ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στο… περίμενε για Τσιμίκα και Καπό η Νίκη

στο-περίμενε-για-τσιμίκα-και-καπό-η-νί-369364

Σήμερα ξεκαθαρίζει για το γήπεδο της Νεάπολης και φιλικό – πρόβα τζενεράλε

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με το πρωτάθλημα της Football League να ξεκινά την επόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και τη Νίκη Βόλου να φιλοξενεί τον Θεσπρωτό, υπάρχουν ακόμη ανοιχτά μέτωπα που απασχολούν τους κυανόλευκους.

Τα κομμάτια που χρειάζονται για να συμπληρωθεί το κυανόλευκο παζλ είναι αρκετά, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως μετά τον αγώνα δρόμου που γίνεται, όλα θα είναι έτοιμα για τη φετινή πρεμιέρα.

Ενα από τα ζητήματα που θα τελειώσουν σήμερα και μετά από αρκετή καθυστέρηση είναι τελικά αυτό που έχει να κάνει με το γήπεδο της Νεάπολης και τη σύμβαση με τον Δήμο Βόλου.

Οι κυανόλευκοι θέλουν το διαδικαστικό ζήτημα να ολοκληρώνεται σήμερα, προκειμένου εκεί να γίνει η πρόβα τζενεράλε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος της Football League.

Στα υπόλοιπα ζητήματα που τρέχουν οι κυανόλευκοι είναι αυτά που έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές. Τη δεδομένη στιγμή η Νίκη βρίσκεται σε επαφή με δύο αξιόλογους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να ενισχύσει ποιοτικά τόσο τη μεσαία γραμμή όσο και την επίθεση της. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί είναι οι Στέργιος Τσιμίκας και Δημήτρης Καπός.

Ο 25χρονος μέσος από τις Σέρρες, Στέργιος Τσιμίκας, που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, κυρίως ως «οχτάρι» αναμένεται στον Βόλο. Ο Τσιμίκας, αδελφός του Κώστα, ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Πειραιώς, έχει μεγάλη εμπειρία και από το πρωτάθλημα της Football League, στην οποία αγωνίστηκε πέρυσι με τη φανέλα των Τρικάλων, μετρώντας 17 συμμετοχές και τρία τέρματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Νωρίτερα είχε αναδειχθεί με την ομάδα του Πανσερραϊκού, με τον οποίο είχε 144 συμμετοχές και έξι γκολ σε Β’ και Γ’ Εθνική. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2018 μεταπήδησε και στην Αμερική, αγωνιζόμενος για λίγους μήνες στην ομάδα Rochester Super 9 με προπονητή τον Παναγιώτη Διλμπέρη.

Από την άλλη ο Δημήτρης Καπός γεννημένος στις 28/08/1993 στη Χίο, είναι επιθετικός με ύψος 1.83.

Την περίοδο 2013-14 ήταν μέλος της ομάδας του Λεβαδειακού αλλά σε ηλικία 20 χρόνων δεν πήρε ευκαιρίες να αγωνιστεί στην Α’ Εθνική, για να δοθεί δανεικός στον Οπούντιο Μαρτίνου, με τη φανέλα του οποίου κατέγραψε 25 συμμετοχές και 7 γκολ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Από τον Οπούντιο έγινε μέλος της γειτονικής ΑΕΛ, τη σεζόν 2015-16 και πανηγύρισε την άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α’, έχοντας αγωνιστεί σε 10 αγώνες με 2 τέρματα.

Με την ΑΕΛ πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Super League, καταγράφοντας 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο Ελλάδας και το 2017 δόθηκε δανεικός στα Τρίκαλα με τη φανέλα των οποίων αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Football League. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός τον υποχρέωσε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Με τη φανέλα του Α.Ο. Τρίκαλα συμμετείχε την περσινή περίοδο στο πρωτάθλημα της Football League, έχοντας σε 23 παιχνίδια τρία γκολ.

Στύλας για Μπαλάφα: «Πολυσύνθετος με εμπειρία»

Για τα τρέχοντα ζητήματα των κυανόλευκων μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ρήγας Στύλας. Με παρέμβαση του στον Βόλος 986 ανέφερε αρχικά: «Θα ήθελα να παρακαλέσω την ομήγυρη να έχει λίγο υπομονή, γιατί η αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, είχε πολύ περισσότερο χρόνο από την Νίκη. Αυτό είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Από τη στιγμή που είναι έτσι θα σας παρακαλέσω να δώσετε λίγο χρόνο περισσότερο, ώστε να ενημερωθείτε την κατάλληλη ημερομηνία που πρέπει να γίνουν τα πράγματα», είπε αρχικά σχετικά με ερωτήματα για τη σύνθεση της νέας διοίκησης της ΠΑΕ κα. για να προσθέσει: «Κάθε μέρα τρέχουν πολλά πράγματα. Εμείς ξεκινήσαμε τις διαδικασίες τον Σεπτέμβριο, όταν πήραμε το email ότι πρέπει να δηλώσουμε συμμετοχή στη Football League. Αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή δεν είναι καλό».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήματα σχολίασε:

Για την ενίσχυση της ομάδας και τον Σωτήρη Μπαλάφα, ο οποίος προπονήθηκε χθες για δεύτερη φορά με τη νέα του ομάδα: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, είναι πολυσύνθετος, μπορεί να παίξει κεντρικός αμυντικός, αμυντικός μέσος και οκτάρι και είναι μία πολύ καλή επιλογή για την Νίκη Βόλου.

Βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και θεωρώ θα χρειαστεί γύρω στις δέκα μέρες».

Για τον Στέργιο Τσιμίκα: «Είμαστε σε επαφή και διαπραγμάτευση μαζί του. Εχουμε χρόνο ακόμη».

Για τον Δημήτρη Καπό: «Και με τον Δημήτρη είμαστε πάρα πολύ κοντά. Αν υπάρξει κάποια πιο αξιόλογη προσθήκη θα την κάνουμε».

Για την πρόβα τζενεράλε: «Προσπαθούμε να βρούμε φιλικά υψηλού επιπέδου κάτι που είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή».

Αναφορικά με την άνοδο και τον υποβιβασμό και την προκήρυξη της νέας Football League, ξεκαθάρισε: «Για την άνοδο, ανεβαίνουν δύο και πέφτουν τέσσερις. Για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, μπορεί μια ομάδα να έχει όσους θέλει κάτω των 25 αλλά στην 11άδα μπορούν να βρίσκονται μόνο 5».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου