ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ηττήθηκε από τον Ιάλυσο η Νίκη αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω

ηττήθηκε-από-τον-ιάλυσο-η-νίκη-αν-και-έπ-331083

Την ήττα με 1-0 γνώρισε χθες η Νίκη Βόλου στη Ρόδο και στο «Οικονομίδειο» από τον Ιάλυσο, έχοντας ωστόσο έντονα παράπονα από τη φάση του πέναλτι στο 31’ που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα στην 4η αγωνιστική της Football League.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι που έπαιξαν χθες με τις… κίτρινες εμφανίσεις δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά εκτός έδρας και έτσι μετά την ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΙ, έφυγαν για δεύτερη φορά με σκυμμένα κεφάλια, σε ένα παιχνίδι, που θα μπορούσαν να έχουν κάνει κάτι παραπάνω, αν αναλογιστεί κανείς πως οι γηπεδούχοι «έβγαλαν» τον αγώνα με 10 παίκτες, αφού είχε αποβληθεί στο 20’ ο Μακρυδημήτρης.

Για ακόμη μία φορά η Νίκη εκτός από την ήττα έχει να διαχειριστεί και τους τραυματισμούς, μιας και ακόμη δύο ποδοσφαιριστές της Παγώνης και Κρουθ αντικαταστάθηκαν από τον Ισαάκ Χοβέ.

Ο αγώνας

Με τα πρώτα λεπτά να κυλούν δίχως τη μεγάλη φάση στο παιχνίδι, η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε στο 17ο λεπτό, όταν από λάθος του Βοσκόπουλου στη μεσαία γραμμή,

ο Πατινιώτης έκανε την κίνηση από τα αριστερά και σούταρε από πλάγια θέση με την προσπάθεια να καταλήγει στην αγκαλιά του Αποστολίδη, την ώρα που ο Μαραγκουδάκης, βρίσκονταν μέσα στην περιοχή, ζητώντας την μπάλα.

Η απάντηση της Νίκης στα σουτ ήρθε μετά από ένα λεπτό, όταν ο Γκαρσία βρέθηκε βρισκόμενος μέσα στην περιοχή και από τα αριστερά σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία, χωρίς καμία τύχη, και με κανέναν συμπαίκτη του να μπορεί να επωφεληθεί.

Από το 20’ και μετά η Νίκη έμελλε να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και ο Ντομίνγκεθ τροφοδότησε τον Ροχάνο και αυτός προσπάθησε να βγει μόνος του με το τέρμα, αλλά ο Μακρυδημήτρης τον ανέτρεψε και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν όπως είναι φυσιολογικό, με το φάουλ να εκτελείται τελικά μετά από τρία λεπτά, με τον Κρουθ να αναγκάζει σε δύσκολη απόκρουση τον Ανδρούτσο, ο οποίος εκτινάχθηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ, πέφτοντας στην κάτω δεξιά γωνία.

Ο Ντομίνγκεθ βρισκόμενος μέσα στην περιοχή και από τα αριστερά έκανε την ψηλοκρεμαστή σέντρα για το δεύτερο δοκάρι στο 27’, όπου όμως ο Ροχάνο δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα που είχε πάρει ύψος στην κενή εστία.

Με την Νίκη να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ιάλυσος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα και αφού ο διαιτητής Ρούσσος ανακάλυψε παράβαση στο μαρκάρισμα του Αλιατίδη στον Μαραγκουδάκη ο οποίος «βούτηξε», «καταδίκασε» την Νίκη στο 31’. Την εκτέλεση πέναλτι ανέλαβε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου, Σερτζίνιο, ο οποίος απέναντι από τον Αποστολίδη δεν έκανε λάθος, σημειώνοντας το πρώτο φετινό τέρμα της ομάδας του, μετά από 4 παιχνίδια.

Παρά τη ψυχρολουσία η Νίκη θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον την ισοφάριση, όταν στο 35’ και από λάθος έξοδο του Ανδρούτσου, ο Ιορδανίδης έστρωσε την μπάλα στον Ροχάνο, που κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας.

Δύο σουτ του Γκαρσία μέχρι το φινάλε του α’ μέρους δεν είχαν τύχη, με το πρώτο να περνά ελάχιστα άουτ και το δεύτερο να σταματά στην αγκαλιά του Ανδρούτσου. Στις καθυστερήσεις πλέον και πριν την ανάπαυλα ο Ντομίγκεθ είχε σουτ με εναέριο πλασέ σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Ανδρούτσος είπε «όχι», πέφτοντας στην κάτω δεξιά γωνία.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη παρά την κόπωση των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα τους με τον Καμπαγέρο να σουτάρει στο 51’ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Προσπάθεια του Αλιατίδη τέσσερα λεπτά μετά με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Γκαρσία έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Αλιατίδης και Ροχάνο συνεργάστηκαν από κει και πέρα στο 73’ με τον πρώτο να πλασάρει τον εξουδετερωμένο Ανδρούτσο, αλλά η μπάλα σταμάτησε από τάκλιν του Τριποτσέρη.

Η τελευταία τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 91’ με τον Τσιώλη να κάνει την προβολή έπειτα από σέντρα από τα δεξιά και αφού βρίσκονταν στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, η Νίκη γνώρισε την ήττα με 1-0, όπως έγινε και μεσοβδόμαδα από τον Αιολικό για το Κύπελλο, και πλέον την επόμενη αγωνιστική, παίζει εκτός έδρας με το Αιγάλεω.

ΙΑΛΥΣΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0

Γήπεδο Οικονομίδειο Ιαλυσού

Σκόρερ: (31’ Σερτζίνιο)

Διαιτητής: Ρούσσος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης, Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)
Κόκκινη: Μακρυδημήτρης
Κίτρινες: Μαραγκουδάκης, Τριποτσέρης, Ρεκλείτης, Ανδρούτσος, Χειμωνέτος – Ιορδανίδης, Κυριακίδης, Γκαρσία

ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Μακρυδημήτρης, Τριποτσέρης, Γιώργου, Πατινιώτης (77’ Νατσιόπουλος), Ρεκλείτης, Χατζηδίμπας, Αυγενικού, Μπαρέττας (46’ Κ. Χειμωνέτος), Σερτζίνιο (62’ Μαρτσάκης), Μαραγκουδάκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Παγώνης (71’ λ. τρ. Καπός), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Σ. Κυριακίδης, Καμπαγέρο, Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης (65’ Τσιώλης), Λούκας Γκαρσία, Κρουθ (44’ λ.τρ. Μασκουνιάν), Ροχάνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου