ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βαριά… χαρτιά εκτός μάχης

βαριά-χαρτιά-εκτός-μάχης-200196

Για την αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Διαγόρα την ερχόμενη Κυριακή

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σημαντικότατες είναι οι απουσίες που θα έχει η Νίκη Βόλου στη μάχη με τον Διαγόρα την ερχόμενη Κυριακή σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για την 20ή αγωνιστική της FootballLeague, που θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ. στο γήπεδο της Νεάπολης με τους κυανόλευκους να έχουν χτυπηθεί από… κίτρινο πυρετό.

Συγκεκριμένα ο Στάικος Βεργέτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές λόγω καρτών. Ετσι εκ νέου εκτός μάχης θα είναι ο Αντόνιο Ροχάνο, ο οποίος έχει συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες και επιλέχθηκε να εκτίσει την πρώτη αγωνιστική με τον Ιωνικό το περασμένο Σάββατο και τη δεύτερη εν τέλει στο παιχνίδι με τον Διαγόρα.

Εκτός μάχης θα είναι και πάλι οι Αλέξανδρος Μπιτσάκος και Σωτήρης Μπαλάφας, εκτίοντας επίσης τη 2η αγωνιστική τους, ενώ σημαντική απώλεια επιθετικά θα είναι και αυτή του Αλεξ Κρουθ, που επίσης έχει φορτωθεί κάρτες.

Αντίθετα υπάρχει αισιοδοξία πως το «παρών» θα δώσει κανονικά ο Λούκας Γκαρσία, έστω κι αν υστερεί αγωνιστικού ρυθμού, μιας και δεν έχει αγωνιστεί από την Καλαμάτα κι έπειτα, έχοντας υποστεί θλάση β’ βαθμού στο παιχνίδι της Μεσσηνίας.

Ο 32χρονος Αργεντινός ξεκίνησε προπονήσεις σε πιο εντατικό ρυθμό από την περασμένη Τρίτη και παρά τις όποιες μικροενοχλήσεις σφίγγει τα δόντια, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του στο δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής.

Πλέον απομένει να φανεί το πώς ο Στάικος Βεργέτης θα ανακατέψει την τράπουλα και θα οδηγήσει την ομάδα του απέναντι στους Ροδίτες, με τον Διαγόρα να έχει τους ίδιους βαθμούς όσο και η Νίκη, αλλά και τον ίδιο στόχο, που είναι η παραμονή κι από κει και πέρα όσο γίνεται μια θέση πιο κοντά στην τριάδα.

Αναφορικά με τον Θωμά Τσιμπούκα, ο νεαρός αμυντικός που έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Ιωνικό θα βρίσκεται κανονικά απέναντι στην ομάδα της Ρόδου, δείχνοντας να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Δούλεψαν στην ατομική τεχνική

Εμφαση στην ατομική τεχνική των ποδοσφαιριστών δόθηκε στη χθεσινή

προπόνηση στο «Παντελής Μαγουλάς», με τον Στάικο Βεργέτη και τους συνεργάτες του

να δουλεύουν με τους ποδοσφαιριστές σε ξεχωριστές ασκήσεις με την μπάλα, που περιελάμβανε άλλες ασκήσεις για τους τερματοφύλακες, άλλες για τους αμυντικούς, τους μέσους και τους επιθετικούς, με τους τελευταίους να δουλεύουν και πάνω στα τελειώματα.

Από κει και πέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε και αρκετό διπλό σε χώρο μικρών διαστάσεων.

Επτά αγωνιστικές πριν το τέλος

Η ήττα στη Νεάπολη της Νίκαιας απομάκρυνε τη Νίκη Βόλου από τη δεύτερη θέση, με τη ψαλίδα των δύο βαθμών να ανοίγει πλέον στους 5 από την ομάδα του Ιωνικού. Επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε η Νίκη Βόλου βρίσκεται στους 29 βαθμούς, όσους έχει και ο Διαγόρας, που κέρδισε στο ντέρμπι της Ρόδου με 3-1 τον Ιάλυσο.

Στους 29 βαθμούς παρέμεινε ωστόσο και η Καβάλα, χάνοντας από τον Θεσπρωτό με 1-0. Ψηλότερα βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου, φθάνοντας τους 30 βαθμούς μετά την επικράτηση με 2-1 επί της Καλαμάτας, αλλά και η Βέροια, που ηττήθηκε επίσης την περασμένη αγωνιστική με 1-0 από το Αιγάλεω.

Σαφέστατα και το όνειρο της… ανόδου δεν έχει χαθεί για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη, αλλά σίγουρα τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει.

Μετά το παιχνίδι με τον Διαγόρα η Νίκη θα παραμείνει στον Βόλο, αγωνιζόμενη ως φιλοξενούμενη του Ολυμπιακού στην κοινή έδρα των δύο ομάδων και στο γήπεδο της Νεάπολης.

Για την 22η αγωνιστική η Νίκη παίζει και πάλι στη Νεάπολη, έχοντας να φιλοξενήσει την Τρίγλια, που είναι ουραγός, για να ακολουθήσουν τέσσερις ακόμη αναμετρήσεις.

Αρχικά με την Καβάλα και στη συνέχεια με τον Ασπρόπυργο στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Στην προτελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος και στις 22 Μαρτίου η Νίκη θα παίξει εντός έδρας με τη Βέροια, για να ακολουθήσει το φινάλε στα Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα των κυανόλευκων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος:

20ή αγωνιστική (16.2-1 μ.μ.)

Νίκη Βόλου-Διαγόρας

21η αγωνιστική (23.2-3 μ.μ.)

Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου

22η αγωνιστική (29.2-3 μ.μ.)

Νίκη Βόλου-ΠΟ Τρίγλιας

23η αγωνιστική (8.3-3 μ.μ.)

Καβάλα-Νίκη Βόλου

24η αγωνιστική (15.3-3 μ.μ.)

Ενωση Ασπροπύργου-Νίκη Βόλου

25η αγωνιστική (22.3-3 μ.μ.)

Νίκη Βόλου-Βέροια ΝΠΣ

26η αγωνιστική (29.3-3 μ.μ.)

Τρίκαλα-Νίκη Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου