ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στύλας: «Υπάρχει ανησυχία στους ξένους ποδοσφαιριστές»

στύλας-υπάρχει-ανησυχία-στους-ξένου-155439

Ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου Ρήγας Στύλας αναφέρθηκε στην καθημερινότητα των κυανόλευκων τις μέρες του κορονοϊού, λέγοντας πως η ομάδα συνεχίζει, όπως και οι υπόλοιπες πλέον, με ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φιλοξενούμενος στον αέρα του Blue Heart Fm, τόνισε πως εφόσον ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα της Football League, ίσως στα μέσα Απριλίου, τότε οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βρεθούν… ξανά στο γήπεδο τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα, πραγματοποιώντας μία μίνι προετοιμασία. Αναλυτικά όσα επεσήμανε στην εκπομπή «Ισορροπίες».

Για το τι γίνεται στην ομάδα τώρα που δεν υπάρχει δραστηριότητα: «Εγώ είμαι διαθέσιμος για τους Ισπανούς και τους Αργεντινούς που έχουν μείνει πίσω 24 ώρες το 24ωρο. Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς και τα παιδιά κάνουν ασκήσεις μόνοι τους».

Για τους ποδοσφαιριστές που είναι από το εξωτερικό, Ισπανία, Αργεντινή, πώς αντιλαμβάνονται την κατάσταση κι αν τους λείπουν οι δικοί τους άνθρωποι: «Όταν είσαι μακριά από την οικογένεια σου να υπάρχει μια υποτυπώδης ανησυχία. Αυτό είναι λογικό. Τα παιδιά είναι σε καθημερινή επαφή με τις οικογένειες τους και θεωρητικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πέραν από την ανησυχία λόγω της απόστασης. Προσπαθούν να δουν κι αυτοί την κατάσταση, βλέποντας πως στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι πιο μεγάλο το κακό απ’ ότι στην Ελλάδα μέχρι στιγμής. Αυτό καθησυχάζει λίγο την κατάσταση αλλά περισσότερο υπάρχει μια ανησυχία για τους δικούς τους, που είναι μακριά. Είναι λογικό τα παιδιά από την Ισπανία να έχουν περισσότερη ανησυχία για τους δικούς τους ανθρώπους. Κι εμείς εάν ήμασταν στο εξωτερικό και δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας, το ίδιο θα νιώθαμε».

Για το πώς βιώνει ο ίδιος την πρωτόγνωρη κατάσταση: «Όπως λένε και οι ειδικοί είναι επικίνδυνη η κατάσταση που περνάμε, οπότε πρέπει να προσέχουμε όλοι την καθημερινότητα μας. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να μείνω όλες τις ώρες μέσα στο σπίτι, αλλά αποφεύγω να βρίσκομαι με κόσμο. Πηγαίνω εκτός Βόλου και προπονούμαι καθημερινά κάνοντας κάποιες αποστάσεις χιλιομετρικές, γύρω στα 15-16 χιλιόμετρα την ημέρα και από το μεσημέρι και μετά μένω μέσα στο σπίτι. Θεωρώ πως πρέπει να αυξήσουμε την αμυντική λειτουργία του οργανισμού μας ώστε να είμαστε ασφαλής και σε αυτό το κομμάτι. Υγιεινή διατροφή και προπόνηση, μακριά από κόσμο πάντα. Είναι σημαντικό να λαμβάνει ο οργανισμός μας βιταμίνη D από τον ήλιο. Όσο μπορούμε να μείνουμε στο σπίτι».

Για τη λειτουργία της ομάδας μέσω τηλεφώνου πλέον: «Υπάρχει επικοινωνία καθημερινή μέχρι το μέτρο που μπορούμε να δουλέψουμε γιατί είναι συγκεκριμένα τα πράγματα μέχρι στιγμής. Στο Πανθεσσαλικό δεν μπορούμε να εισέλθουμε, οπότε ότι γίνεται, γίνεται μέσω τηλεφώνου».

Για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την εκκίνηση ή όχι του πρωταθλήματος: «Αν πάρουμε τα δεδομένα από την UEFA και μετά την τελευταία σύσκεψη που είχανε, αφήσανε να εννοηθεί πως όλα τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στις 14 Απριλίου. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τον ιό και τι επέκταση μπορεί να έχει σε όλες τις χώρες που βάλλονται από την πανδημία. Από κει και πέρα θεωρώ πως μετά από μία καραντίνα των 20 ημερών είναι πολύ πιθανή να μπορέσει να εξασφαλίσει την έναρξη του πρωταθλήματος. Στη δική μας πλευρά δεν μας επηρεάζει και πάρα πολύ, γιατί το πρωτάθλημα μας τελείωνε και πάρα πολύ νωρίς.

Σίγουρα όμως θα χρειαστεί μια προεργασία για να μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αν υπολογίσουμε όπως λέει η UEFA ότι τα πρωταθλήματα μπορούν να ξεκινήσουν στις 14 Απριλίου, θα πρέπει στις αρχές του μήνα να έχουμε το μεγάλο ραντεβού που λέω εγώ, όλοι οι παίκτες να γυρίσουν πίσω για να κάνουν μία μίνι προετοιμασία για να μπουν στους τρεις αγώνες. Δεν μπορείς να πας σε αγώνα έχοντας μόνο πέντε μέρες προπόνησης. Αυτό δεν γίνεται».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την έδρα που θα ήθελε ο ίδιος στο μέλλον: «Η αλήθεια είναι πως πρέπει να χτιστεί μία βάση στην ομάδα, όσον αφορά το γήπεδο. Πρέπει να καταλήξουμε ποιο θα είναι το γήπεδο που θα πρέπει να είναι η έδρα. Το Πανθεσσαλικό για εμένα δεν είναι έδρα. Πρέπει να γίνει μία καυτή έδρα. Ο κόσμος επηρεάζει πάρα πολύ την ομάδα, και το έχουμε δει στην Νεάπολη, δυο – τρεις φορές, όταν η ομάδα πάει να κουραστεί, παρόλο που και η Νεάπολη δεν είναι έδρα για εμένα. Η ομάδα θα πρέπει να γυρίσει στις ρίζες της όσον αφορά το γήπεδο, όπως είναι το Π. Μαγουλάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου