2/FL υπό τον Λεωνίδα Λεουτσάκο την περασμένη Παρασκευή, που όπως έγινε γνωστό ήταν μία τηλεδιάσκεψη, απ’ όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των συνομιλητών, μιας και γενικότερα φαίνεται ότι οι περισσότεροι δεν επιθυμούν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Δεν ισχύει όμως αυτό και για τον ΑΟ Τρίκαλα, που την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Νίκη Βόλου, με τη θέση της τρικαλινής ομάδας να είναι ότι τα πρωταθλήματα μπορούν κάλλιστα να συνεχιστούν έστω τον Ιούνιο.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ηλίας Αϊβάζογλου εν τέλει θα αποδεχτεί αυτό που θα επιλέξει η πλειοψηφία. Στο φινάλε υπήρξε ομοφωνία, ως προς το πως θα κινηθούν ενόψει και της γενικής συνέλευσης της Δευτέρας, με την παρουσία εκπροσώπων όλων των ομάδων της SL2 και της FL.

Ακούστηκε ακόμη η άποψη ότι πιθανώς τα πρωταθλήματα εάν επανεκκινήσουν αυτό να γίνει στις 15 Ιουνίου, ώστε μέχρι τέλος Ιουνίου το πολύ να έχουν ολοκληρωθεί. O πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα Ηλίας Αϊβάζογλου παρενέβη και πάλι σε καίρια ζητήματα, ζητώντας από την ΕΠΟ να πάρει άμεσα απόφαση για το τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα. Εάν αυτά σταματήσουν να υπάρξει αμέσως και επικύρωση της υπάρχουσας βαθμολογίας στις δύο κατηγορίες, ειδάλλως με το όποιο ρίσκο τα πρωταθλήματα να συνεχιστούν κανονικά και να ολοκληρωθούν.

Ο κ. Αϊβάζογλου τόνισε εν συνεχεία: «Διαπιστώνω ότι δε θέλει κανείς να παίξουμε. Μαζί με εσάς είμαι και εγώ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω δίχως να ρίχνω καμία μομφή είναι παίρνουμε το ρίσκο μεταφέροντας την πρόταση Μονεμβασιώτη ότι δεν κατεβαίνουν στο γήπεδο και να εξηγήσουμε στις υπόλοιπες ομάδες ότι υπάρχει ο κίνδυνος ακύρωσης του πρωταθλήματός μας;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου