ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πέταξε (ξανά) βαθμούς, βλέπει Καβάλα

πέταξε-ξανά-βαθμούς-βλέπει-καβάλα-178416

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική η Νίκη Βόλου είδε τους τρεις βαθμούς να γλιστρούν μέσα από τα χέρια της και να αναδεικνύεται ισόπαλη με την ουραγό Τρίγλια στο γήπεδο της Νεάπολης. Πλέον οι κυανόλευκοι καλούνται να σηκώσουν κεφάλι, «βλέποντας» την Καβάλα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Παρά τις απουσίες σημαντικότατων μονάδων, σε άμυνα και επίθεση, η Νίκη Βόλου είχε το πάνω χέρι απέναντι στην Τρίγλια, και προηγούνταν με 2-0 μέχρι το 90’, με γκολ του νεαρού Τσιμπούκα. Η συνέχεια ωστόσο και το πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, έβαλαν ξανά την ομάδα της Χαλκιδικής στο κόλπο, για να αποδράσει τελικά με τον βαθμό από το γήπεδο της Νεάπολης.

Βεργέτης: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Απαρηγόρητος μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν ο προπονητής της Νίκης Βόλου Στάικος Βεργέτης, ο οποίος έκανε ώρα να σηκωθεί από τον πάγκο για να κατευθυνθεί στα αποδυτήρια, μην πιστεύοντας τον τρόπο που ήρθε η ισοφάριση. Ο τεχνικός από την Αρκαδία στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου σχολίασε:

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς τέτοια ώρα. Για δευτερόλεπτα χάσαμε τέσσερις βαθμούς σε δύο ματς, πολύ σημαντικούς. Πιθανότατα είναι αδυναμία μας να διαχειριστούμε το υπέρ μας αποτέλεσμα; Δεν έχουμε την εξυπνάδα στα τελευταία λεπτά να κρατήσουμε την μπάλα για να τελειώσουμε το παιχνίδι; Παρά το γεγονός ότι μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου το αναδείξαμε στους παίκτες και το συζητήσαμε, εντούτοις για δεύτερη συνεχόμενη φορά μας πονάει πάρα πολύ το ίδιο πράγμα. Πρέπει να ενσκήψουμε επάνω σ’ αυτό, γιατί είναι κρίμα για την προσπάθεια που κατεβλήθη. Δικαιολογίες του στυλ ότι παίξαμε με ενδεκάδα ανάγκης, και ότι είχαμε απουσίες κι όλα αυτά είναι για τους αδύναμους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν έχεις ένα υπέρ σου 2-0 προβάδισμα και έχεις φτάσει πέντε λεπτά πριν λήξει το ματς και δεν μπορείς να το διαχειριστείς.

Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος απέναντι στον κόσμο της ομάδας που έρχεται τη στηρίζει και την υποστηρίζει και τους στερήσαμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τη χαρά να πανηγυρίσει μία νίκη, επειδή δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα τελευταία δευτερόλεπτα, ούτε καν λεπτά.

Αυτό όμως που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι μία αποφόρτιση της ομάδας που έχει στρεσαριστεί, και ένα μήνα που ακολουθεί με τέσσερα παιχνίδια-ήδη το είπα στους παίκτες- να δώσουμε το 100% όλων των δυνάμεών μας όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας και στον σύλλογο μας.

Και κακό να είχε κάνει η ισοφάριση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στην ψυχολογία των παικτών, κερδίζεις 2-0. Είναι απίστευτο. Δεν νομίζω να έχεις ψυχολογικό σοκ όταν κερδίζεις 2-0».

Από την άλλη ο τεχνικός της Τρίγλιας Γιάννης Πολλαετίδης επισήμανε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, που δεν τα παράτησαν σε καμία στιγμή του παιχνιδιού, ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ 2-0.

Οση τύχη δεν είχαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και με την Καλαμάτα και στην έδρα μας με τον Ιάλυσο, πιστεύω ότι την είχαμε σήμερα (σ.σ. Σάββατο), γιατί αν στη φάση με το δοκάρι έμπαινε το γκολ και γινόταν το 3-0 δεν θα μιλούσαμε καθόλου για παιχνίδι. Έγινε η φάση του πέναλτι και μειώσαμε, και όταν είναι στο γκολ η διαφορά μεταφέρεις το άγχος στην ομάδα της έδρας.

Προσπαθήσαμε πάλι και ισοφαρίσαμε. Και πάλι συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για το πάθος που δείξανε και που δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού».

Ξεκίνησε η προετοιμασία

Καιρός για χάσιμο πλέον δεν υπάρχει και στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου ξεκίνησε από χθες η προετοιμασία για το παιχνίδι της Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3.

Ο Στάικος Βεργέτης περιμένει πλέον τις επόμενες ημέρες να δει την κατάσταση των τραυματιών Σεμπάστιαν Καμπαγέρο και Μανώλη Αλιατίδη, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες επιστροφής. Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησε χθες και ο Απόστολος Τσιώλης, έχοντας τράβηγμα, όπως και ο Αντόνιο Ροχάνο, που είναι τιμωρημένος για ακόμη δύο παιχνίδια, αλλά και ο Σάββας Κυριακίδης με ενοχλήσεις στη γάμπα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου