ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Πήραμε ό,τι στερηθήκαμε»

πήραμε-ότι-στερηθήκαμε-170110

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου σχολίασε το μεγάλο διπλό στην Καβάλα

Με πανηγυρικό τρόπο έπεσε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Football League για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία έφυγε στο παρά ένα με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της μέχρι πρότινος αλώβητης έδρας του ΑΟ Καβάλας και του Σταδίου «Ανθή Καραγιάννη».

Το γκολ του Κρουθ στο 94’ «πάγωσε» τους γηπεδούχους, και ζέστανε τους φιλοξενούμενους, που είχαν πικραθεί με ανάλογο τρόπο στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό Βόλου και Τρίγλια στο γήπεδο της Νεάπολης.

Η Νίκη πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα βρίσκεται ξανά σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη θέση, μειώνοντας στο -3 τη διαφορά από τον Ιωνικό και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Ο προπονητής των Βολιωτών, Στάικος Βεργέτης, είδε την ομάδα του συγκεκριμένα να φθάνει τους 37 βαθμούς, πλησίασε στο -1 από την τρίτη θέση τον Διαγόρα, και στο -3 από τον δεύτερο Ιωνικό, που έχασε από την Τρίγλια.

Πλέον απομένουν ακόμη τρία παιχνίδια, στα οποία η Νίκη Βόλου συνεχίζει εκτός έδρας με τον Ασπρόπυργο, επιστρέφει στη Νεάπολη για τη Βέροια και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στα Τρίκαλα με τον ΑΟΤ.

«Αυτό που στερηθήκαμε τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές δεχόμενοι γκολ στις καθυστερήσεις, ευτυχήσαμε να το βάλουμε εμείς» δήλωσε ο προπονητής από την Αρκαδία μετά το φινάλε του αγώνα στην μακεδονική πόλη, αναφέροντας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου: «Παρακολουθήσαμε έναν αγώνα ποδοσφαιρικό. Ακριβώς αυτό που λέει η φράση, ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Πολλές μονομαχίες. Είχαν πάθος και οι δυο ομάδες, θέλανε να κερδίσουν, το διεκδίκησαν πάρα πολύ. Νομίζω ότι στο πρώτο μέρος βγήκαμε σε κάποιες επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις τις οποίες δεν αξιοποιήσαμε μην έχοντας καλή τελική πάσα.

Στο δεύτερο μέρος η Καβάλα ήταν καλύτερη από εμάς, μας πίεσε, κέρδισε πολλές στατικές φάσεις. Αδυνατούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας και αυτό μας έφερνε πάλι σε θέση άμυνας.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, αυτό που στερηθήκαμε τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές δεχόμενοι γκολ στις καθυστερήσεις, ευτυχήσαμε να το βάλουμε εμείς. Καλή συνέχεια στην Καβάλα και στον κ. Δερμιτζάκη ο οποίος είναι ένα κόσμημα για την πόλη της Καβάλας. Έχω την τιμή να έχω συνεργαστεί μαζί του και είναι ένας προπονητής από τον οποίον έχω πάρει πολλές επιρροές. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό».

Δερμιτζάκης: «Κάκιστη και πονηρή διαιτησία»

Ο προπονητής της Καβάλας από την άλλη, ενοχλημένος από την πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας του, θέλησε να βρει άλλοθι στη διαιτησία του αγώνα, διαμαρτυρόμενος για αυτή, σε μία φάση που οι γηπεδούχοι σκόραραν, αλλά καταλογίστηκε ορθώς όπως φάνηκε και στο replay η παράβαση με παίκτη να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Δερμιτζάκη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον Στάικο (σ.σ. Βεργέτη) για τα καλά λόγια. Είχαμε πραγματικά μια πολύ καλή συνεργασία στον Αστέρα Τρίπολης. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, οικογενειάρχης και πολύ καλός συνεργάτης και προπονητής. Αυτό το δείχνει μέσα από τη δουλειά του».

Στη συνέχεια σχολίασε για το παιχνίδι: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ δυνατό για το στόχο που έχουμε βάλει από ένα σημείο και μετά και που είναι η 2η θέση. Παίζαμε με μια ομάδα πάρα πολύ ποιοτική που παίζει ποδόσφαιρο. Εχει πλάνο στο παιχνίδι της και έχει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι πολλούς ικανούς ποδοσφαιριστές.

Θα έλεγα ότι στο πρώτο μέρος δεν είχαμε ουσία στο παιχνίδι μας. Όχι γιατί δεν ψαχτήκαμε τακτικά αλλά γιατί ο αντίπαλος μας έκλεισε πολύ καλά τους χώρους. Μας έκλεισε τα δυνατά μας σημεία. Δεν μπορέσαμε να προβληματίσουμε, ενώ ο αντίπαλος ήταν επικίνδυνος. Στο δεύτερο μέρος σαν ομάδα ανεβάσαμε το ρυθμό μας, γίναμε πιο πιεστικοί. Προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο συγκεντρωμένοι.

Το κυνηγήσαμε μέχρι το τέλος, ενώ στο τελευταίο λεπτό ήρθε μια ήττα που σίγουρα πονάει. Μας πονάει γιατί μένουμε πίσω στο βαθμολογικό πίνακα και στο στόχο που έχουμε βάλει. Είναι και μια ήττα που ήρθε στην έδρα μας μετά από δυο χρόνια.

Ότι πω δεν έχει καμία σχέση με τη Νίκη Βόλου γιατί πραγματικά έχει μια πολύ καλή ομάδα. Απλά δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά θα το κάνω σήμερα (σ.σ. προχθές) με ότι έχει να κάνει με τη διαιτησία. Θα έλεγα ότι είχαμε μια κάκιστη και πονηρή διαιτησία.

Θεωρώ ότι ίσως υπάρχει και σκοπιμότητα για τα τόσα πολλά μαζεμένα λάθη.

Έζησα περιστατικά μπροστά μου, παίκτης της Νίκης Βόλου να βρίζει το βοηθό και αυτός να λέει ότι δεν άκουσα κάτι ενώ είναι στα δυο μέτρα. Άκουσα τον τέταρτο να λέει στη φάση που συνεπλάκησαν κάποιοι παίκτες στο 85’ να του λέει να αποβληθεί ο Γκαρσία αλλά προφανώς τα ακουστικά ήταν χαλασμένα. Ένας διαιτητής ο οποίος δεν μας άφηνε να έχουμε ρυθμό, άφηνε το σκληρό παιχνίδι και τις πολλές διακοπές.

Αποκορύφωμα το γκολ στο 82’, όπου δεν υπάρχει οφσάιντ. Ο παίκτης που σκοράρει δεν επηρεάζει πουθενά, έρχεται από πίσω όπως και ο παίκτης που είναι οφσάιντ δεν επηρεάζει τη φάση. Στο 82’ μ’ ένα γκολ που έχουμε πετύχει, με μια αλλαγή που δεν την έχουμε κάνει αλλά και ήταν το τέταρτο παιχνίδι στο οποίο είχαμε το μηδέν με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε καλύτερα.

Το γκολ ήταν κανονικό. Θεωρώ ότι είναι αλλοίωση αποτελέσματος. Είναι κρίμα για τα παιδιά που κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Δεν την ακυρώνουμε εμείς, ενώ την επιβραβεύουμε. Κάποιοι ίσως δεν θέλουνε την Καβάλα να κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που έχει κάνει μέχρι τώρα. Ολα τα σχόλια δεν έχουν να κάνουν με τη Νίκη Βόλου».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νίκης

Τα θερμά της συλλυπητήρια στον Βασίλη Κουσιαρή για την απώλεια της μητέρας του εξέφρασε η οικογένεια της Νίκης μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Αναλυτικά: «Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον Βασίλη Κουσιαρή για τον θάνατο της μητέρας του.

O Βασίλης Κουσιαρής, αγνός φίλαθλος, βρίσκεται ο ίδιος και η οικογένειά του, για χρόνια στο πλευρό του Συλλόγου».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου