ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επιστροφή στις επιτυχίες στην Καβάλα

επιστροφή-στις-επιτυχίες-στην-καβάλα-175830

Επιστροφή στις επιτυχίες μετά από δυο ατυχίες που δεν έδωσαν νίκη στις καθυστερήσεις θέλει την Κυριακή η Νίκη παίζοντας στην Καβάλα με κίνητρο να σπάσει το αήττητο της έδρας της τοπικής ομάδας και φυσικά να ανεβεί ψηλότερα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η Νίκη δεν κοιτά πίσω αλλά μόνο στο παιχνίδι που έχει την Κυριακή 8 Μαρτίου, στο Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, για το πρωτάθλημα της Football League (15.00 –ΕΡΤ3).

Ο προπονητής Στάικος Βεργέτης αναφερόμενος στα δύο συνεχόμενα ματς, που για δευτερόλεπτα χάθηκαν δύο νίκες και τέσσερις σημαντικοί βαθμούς είπε πως «Πιθανότατα είναι αδυναμία μας να διαχειριστούμε το υπέρ μας αποτέλεσμα. Δεν έχουμε την εξυπνάδα στα τελευταία λεπτά να κρατήσουμε την μπάλα και να τελειώσουμε το παιχνίδι. Παρά το γεγονός πως μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, το συζητήσαμε και το αναδείξαμε με τους ποδοσφαιριστές. Εντούτοις για δεύτερη συνεχόμενη φορά μας πονάει πάρα πολύ που συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Πρέπει να «σκύψουμε» στο πρόβλημα γιατί είναι κρίμα για την προσπάθεια που καταβλήθηκε».

Τώρα η Νίκη Βόλου έχει δύο εξόδους σε Καβάλα και Ασπρόπυργο ενώ τα δυο τελευταία ματς είναι με Βέροια στον Βόλο και εκτός στα Τρίκαλα…

Η Καβάλα εκτός από το ματς με τη Νίκη την Κυριακή μετά παίζει στη Νίκαια με Ιωνικό υποδέχεται τον Διαγόρα και τελευταίο ματς παίζει στο Βόλο με Ολυμπιακό.

Αρκετοί είναι οι παίκτες της Νίκης που επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση είτε γιατί ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, είτε γιατί εξέτισαν τις ποινές τους από τις συμπληρωμένες κάρτες. Οι Μανώλης Αλιατίδης και Σεμπάστιαν Καμπαγέρο ξεπέρασαν τους τραυματισμούς θέτοντας τους εαυτούς τους στη διάθεση του προπονητή τους, για την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Καβάλα.

Ο Στάικος Βεργέτης μπορεί να υπολογίζει και στους Γιάννη Βοσκόπουλο και Σωτήρη Μπαλάφα, που εξέτισαν τις ποινές λόγω συμπληρωμένων καρτών.

Αντίθετα, στα πλάνα του δεν μπορεί να συμπεριλάβει τον Αποστόλη Τσιώλη που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω του τραβήγματος που αποκόμισε στο ματς με την Τρίγλια και χάνει την κυριακάτικη αναμέτρηση όπως και την επόμενη αφού έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή για κάρτες στον Ασπρόπυργο (όπως και ο Αλιατίδης ). Δύσκολα να είναι έτοιμος για τον αγώνα κόντρα στην Καβάλα την Κυριακή και ο Σάββας Κυριακίδης, υπάρχει όμως αισιοδοξία πως θα είναι έτοιμος. Φυσικά εκτός πλάνων για ένα ακόμη ματς είναι, επίσης, ο Αντόνιο Ροχάνο που θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές που τιμωρήθηκε για την κόκκινη κάρτα στο βολιώτικο ντέρμπι.

«Διπλό» στην Καβάλα

Με «διπλό», με δυο γκολ του Σέρβου Ιβάν Γέσιτς και ένα του Βαγγέλη Γκότοβου είχε φύγει η Νίκη στην τελευταία της επίσκεψη στην Καβάλα τον Νοέμβριο του 2013 έχοντας κερδίσει και τα δυο ματς της περιόδου 13-14 με 0-3 και 3-0 , κι ενώ σε δυο προηγούμενες φόρες το 2007-08 στη Γ’ Εθνική και το 2012-13 στη Β’ η Νίκη είχε χάσει και στο Βόλο και στη Μακεδονική πόλη.

Ενώ υπήρχαν συναντήσεις την δεκαετία του ‘60 με 2 νίκες της Νίκης , 1 ισοπαλία και 3 ήττες στο τέλος της δεκαετίας του ’80 οι κυανόλευκοι είχαν κι άλλο διπλό με γκολ του Πέτρου Ραχαντά στην Καβάλα την περίοδο 88-89.

17/10/88 (Β’): Νίκη – Καβάλα 2-1 (55΄Χαραλαμπίδης , 70΄Τσουλφόγλου-82΄Μπαξεβάνογλου)

20/2/ 89 (Β’): Καβάλα – Νίκη 0-1 (82΄Ραχαντάς)

Οι περίοδοι που η Νίκη ήταν χαμένη και στα δυο ματς ήταν:

14/11/07(Γ): Νίκη Βόλου – Καβάλα 0-2 (10’ Οξύζογλου,56’ Ταραχούλσκι)

30/4/08(Γ): Καβάλα – Νίκη 2-1 (15’πεν.Λαμπρογεώργος, 64’ Ταραχούλσκι-82’Ντελμεκούρας)

21/10/12 (Β΄): Νίκη Βόλου – Καβάλα 0-2 (26’Πλιάγκας, 83’ Ντιέ)

13/03/13 (Β΄) : Καβάλα – Νίκη 1-0 (24΄Πάτο)

Και η τελευταία περίοδος πριν τη φετινή ήταν:

17/11/13:Καβάλα – Νίκη 0-3 (61’, 63’ πεν. Γέσιτς, 70’ Γκότοβος)

23/02/14: Νίκη Βόλου – Καβάλα 3-0 (9’, 78΄Τζιώρας,57’Ζουλιώτης)

Στο φετινό πρωτάθλημα 30/11/19 είχαμε: Νίκη Βόλου – Καβάλα 2-0 (11’, 55΄Λούκας Γκαρσία) και από τότε η Καβάλα ξαναέχασε στις 9/2/2020 στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό (1-0) ενώ παραμένει η μόνη ομάδα της Κατηγορίας που διατηρεί το αήττητο της έδρας όπου έχει 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και έχει δεχτεί μόλις 3 γκολ!

Κατόπης διαιτητής

O Λευτέρης Κατόπης από την Ένωση Σάμου θα διευθύνει την αναμέτρηση Καβάλα-Νίκη Βόλου που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 8 Μαρτίου, στο Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, για το πρωτάθλημα της Football League.

O 30χρονος διαιτητής είναι πρώτη φορά σε ματς της Νίκης και την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν έχει “σφυρίξει” έναν αγώνα για την Σούπερ Λιγκ 2 το Δόξα Δράμας – Πλατανιάς 1-0 και έναν για τη Φούτμπολ Λιγκ το Καλαμάτα-Διαγόρας 1-0, ενώ οι συνολικές του διαιτησίες είναι 18.

Βοηθοί του για την Κυριακή ορίστηκαν οι Αθανάσιος Καραγιάννης (Θράκης) και Κωνσταντίνος Τσακίρης (Δράμας) και 4ος ο Θεόδωρος Γιαπουτζής (Ξάνθης)

Αναλυτικά οι αγώνες και οι ορισμοί:

Σάββατο (7/3)

15:00 Αιγάλεω – Θεσπρωτός

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

4ος: Βλάχος (Ανατολικής Αττικής)

15:00 Ιάλυσος – Ασπρόπυργος

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Βρούζος (Πιερίας), Κουκούμης (Καβάλας)

4ος: Μέγας (Πιερίας)

15:00 Ο.Φ. Ιεράπετρας – Τρίκαλα

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Αδαμόπουλος (Μεσσηνίας), Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας)

4ος: Πατεμτζής (Ηρακλείου)

Κυριακή (8/3)

13:00 Ολυμπιακός Βόλου – Διαγόρας

Διαιτητής: Σπ.Κολύτας (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Σκορδίλης (Κέρκυρας), Φράγιος (Μακεδονίας)

4ος: Μπουτσίκος (Μακεδονίας)

15:00 Τρίγλια – Ιωνικός

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Γιάντσης (Ημαθίας), Δέλλιος (Πέλλας)

4ος: Μαυρίδης (Πέλλας)

15:00 Καλαμάτα – Βέροια

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιλίκας (Αιτ/νίας), Πήττας (Ηλείας)

4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

15:00 Καβάλα – Νίκη Βόλου

Διαιτητής: Κατόπης (Σάμου)

Βοηθοί: Καραγιάννης (Θράκης), Τσακίρης (Δράμας)

4ος: Γιαπουτζής (Ξάνθης)

Καβάλα και η Κ-17

Και εκτός έδρας και με την Καβάλα αγωνίζεται την Κυριακή και η Κ-17 της Νίκης Βόλου για την 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Νέων της Football League. Η κ-17 της Νίκης θα αγωνιστεί στις 12.30 της Κυριακής 8/3 στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου