ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αξιοποίηση του έμψυχου υλικού

αξιοποίηση-του-έμψυχου-υλικού-280157

Μετέπειτα μεταγραφές επιθυμεί ο Στάικος Βεργέτης στη Νίκη Βόλου

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου Στάικος Βεργέτης μίλησε για τον ερχομό του στην ομάδα, το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και όχι μόνο σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε χθες.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο τεχνικός από την Αρκαδία φιλοξενούμενους στον «Βόλος 9.86» απάντησε αναφορικά με το αν είναι ρίσκο η ανάληψη καθηκόντων στη Νίκη σαν άλλος Αριστοτέλης Ωνάσης: «Αν έχεις φόβο γι’ αυτό που πας να κάνεις μην το κάνεις ποτέ. Αν έχεις φόβο ότι ρισκάρεις δεν θα πετύχεις ποτέ στη ζωή σου. Ρίσκο είναι οποιαδήποτε απόφαση παίρνουμε. Όταν νομίζουμε ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα μιας επιτυχίας τότε εκπλησσόμαστε αντίστροφα».

Σχετικά με τον τρόπο που τον προσέγγισε η ομάδα του Βόλου επεσήμανε: «Νομίζω ότι η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Άλεξ Παπακωνσταντίνου ήταν καταλυτική στο να είμαι θετικός. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί που αγαπάει την ομάδα, ανοιχτόμυαλος νέος άνθρωπος. Βρίσκω πολλά κοινά σε μένα και σ’ αυτόν. Θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ καλοί φίλοι, ξέχωρα από τη σχέση προέδρου – προπονητή. Όπως και με τον Βασίλη Βενέτη έχω την ίδια επικοινωνία. Ένας προπονητής κοιτά πρώτα το ρόστερ. Αν δει ότι έχει καλούς παίκτες, δέχεται και πάει, αλλιώς αποθαρρύνεται. Εγώ έχω πολλή εμπιστοσύνη στη δουλειά μου. Το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει σε μία ομάδα είσαι υποχρεωμένος να το βελτιώσεις και να το φτάσεις στο ταβάνι. Σ’ αυτήν τη διαδικασία είμαι αυτήν τη στιγμή».

Οσον αφορά στις αλλαγές που έκανε στην ομάδα από την πρώτη μέρα σχολίασε: «Η όλη επιρροή είναι στην έμπνευση των παικτών. Πέμπτη πρωί έκανα μια ομιλία στους παίκτες που την κουβαλάμε ακόμα και τώρα. Μένω πιστός σ’ αυτό που τους είπα και καλό είναι και γι’ αυτούς να είναι πιστοί. Δίνεις έτσι το στίγμα σου. Μετά δίνεις το αγωνιστικό στίγμα. Φτιάχνεις μια δομή με βάση και αυτά που έχεις δει στο βίντεο και πάμε στον αγώνα με τον Διαγόρα. Αστάθμητος παράγοντας ήταν μια ίωση τότε που είχε ταλαιπωρήσει την ομάδα και είχα παίκτες που δεν ήξερα αν θα τους έχω. Αυτό ήταν το δύσκολο και όχι να επιβάλλεις πράγματα», ενώ αναφερόμενος στην ενίσχυση του ρόστερ πρόσθεσε πως πρώτος στόχος είναι να μάθει το ρόστερ και να δει τι μπορεί να του προσφέρει ο κάθε παίκτης και μετά να ζητήσει ενίσχυση.

Για τις εγκαταστάσεις της ομάδας: «Το που προετοιμάζεται η ομάδα είναι δευτερεύουσας σημασίας, σε μια πόλη μεγάλη σαν τον Βόλο και τις ομάδες, για τον όλο συντονισμό δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει. Είναι στο αίμα μας σαν λαός; Να έχουμε εμφύλιο με τον γείτονά μας. Είμαι ευχαριστημένος για τις εγκαταστάσεις αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξει λόγω βροχών το ένα και μοναδικό γήπεδο που έχουμε. Τώρα η διοίκηση κάνει ένα μεγάλο έργο στο «Μαγουλάς» που θα μας λύσει τα χέρια».

Για τον στόχο που έχει θέσει: «Ο στόχος που έθεσα να βάλουμε από κάτω μας

ομάδες, 6-7-8 και να διατηρείς αυτές τις ομάδες από κάτω. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τον αγώνα της Κυριακής. Δεν κάθομαι να υπολογίσω. Αυτό όλες τις χρονιές γίνεται προς το τέλος της σεζόν».

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο την Κυριακή στη Νεάπολη: «Είναι ένα παιχνίδι με δυσκολίες. Η δουλειά μας είναι η ίδια, αναλύουμε τον αντίπαλο ουσιαστικά, παρουσιάζουμε τα στοιχεία στους παίκτες».

Για το βολιώτικο ντέρμπι επισήμανε πως ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και για τους φιλάθλους: «Δεν είχα ζήσει κάτι τέτοιο με τόση ένταση. Ήταν ένα ξέσπασμα των οπαδών μετά και από παρατεταμένη στενοχώρια. Ξέρω ότι οι οπαδοί όσο η ομάδα κερδίζει χειροκροτούν. Εγώ κρατάω μικρό καλάθι. Αλλά να μην δίνουμε κι εμείς αφορμές. Θα χαρώ να έχω στην πλάτη μου τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά θα χαρώ σε αγώνα με οπαδούς των δύο ομάδων να μην ανοίγει μύτη».

Μεγάλο βάρος όμως θα πρέπει να πέσει και στο επίπεδο της ακαδημίας με τον ίδιο να λέει πως ξεκίνησε μία διαδικασία προκειμένου να απορροφούνται διαφορετικά παιδιά σε προπονήσεις από την Κ17 και τους Νέους Αθλητές προσθέτοντας: «Θα βλέπω εγώ τις προπονήσεις και θα προπονώ τα παιδιά κάποιες φορές. Έτσι τα παρατηρώ καλύτερα και συνδέομαι πιο πολύ μαζί τους. Είμαστε σε συνεννόηση με τους προπονητές ώστε το ρόστερ να απαρτίζεται, από κάποια παιδιά που είναι από τον τόπο. Ετσι γλιτώνει και η ομάδα μεταγραφές. Εμένα θα μου άρεσε πάρα πολύ τη νέα χρονιά να έχουμε στην προετοιμασία τέσσερα παιδιά από τις ακαδημίες. Γιατί έτσι δίνεις όραμα σε έναν ολόκληρο μηχανισμό. Αυτό το έργο στο «Παντελής Μαγουλάς» θα πρέπει να δώσει καρπούς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου