ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μπήκαν οι… βάσεις για τη Θύρα 3

μπήκαν-οι-βάσεις-για-τη-θύρα-3-105495

Παρά την αναστολή των πρωταθλημάτων λόγω πανδημίας στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια, τουλάχιστον όσον αφορά στο εξωαγωνιστικό κομμάτι κι έτσι η χθεσινή μέρα πέρασε… στο «Π. Μαγουλάς».

Η ανέγερση της Θύρας 3, η οποία κατεδαφίστηκε μέσα στο 2019, είναι σίγουρο πως έχει καθυστερήσει τον προγραμματισμό μιας και η χρηματοδότηση της διακόπηκε, ωστόσο χθες ξεκίνησαν τα έργα με το σκάψιμο των θεμελίων και τα συνεργεία να παίρνουν και πάλι μπροστά.

Από Δευτέρα πλέον αναμένεται να ξεκινήσει και η θεμελίωση της νέας Θύρας 3, η οποία θα βρίσκεται τρία μέτρα πίσω από την παλαιότερη, με την ευχή να «ξεκλειδώσει» και πάλι η χρηματοδότηση και να μην μείνει το έργο στα… μπετά.

Στον προγραμματισμό – σχεδιασμό μέχρι σήμερα έχει σχεδιαστεί να στεγαστούν κάτω από τη νέα Θύρα 3, ιατρείο, και αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών, ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο ακόμη κι αυτό γιατί οι κυανόλευκοι εξετάζουν κι άλλη μία περίπτωση, με τη δημιουργία διώροφης κερκίδας με τους χώρους κάτω από αυτή να αξιοποιούνται ως Μουσείο της Νίκης Βόλου και όχι μόνο.

Ανάλογη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε πρόσφατα και η ομάδα του Παναιτωλικού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εφόσον εξασφαλιστεί ένα ανάλογο ποσό και από τους κυανόλευκους, τότε δεν αποκλείεται να ανάψει το πράσινο φως και για την πλήρη ανακατασκευή και της Θύρας επί της οδού Μαιάνδρου.

Αναμονή για το πρωτάθλημα

Στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκτιμούν πως ακόμη κι αν το φετινό πρωτάθλημα της Football League ολοκληρωθεί, με τον έναν ή άλλο τρόπο, μπορεί να έρθουν τα καλύτερα στη συνέχεια μέσω αναδιάρθρωσης, την οποία οι ίδιοι είχαν προτείνει από τον Φεβρουάριο και πριν την αναστολή των πρωταθλημάτων τα οποία θα βρίσκονται πλέον στον πάγο, γι’ ακόμη 10 μέρες και μέχρι τις 4 Μαΐου. Για την ομάδα της Νίκης Βόλου συνεχίζεται η… «προπόνηση ετοιμότητας», από το σπίτι και όπως τονίζεται: «προσπαθούμε μαζί σας να αντιμετωπίσουμε τον περιβόητο «αόρατο» εχθρό».

Το πρόγραμμα εκγύμνασης έχει εκπονηθεί από τον γυμναστή Νίκο Αθανασιάδη, σε συντονισμό του προπονητή Στάικου Βεργέτη και άπαντες στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου, διοίκηση, ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και υπάλληλοι, προσπαθούν να αντιμετωπίσουμε τον περιβόητο «αόρατο» εχθρό, τηρώντας με ευλάβεια της οδηγίες της Πολιτείας και μένοντας σπίτι. Οι ποδοσφαιριστές, υπό τις οδηγίες του γυμναστή Νίκου Αθανασιάδη και φυσικά με τον συντονισμό του προπονητή Στάικου Βεργέτη, ακολουθούν πρόγραμμα προπονήσεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, το οποίο περιέχει ασκήσεις ενδυνάμωσης και ατομικής τεχνικής. Στόχος του προγράμματος είναι να διατηρηθούν οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, όσο αυτό είναι δυνατόν, ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου