ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η επόμενη μέρα απασχολεί τη Νίκη

η-επόμενη-μέρα-απασχολεί-τη-νίκη-140637

Το πρωτάθλημα της Football League δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη με τρία παιχνίδια να απομένουν αλλά στην Νίκη Βόλου πιστεύουν πως αυτά δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κορονοϊός, «χτύπησε» και στο ποδόσφαιρο και όλοι πλέον κοιτάζουν την επόμενη μέρα, όταν κι αν ξεκινήσουν και πάλι οι ομάδες τις υποχρεώσεις τους, βγαίνοντας από την καραντίνα.

Για την επόμενη μέρα της Νίκης Βόλου και όχι μόνο, μίλησε ο μεγαλομέτοχος της κυανόλευκης ΠΑΕ και μέλος του Δ.Σ., Αλέξης Παπακωνσταντίνου, φιλοξενούμενος στον Blue Heart FM 105.1 και στον Γιώργο Μαστρογιάννη, στον οποίο ευχήθηκε περαστικά, λέγοντας «Κράτα γερά», μετά από μία περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

Βρισκόμενος στο Λονδίνο όπου και εργάζεται ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας και του κορονοϊού, τονίζοντας πως προέχει η υγεία όλων και φυσικά η υγεία προπονητών και ποδοσφαιριστών, εκτιμώντας πως αρκετά δύσκολα θα ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα.

Σχετικά με την εισήγηση που έκανε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφορικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου σχολίασε πως αυτό που πρέπει είναι να καθίσουν όλες οι πλευρές να συζητήσουν τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα της ομάδας του, επεσήμανε πως αν και πρώιμα υπάρχει στόχος να διατηρηθεί ο βασικός κορμός μαζί φυσικά με προπονητή τον Στάικο Βεργέτη, ενώ αναφορικά με την έδρα της ομάδας σχολίασε πως αυτή θα πρέπει να είναι το Παντελής Μαγουλάς στο οποίο θα πρέπει να γίνει και αύξηση της χωρητικότητας.

Αρχικά ο κ. Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Βρετανία, όπου ζει και εργάζεται μόνιμα, και συνέκρινε σε σχέση με τα μέτρα που έχουν παρθεί στην Ελλάδα: «Τα μέτρα δεν είναι και τόσο αυστηρά όσο είναι στην Ελλάδα, αλλά έχουν κλείσει πλέον τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα, τα πάντα. Είναι λίγο απαράδεκτο βέβαια το γεγονός ότι η κυκλοφορία γίνεται μέσω του μετρό. Ο περισσότερος κόσμος απ’ ότι βλέπω βγαίνει έξω να τρέξει, να περπατήσει είτε σε δυάδες, είτε μόνος του, και όσοι μπορούν αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σίγουρα έχουν πέσει οι ρυθμοί και προσπαθούν να κάνουν αυτό που κάνουν και όλες οι χώρες για να μειωθούν τα κρούσματα και να μην αυξηθούν ραγδαία και ταυτόχρονα για να δώσουν χρόνο στο σύστημα υγείας να μπορεί να ανταπεξέλθει. Όπως βλέπουμε και στην Ιταλία αν νοσήσουν όλοι ταυτόχρονα μπαίνεις σε ηθικά διλλήματα ποιον να σώσεις και ποιον όχι. Τα συστήματα υγείας και στα πιο οικονομικά εύρωστα κράτη δεν μπορούν να αντέξουν να νοσήσει ο μισός πληθυσμός ταυτόχρονα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη από τη μία στην Ελλάδα επειδή έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα τα κρούσματα και οι θάνατοι είναι σαφώς χαμηλότεροι, από την άλλη εικάζω χωρίς να έχω δει στατιστικά και συγκριτικά με την Αγγλία και την Αμερική το ποσοστό του πληθυσμού που έχει περάσει τον ιό ανώδυνα και έχει αντισώματα θέλει λιγότερο χρόνο, οπότε σαν χώρα θα πρέπει να σκεφθούμε λίγο πως θα ξανανοίξουν τα σύνορα και θα επιστρέψουμε σε μία νορμάλ οικονομική ζωή χωρίς να αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα».

Για την επικοινωνία που έχει με τον προπονητή και την ομάδα: «Αυτός ο «ιός» (σ.σ. η Νίκη) δεν έχει αντισώματα, ούτε ένεση, ούτε τίποτα. Σαφώς είμαστε σαν διοίκηση σε επικοινωνία και με τον προπονητή και με τους παίκτες για θέματα υγείας και ψυχολογίας. Σαφώς είναι μία δύσκολη περίοδος να είσαι κλεισμένος στο σπίτι με την αβεβαιότητα.

Δεν είναι εύκολο για κανένα. Όπως ξέρετε ο προπονητής της ομάδας (σ.σ. Στάικος Βεργέτης) είναι πολύ ήρεμος χαρακτήρας και δουλεύει και πολύ σκληρά, οπότε όταν του μιλάω εξετάζει βίντεο από παίκτες και δεν μπορείς να πεις ότι δεν σκέφτεται την ομάδα, όπως κάνει και η διοίκηση γιατί προέχει η υγεία των παικτών.

Είμαστε σε επαφή και με τις αρμόδιες αρχές και όπως βλέπετε και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο υπάρχει προβληματισμός για την επόμενη ημέρα. Πότε θα μπορούμε ή αν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ξανά τα πρωταθλήματα κάτι που αυτή τη στιγμή μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να γίνει. Οπότε αν πάρουμε ως δεδομένο πως δεν θα ξεκινήσουν πάλι πρέπει να δούμε το πώς θα ολοκληρωθούν σχετικά με το θέμα της ανόδου κτλ.».

Για την πρόταση της Νίκης περί αναδιάρθρωσης και πως αρκετοί είναι οι σύλλογοι που συμφωνούν: «Πιστεύω πως υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με την πρόταση, αλλά στο φινάλε νομίζω πως από την πρόταση μας μπορούν να παρθούν κάποιες ιδέες, ή από την πρόταση του κ. Κούγια. Ο σκοπός της πρότασης μας, που θεωρώ σωστή και ορθολογική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να ξεκινήσει μία συζήτηση και να τη δούνε και οι αρμόδιοι. Να τα βάλουν όλα κάτω, να συσταθούν οι επιτροπές και να μπουν όλοι σε μια περισυλλογή για να βγει όσο το δυνατόν η καλύτερη πρόταση και να εφαρμοστεί πιο σωστά.

Δεν είναι ότι είμαστε καθολικοί και πρέπει απαραίτητα να γίνουν δύο όμιλοι με βόρειους και νότιους. Απλώς με βάσει τα δεδομένα τα τελευταία δέκα χρόνια θεωρούμε πως ήταν η μόνη δομή πρωταθλήματος Β’ Εθνικής, που οι ομάδες δεν αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και δεν είχαμε ομάδες να «βαράνε κανόνια» και να τους αφαιρούνται βαθμοί. Από κει και πέρα είναι θέμα συζήτησης και σαφώς και η Λίγκα και η ΕΠΟ θα τα βάλουν κάτω και όλες οι ΠΑΕ θα έχουν χρόνο σε αυτή τη συζήτηση να εκφράσουν τις απόψεις τους και ελπίζω να γίνει ότι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να επιστρέψουμε σε μία σχετικά νορμάλ ζωή».

Για το αν υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα σχετικά με το αύριο της ομάδας: «Είναι λίγο πρώιμο το θέμα, αλλά πιστεύω πως και ο προπονητής και η διοίκηση, θέλουν να έχουν μία βάση και ένα δυνατό κορμό και σαφώς αν είναι δυνατόν θα θέλαμε να τον κρατήσουμε αυτόν, γιατί οι ομάδες δεν χτίζονται, ούτε σε ένα μήνα, ούτε σε δύο, ούτε σε τρεις. Είδαμε πόσο δύσκολο ήταν στην αρχή με τον κ. Χοβέ. Είναι πασιφανές πως είναι δύσκολο να χτίσεις μία ομάδα σε δύο ή τρεις μήνες και νομίζω είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με ένα πολύ βασικό κορμό από φέτος. Πρέπει να δούμε πάνω απ’ όλα σε ποια κατηγορία θα παίζουμε και θεωρώ πως το «Π. Μαγουλάς» είναι η φυσική έδρα της ομάδας, τουλάχιστον για αυτή την κατηγορία και ίσως και σε μία ψηλότερα κι αν γίνεται να αυξήσουμε και την χωρητικότητα ακόμη καλύτερα. Το «Π. Μαγουλάς» είναι η ιστορική και η φυσική έδρα της ομάδας. Είναι άλλο να βγεις από το σπίτι σου και να πας στο γήπεδο με τα πόδια και άλλο είναι να πας στη Νεάπολη, που την έχουμε κάνει «σπίτι» μας και έδρα αλλά…».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο, λέγοντας: «Ο κόσμος και οι φίλαθλοι μας να κοιτάξουν πάνω από όλα την υγεία τους. Το παιχνίδι τώρα είναι να δούμε την επόμενη μέρα με υγεία και όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αλλά σίγουρα την ομάδα δεν την αφήνουμε έρμαιο, οπότε όλα καλά θα πάνε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου