ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη Βόλου προηγήθηκε της Καλαμάτας αλλά επέστρεψε με ισοπαλία από τη Λάρισα

η-νίκη-βόλου-προηγήθηκε-της-καλαμάτας-339685

Μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία, είναι πλέον ο απολογισμός της Νίκης Βόλου στα πρώτα τρία παιχνίδια της Football League, με τους κυανόλευκους να προηγούνται χθες στη Φιλιππούπολη της Λάρισας, αλλά να ισοφαρίζονται από την Καλαμάτα για το τελικό 1-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπροστά στο ένθερμο κοινό της, που ταξίδεψε μεμονωμένα και όχι οργανωμένα σε εντός έδρας παιχνίδι, έστω κι αν αυτό διεξήχθη στη γειτονική Λάρισα, ελλείψει γηπέδου στη Μαγνησία, η Νίκη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε στο πρώτο μέρος, έχοντας και τρεις συνολικά αναγκαστικές αλλαγές, αλλά βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί με τον Ροχάνο στο 52’, αλλά έδωσε την ευκαιρία στους Καλαματιανούς να ισοφαρίσουν με πέναλτι, έπειτα από 18 λεπτά.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Αποστολίδη να βρίσκεται στη θέση του τερματοφύλακα η Νίκη παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο της παιχνίδι στην Ιεράπετρα. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Κ. Κυριακίδης, Μπαλάφας, Αλιατίδης και Βοσνιάδης, με τους Καμπαγέρο – Ντομίνγκεθ να συνθέτουν τα αμυντικά χαφ. Στα άκρα δεξιά και αριστερά κινούνταν οι Τσιώλης και Κρουθ, με τον Γκαρσία να έχει ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Ροχάνο, που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Δοκάρι… με το «καλημέρα»

Μόλις στο 1ο λεπτό του παιχνιδιού η Νίκη Βόλου θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ, όταν από σέντρα – σουτ του Κρουθ, ο Ιντζίδης παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Στεφανάκος κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν σουτ του Βουκμίροβιτς στο 5’ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη.

Από την άλλη στο 36’ η Νίκη απώλεσε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Γκαρσία να τροφοδοτεί τον Κρουθ, ο οποίος πάτησε περιοχή και εξαπέλυσε διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, στο οποίο οι τυπικά γηπεδούχοι, είχαν δύο αναγκαστικές αλλαγές, αφού αρχικά ο Μπαλάφας και εν συνεχεία ο Κ. Κυριακίδης, έδωσαν τις θέσεις τους στους Παγώνη και Ιορδανίδη, αλλάζοντας και το πλάνο του Ισαάκ Χοβέ.

Γκολ με κεφαλιά «δυναμίτη»

Το γήπεδο της Φιλιππούπολης δεν άργησε να πάρει «φωτιά» με την κυανόλευκη κερκίδα να πανηγυρίζει έξαλλα το 1-0 στο 52’. Συγκεκριμένα η Νίκη κέρδισε κόρνερ με τον Κρουθ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του, στέλνοντας την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ροχάνο με κεφαλιά «δυναμίτη» δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Στεφανάκο, που είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Η Νίκη διατηρούσε πλέον τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά στο 70’ γνώρισε την ισοφάριση, όταν ο Βοσνιάδης ανέτρεψε τον Στεργίδη και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Μεσσήνιων, στην εκτέλεση του οποίου δεν λάθεψε ο Οσμάναγκιτς και νίκησε τον Αποστολίδη σημειώνοντας το 1-1.

Οι παίκτες του Ισαάκ Χοβέ πλέον με την ψυχρολουσία της ισοφάρισης ήθελαν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ, αλλά ο Ροχάνο δεν τα κατάφερε με κεφαλιά στο 84’ και με σουτ στο 85’,

και λίγο έλειψε να έρθει και δεύτερο τέρμα από τους φιλοξενούμενους, με τον Αποστολίδη να λέει όχι σε σουτ του Τσουβαλτσίδη, για να ακολουθήσει κεφαλιά του Μάκου που πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή για πέναλτι στον Μπάμπη, αλλά παράπονα είχαν και οι κυανόλευκοι από τα συνεχόμενα σφυρίγματα υπέρ της Καλαμάτας, έξω από την περιοχή της Νίκης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1

Σκόρερ: 52’ Ροχάνο – 70’ πεν. Οσμάναγκιτς

Κίτρινες: 57’ Ροχάνο, 60’ Ιντζίδης, 87’ Βουκμίροβιτς

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Δελής (Βοιωτίας)

ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης (44’ λ.τρ. Ιορδανίδης), Βοσνιάδης (76’ λ.τρ. Σ. Κυριακίδης), Μπαλάφας (16’ λ.τρ. Παγώνης), Αλιατίδης, Καμπαγέρο, Ντομίγκεθ, Κρουθ, Τσιώλης, Λούκας Γκαρσία, Ροχάνο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Ζαχαρόπουλος (60’ Ράκιτς), Μάκος, Ιντζίδης, Γαλούπης, Μπάμπης, Στεργίδης, Κουϊρουκίδης (78’ Δήμος), Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου