ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σε ρυθμούς ντέρμπι από σήμερα

σε-ρυθμούς-ντέρμπι-από-σήμερα-307322

Ισόπαλη αναδείχθηκε η Νίκη Βόλου στη Ρόδο απέναντι στον Διαγόρα στο ντεμπούτο του Στάικου Βεργέτη στον κυανόλευκο πάγκο και πλέον από σήμερα ξεκινά την προετοιμασία για το βολιώτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το Σάββατο στις 3 μ.μ.

Οι κυανόλευκοι μπορεί να μην κέρδισαν, αν και είχαν την ευκαιρία στο φινάλε του αγώνα με τον Καμπαγέρο, αλλά για πρώτη φορά φέτος φεύγουν από εκτός έδρας παιχνίδι έστω με τον έναν βαθμό, μιας και μέχρι την Κυριακή, τρεις έξοδοι σε Ιεράπετρα, Ρόδο και Αιγάλεω είχαν συνοδευτεί από ισάριθμες ήττες.

Μπορεί η Νίκη να έπαιξε με παίκτη λιγότερο και πάλι, έπειτα από την αποβολή του Ιορδανίδη στο 74’, βρήκε όμως τον τρόπο να απαντήσει στο γκολ του Κέρι, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο την πρωτοβουλία στο παιχνίδι.

Ο Στάικος Βεργέτης, λόγω και των απουσιών, επέλεξε επιθετικό δίδυμο με τους Καπό και Ροχάνο, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Διαγόρα και δίχως να φοβηθεί τον αντίπαλο. Η αλλαγή προπονητή μετά την αποχώρηση του Ισαάκ Χοβέ, ήρθε να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία των κυανόλευκων, οι οποίοι με το τέρμα του Ροχάνο με εκτέλεση πέναλτι που πήρε ο Ιορδανίδης στο 31’, δεν βρήκαν το δεύτερο τέρμα, αλλά ούτε και δέχθηκαν ακόμη ένα.

Με τη γλυκόπικρη γεύση της ισοπαλίας στη Ρόδο, οι κυανόλευκοι επέστρεψαν και πάλι από χθες στον Βόλο, έχοντας ρεπό, και πλέον προετοιμάζονται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, παιχνίδι που έχει οριστεί για το ερχόμενο Σάββατο στις 3 μ.μ. στο γήπεδο της Νεάπολης και θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, χωρίς να επιτρέπεται η οργανωμένη μετακίνηση των ερυθρόλευκων, οι οποίοι θα λάβουν μόνο 30 προσκλήσεις.

Μεγάλος άτυχος ο Ντομίνγκεθ

Τα προβλήματα για ακόμη μία φορά είναι αρκετά στο κυανόλευκο στρατόπεδο, αφού πέραν από τον τιμωρημένο Σωτήρη Μπαλάφα, που έχει να εκτίσει ακόμη δύο αγωνιστικές, στο… ποινολόγιο προστέθηκε και ο Γιώργος Ιορδανίδης. Από την άλλη τραυματίας επέστρεψε ο Τζόρνταν Ντομίνγκεθ, που υπέστη κάταγμα στο πλευρό, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αντίπαλο του 7-8 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού και από την πτώση που είχε αποκόμισε τον τραυματισμό. Ο Ισπανός μέσος μάλιστα για να μην αφήσει την ομάδα του με 9 παίκτες αγωνίστηκε ώς το τέλος του παιχνιδιού και μετά το τελευταίο σφύριγμα λιποθύμησε από τους αφόρητους πόνους, για να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας της Ρόδου.

Ευχαρίστησε τον Διαγόρα

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαρίστησε τον Διαγόρα για τη φιλοξενία που παρείχε στη Ρόδο, αναφέροντας: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ Διαγόρας για τη φιλοξενία που προσέφερε στην αποστολή της ομάδας μας, στο πλαίσιο της μεταξύ μας αναμέτρησης στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου και υπόσχεται να την ανταποδώσει στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου που θα γίνει στον Βόλο.

ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 – Γιατί… Νίκη είσαι»!

Βεργέτης: «Τα παιδιά δεν το έβαλαν κάτω»

Ο νέος τεχνικός των κυανόλευκων Στάικος Βεργέτης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του στο παιχνίδι με τον Διαγόρα, τονίζοντας αμέσως μετά και στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ότι:

«Εγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι από άποψη ρυθμού και έντασης. Οι δύο ομάδες κυνήγησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό τη νίκη και παρουσίασαν ένα καλό θέαμα. Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, χωρίς όμως να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Αντίθετα, ο αντίπαλος με την πρώτη φάση που δημιούργησε, πέτυχε το γκολ. Όμως δεν μπορώ να αγνοήσω πως τα παιδιά δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να τηρούν, πιστά, το πλάνο του αγώνα που είχαμε θέσει κι έτσι ξαναβγήκε η ομάδα μπροστά δημιουργώντας ευκαιρίες με αποτέλεσμα να φτάσει στην ισοφάριση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ρυθμό και χωρίς φάσεις από τις δύο ομάδες. Η αποβολή αφενός του παίκτη μας και στη συνέχεια ο τραυματισμός του Ντομίνγκεθ, που έπαιζε με σπασμένο πλευρό, και δεν μπορούσαμε να τον αντικαταστήσουμε γιατί είχαμε κάνει και τις τρεις αλλαγές, μας ανάγκασε να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το κεκτημένο της ισοπαλίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για το γεγονός πως προπονούμαστε λίγες μέρες μαζί, εκτέλεσαν σε μεγάλο βαθμό όλα όσα είχαμε πει. Θα προετοιμαστούμε για τη συνέχεια».

Ρουτζιέρης: «Κάναμε ένα παιχνίδι χαζό»

Από τη μεριά του ο προπονητής του Διαγόρα, Πέτρος Ρουτζιέρης επισήμανε: «Ενα αποτέλεσμα δίκαιο, σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποιες ευκαιρίες να είμαστε μπροστά στο σκορ μεγαλύτερο από το 1-0. Παρ’ όλα αυτά κάναμε ένα παιχνίδι για εμένα λίγο χαζό, με αποτέλεσμα να μας αγχώσει αυτό με το πέναλτι που δόθηκε στην αντίπαλη ομάδα. Στο ημίχρονο είπαμε κάποια πράγματα, ανεβάσαμε λίγο το μέσο όρο της απόδοσης αλλά δεν ήταν στα στάνταρ που περίμενα από τους ποδοσφαιριστές. Δίκαιο αποτέλεσμα, συγχαρητήρια και στη Νίκη Βόλου, γιατί πραγματικά ήρθε και έπαιξε ποδόσφαιρο, παρόλο που βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία. Το είχα τονίσει και στους ποδοσφαιριστές μου πως θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι.

Στο πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες ιστορικές, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει καμία. Κάθε Κυριακή βλέπουμε και κάποια έκπληξη, οπότε δεν έχει δείξει κάποια ομάδα σταθερότητα μέχρι στιγμής, οπότε κρίνονται τα παιχνίδια σε λεπτομέρειες και στο πως θα βρεθεί η κάθε ομάδα».

Τέλος, ο ποδοσφαιριστής του Διαγόρα Αντώνης Αθανασίου σχολίασε: «Ξέραμε ότι παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, άσχετα αν η Νίκη βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, έχει δείξει πως είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει δείξει και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι παίζει μπάλα. Προηγηθήκαμε και ισοφαριστήκαμε με ένα πέναλτι, που δεν ξέρω αν είναι κιόλας κι έτσι έγινε το 1-1. Μετά την κόκκινη (σ.σ. του Ιορδανίδη) πήραμε γήπεδο, βάλαμε την μπάλα κάτω αλλά δεν σκοράραμε. Συγχαρητήρια στην Νίκη Βόλου, προχωράμε και προετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου