ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επιστροφή …όνειρο στην «Κλούβα»

επιστροφή-όνειρο-στην-κλούβα-120705

«Τα όνειρα είναι η Ιστορία μας και η Ιστορία η Νίκη μας» αναφέρει στο φινάλε του βίντεο που ανήρτησε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, σχετικά με την πορεία των έργων στο Π. Μαγουλάς, όπου οι κυανόλευκοι θέλουν να επιστρέψουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί τα πρωταθλήματα να έχουν μπει σε αναστολή λόγω κορονοϊού, στην κυανόλευκη ΠΑΕ όμως δεν σταματούν να σχεδιάζουν το μέλλον, θέλοντας αυτό να τους φέρει πίσω στο παρελθόν και στην ιστορική τους έδρα, που έχει εκσυγχρονιστεί.

Το Π. Μαγουλάς άνοιξε για τελευταία φορά τις πόρτες του σε επίσημο αγώνα της πρώτης ομάδας πέρυσι και για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπου με τον Γιώργο Κούτση προπονητή, και με σκόρερ τον Λόρι Κέρι, η Νίκη κέρδισε με τη ψυχή στο στόμα με 1-0 στο φινάλε του παιχνιδιού τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου για την 4η αγωνιστική. Με το Πανθεσσαλικό κλειστό λόγω συντήρησης, οι κυανόλευκοι επέστρεψαν έστω και για ένα 90λεπτο στην ιστορική τους έδρα, στην οποία θέλουν να ζήσουν και πάλι στιγμές χαράς και ανόδων.

Με το φετινό πρωτάθλημα της Football League να μην συνεχίζεται για την ώρα, σε αντίθεση με τα έργα ανακατασκευής στην ιστορική «Κλούβα», οι κυανόλευκοι βάζουν θεμέλια για το μέλλον τους, θέλοντας να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυναμική μιας καυτής έδρας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση τοποθέτησης πλαστικών καθισμάτων στη σκεπαστή κερκίδα, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανήρτησε βίντεο στο youtube με στιγμές από το ένδοξο παρελθόν στο Π. Μαγουλάς, γκολ και ανόδους, την κατεδάφιση της Θύρας 3, αλλά και το γήπεδο στη σημερινή του μορφή, κλείνοντας με το μότο: «Τα όνειρα είναι η Ιστορία μας και η Ιστορία η Νίκη μας»

Μιλώντας για ενδεχόμενη επιστροφή της ομάδας στο Π. Μαγουλάς, ο αρχηγός των κυανόλευκων Μάνος Αποστολίδης σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Blue Heart πως: «Δεν έχω παίξει ποτέ σε ένα γεμάτο «Παντελής Μαγουλάς». Επαιξα ξαφνικά σε ένα παιχνίδι πέρυσι και σε ένα φιλικό και θα ήθελα πολύ να παίξω στο Π. Μαγουλάς πόσο μάλλον να είναι και γεμάτο και να νιώσω αυτή την ατμόσφαιρα που νιώθανε παλιότερα οι ποδοσφαιριστές. Μακάρι να γίνει αυτό. Είναι ουσιαστικά η φυσική έδρα της ομάδας και θα είναι καλύτερο για όλους. Είναι ένα γήπεδο που γίνεται εύκολα έδρα και με τον κόσμο που έχει η Νίκη».

Τη διαφορά πλέον μεταξύ άλλων στην «Κλούβα» κάνει ο συνθετικός τάπητας που τοποθετήθηκε με τον έμπειρο τερματοφύλακα να συμπληρώνει πως: «Δεν έχω παίξει σε πλαστικό επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά δεν ξέρω αν στη Β’ Εθνική του χρόνου υπάρχει η δυνατότητα να παίξει η ομάδα σε έναν πλαστικό χλοοτάπητα. Στις χώρες που η UEFA επιτρέπει να γίνονται αγώνες σε τέτοια γήπεδα έχει κρύο και πρέπει να διατηρηθούν. Είναι ένα γήπεδο που η μπάλα σου έρχεται εκεί που την περιμένεις, αλλά είναι λίγο περίεργο το συναίσθημα να παίζεις σε πλαστικό. Το καουτσούκ είναι λίγο πιο σκληρό για κραδασμούς. Δηλαδή όταν κάναμε προπόνηση φέτος, τις επόμενες μέρες νιώθαμε λίγο πιο βαριά τα πόδια και τη μέση, όμως μπορεί να είναι και υπέρ της ομάδας, γιατί έχεις ένα γήπεδο, που το ξέρεις μόνο εσύ».

Προτεραιότητα η Θύρα 3

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν έχουν κρύψει την πρόθεση να επιστρέψει η ομάδα όσο γίνεται πιο γρήγορα στη φυσική της έδρα, αλλά από κει και πέρα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανέγερση της νέας Θύρας 3 καθυστερούν, μιας και διακόπηκε η χρηματοδότηση. Στόχος των κυανόλευκων είναι η Θύρα 3 να λειτουργήσει ποικιλοτρόπως και κάτω από αυτή να στεγαστούν τα νέα αποδυτήρια των ομάδων και άλλοι βοηθητικοί χώροι, όπως γραφεία διαιτητών και ιατρείο.

«Μένουμε σπίτι»

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου παραμένει σπίτι λόγω κορονοϊού και οι ποδοσφαιριστές της συνεχίζουν προπονήσεις με ειδικό πρόγραμμα κατ’ οίκον υπό τις εντολές του γυμναστή τους Νίκου Αθανασιάδη, με τους κυανόλευκους να επισημαίνουν: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 εξακολουθεί να μένει σπίτι! Συνεχίζουμε να περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις μας, συνεχίζουμε να προφυλάσσουμε τις οικογένειές μας».

«Λίγες σταγόνες αίματος σώζουν ζωές»

Σε περίοδο που η υγεία αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της καθημερινότητας, η Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας Super League 2 – Football League αναδεικνύει τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το ποδόσφαιρο οφείλει να είναι πρωτοπόρος στην κοινωνία και καλούμε όλους τους φιλάθλους να συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνονται στις πόλεις από όλους τους φορείς και από τις ομάδες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και μην ξεχνάτε: «Λίγες σταγόνες αίματος σώζουν ζωές», τονίζεται σε ανακοίνωση – παραίνεση της κυανόλευκης ΠΑΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου