ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σε αναμονή για τη… μεγάλη Δευτέρα

σε-αναμονή-για-τη-μεγάλη-δευτέρα-97581

Σε αναμονή για την προσεχή «μεγάλη» Δευτέρα βρίσκονται άπαντες στην Νίκη Βόλου, με αφορμή την επανέναρξη ή όχι του πρωταθλήματος της Football League, κάτι που στο κυανόλευκο στρατόπεδο μέχρι σήμερα βλέπουν να πραγματοποιείται δύσκολα.

Την προσεχή Δευτέρα (4/5) θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη σε Superleague 2 και Football League, όπου θα αποφασιστεί είτε η συνέχιση είτε τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Το κρίσιμο Δ.Σ. για τις ομάδες της 2ης και 3ης κατηγορίας, μέσω τηλεδιάσκεψης θα ξεκινήσει στις 14:00 και εκεί θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Οι ομάδες θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον της φετινής σεζόν, το αν δηλαδή θα μπει οριστικό «λουκέτο» ή θα συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα. Επίσης, στο… τραπέζι θα πέσουν κι άλλα θέματα, όπως αυτό της αδειοδότησης.

Εφόσον τελικά αποφασιστεί να… κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι, ακολούθως θα απευθυνθούν στον υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε μέσω των αρμόδιων φορέων, να δοθεί το τελικό «ok» για το αν είναι ασφαλές να επιστρέψουν και οι ομάδες της SL2/FL στις προπονήσεις (ανά γκρουπ), όπως εκείνες της μεγάλης κατηγορίας.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν επιφυλάξεις για την ασφάλεια παικτών και προπονητών, αφού οι υλικοτεχνικές υποδομές στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες δεν είναι ίδιες με εκείνες των ομάδων της Superleague, στην οποία η δράση έστω και με περιορισμούς στις προπονήσεις θα ξεκινήσει από την Τρίτη 5/5.

Για την ώρα στην Νίκη Βόλου είναι διστακτικοί αναφορικά με την επιστροφή, έστω κι αν υπολείπονται μόλις τρεις αγωνιστικές, βλέποντας την τύχη του πρωταθλήματος να ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε η ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Βέβαια οι κυανόλευκοι εδώ και 1,5 μήνα περίπου συνέχισαν τις προπονήσεις κυρίως από το σπίτι, και μερικές φορές σε δρόμους… και παραλίες, θέλοντας να παραμείνουν όσο το δυνατόν σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Χωρίς Βεργέτη μέχρι 15 Μαΐου

Μεγάλο «αγκάθι» τη δεδομένη στιγμή αποτελεί η απουσία του Στάικου Βεργέτη, ο οποίος παραμένει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στην Τρίπολη, φεύγοντας από τον Βόλο ελέω πανδημίας, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια του.

Η επιστροφή του 42χρου Αρκά τεχνικού θα μπορεί να γίνει βάσει των περιορισμών μετά τις 15 Μαΐου, κι έτσι εφόσον αποφασιστεί η άμεση επιστροφή, η ομάδα θα προπονείται επί χόρτου, πλαστικού, ή συνθετικού σε Π. Μαγουλάς και Πανθεσσαλικό δηλαδή, υπό τις οδηγίες του γυμναστή Νίκου Αθανασιάδη, και του προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Γρηγοριάδη. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι κυανόλευκοι να χωριστούν σε δύο γκρουπ, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις προπονήσεις. Σε αυτό το κομμάτι οι κυανόλευκοι θεωρούνται από τους «τυχερούς», αφού πέραν από το Π. Μαγουλάς και το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, μπορούν να βρίσκονται για προπονήσεις και στο γήπεδο της Νεάπολης.

Εφόσον αποφασιστεί εν τέλει η επιστροφή στη δράση και δοθεί ξανά σέντρα στο πρωτάθλημα της Football League, τότε θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες προετοιμασία με καθημερινές ίσως και διπλές προπονήσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες, κεκλεισμένων των θυρών, στα τέλη Μαΐου, εφόσον πάντα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Θετικές οι ομάδες σε αναδιάρθρωση

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις ομάδες της Super League 2 και Football League πραγματοποιήθηκε χθες χωρίς ωστόσο να παρθεί κάποια απόφαση, με τις ομάδες, πάντως, να ορίζουν επταμελής επιτροπή που θα κάνει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Την ίδια ώρα, ορίστηκε επταμελή επιτροπή την οποία αποτελούν οι Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Ιάλυσος και ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, και η δουλειά της θα είναι να κάνει την οικονομική αποτίμηση του κορονοϊού, ώστε να έχουν δεδομένα στα χέρια τους και στη συνέχεια να κάνουν συναντήσεις με ΕΠΟ, ΠΣΑΠ και Αυγενάκη για την επόμενη ημέρα.

Οσον αφορά το σενάριο της αναδιάρθρωσης που παίζει αρκετά τελευταία και άφησε μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης να εννοηθεί, οι ομάδες δείχνουν θετικές στο σενάριο αρκεί να υπάρξει συζήτηση για αυτό, αλλά και η ανάλογη οικονομική κάλυψη από την Πολιτεία προς τους συλλόγους σε βάθος τριετίας.

Τέλος, άπαντες συμφώνησαν πως προέχει η υγεία όλων όσων συμμετέχουν και πως δεν θέλουν να ξεκινήσουν να παίζουν, να υπάρξει κρούσμα και να μπει ξανά λουκέτο στο πρωτάθλημα. Κάτι για το οποίο θα μιλήσουν με τα αρμόδια όργανα και τις επιστημονικές ομάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου