ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δηλωμένος Νικιώτης ο Λαυρέντης

δηλωμένος-νικιώτης-ο-λαυρέντης-380763

Η Νέα Ιωνία και η κυανόλευκη οικογένεια πενθούν ένα δικό τους παιδί – Με το «Ψυχή Βαθιά» τον αποχαιρετούν οι φίλαθλοι της ομάδας

Bαρύ το πένθος στη Νίκη Βόλου για τον θάνατο του μεγάλου τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η κυανόλευκη οικογένεια πενθεί ένα δικό της παιδί. Αθεράπευτος Νικιώτης ο Λαυρέντης, παρ’ ότι γιος ένθερμου φιλάθλου του Ολυμπιακού. Αγάπησε από μικρό παιδί τη Νίκη Βόλου και δεν έχανε ευκαιρία όταν βρισκόταν στον Βόλο να ενημερώνεται για τα νέα της ομάδας, ενώ όταν η Νίκη Βόλου έπαιζε στην έδρα της και τύχαινε να είναι στην πόλη ήταν η καλύτερή του. Πρώτα τσίπουρο σε ένα από τα παραδοσιακά τσιπουράδικα της Νέας Ιωνίας και μετά στο γήπεδο. Οταν δε άκουγε το όμορφο τραγούδι του «Ψυχή Βαθιά» διασκευασμένο από τον Γιώργο Μαστρογιάννη να ακούγεται στην «Κλούβα» και το Πανθεσσαλικό προς χάρη της Νίκης Βόλου έκανε σαν μικρό παιδί από χαρά και κάθε φορά ξεσπούσε σε χειροκροτήματα.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι ποτέ Ολυμπιακός»

Δηλωμένος οπαδός της Νίκης Βόλου, το 2012 σε συνέντευξη που είχε δώσει στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» είχε αποκαλύψει πώς έγινε Νίκη Βόλου, αλλά και… Γουέστ Χαμ!

«Από τη στιγμή που ήμουν Νίκη Βόλου δεν θα μπορούσα να γίνω ποτέ Ολυμπιακός. Αφού τους έβλεπα και έβγαζα… σπυριά. Να σκεφτείς ότι ο πατέρας μου ήταν Ολυμπιακός και για να με κάνει… ομοϊδεάτη του με πήγε σε ένα παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ. Και εγώ έγινα Γουέστ Χαμ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Μπόμπι Μουρ, με τα ξανθά του τα μαλλιά. Ηταν σαν Θεός για μένα τότε, σαν Άγγελος».

Ήταν επίσης δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

«Δεν ξέρω αν σώνεται η οικονομική κατάσταση στην ομάδα μου και αν σωθεί, αλλά αν πάψει να υπάρχει Παναθηναϊκός θα πάψει να υπάρχει με μαθηματική ακρίβεια και ο Ολυμπιακός. Και τότε τι θα κάνουμε τις Κυριακές μας; Για μένα Κυριακή ίσον ποδόσφαιρο. Αθλητικά στην τηλεόραση. Έτσι έμαθα από μικρός. Δεν είναι κάτι τόσο φοβερό να δώσει ο κόσμος 150 ευρώ για κάτι που αγαπάει. Είναι 15 ποτά σε ένα μπαρ. Αν μπορείς να σώσεις ένα πράγμα που αγαπάς, είναι καλό. Κι ας είναι τόσο δύσκολες οι εποχές. Λες και δεν ξέρουμε ότι ο κόσμος δεν έχει να φάει. Κάποιοι αυτό λένε. Αυτό τι σημαίνει όμως; Ότι αν δεν ασχοληθώ εγώ ή κάποιος άλλος με τον Παναθηναϊκό θα έχει να φάει ο κόσμος; Δηλαδή τι θέλουν, να μας τα κόψουν όλα; Να πεθάνουμε όλοι πριν την ώρα μας;»

Παρά το γεγονός ότι η αγαπημένη του ομάδα δεν είχε τις αναμενόμενες διακρίσεις, εκείνος δεν σταμάτησε να στηρίζει τον Παναθηναϊκό και στα πολύ δύσκολα, αναπολώντας παράλληλα και τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος, σε άλλες συνεντεύξεις που είχε δώσει.

Ευρισκόμενος εξάλλου άλλη φορά στην Καλαμάτα, όπως επισημαίνεται στο vima.grσχολίαζε για την παρουσία των ομάδων της Κ19 του ΝΠΣ Βόλου και της Καλαμάτας, σε φιλικό: «Πάνε οι ομάδες που αγαπούσαμε από παιδιά. Εγώ ήμουνα με τη Νίκη, ο άλλος ήταν με τον Ολυμπιακό. Τι Βόλος; Δεν θέλουμε. Θέλουμε Νίκη Βόλου και Ολυμπιακό Βόλου!».

«Ψυχή Βαθιά»

«Πλημμύρισε» το Fb με το διασκευασμένο τραγούδι «Ψυχή Βαθιά». Δεν υπήρξε φίλαθλος της Νίκης Βόλου που να μην το ανεβάσει από το YouTube ως «κατευόδιο» στον Λαυρέντη.

«Καλό ταξίδι Λαυρέντη. Θα είσαι ο μαέστρος στη μεγάλη κερκίδα των γαλάζιων αγγέλων», έγραψε ο Βασίλης Κυλεριώτης.

«Άλλος ένας Νικιώτης στην κερκίδα των Αγγέλων» τόνισε ο Αποστόλης Αετόπουλος.

«Όλη μας ή εφηβική ζωή με τα τραγούδια σου. Ο Παράδεισος που αναζητούσες στους στίχους σου, τώρα σου ανήκει. Καλό ταξίδι πολυαγαπημένε μας φίλε», το σχόλιο του Νίκου Μακρίδη.

«Αποχαιρετισμός» από Νίκη Βόλου

Τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αποχαιρέτησε και το ΔΣ της Νίκης.

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα, σήμερα (χθες) τα ξημερώματα.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, γέννημα θρέμμα Ν. Ιωνίας, «νικιώτικη φιγούρα» που θα παραμείνει αναλλοίωτη στον χρόνο, υπήρξε γνήσιος κι αληθινός φίλαθλος της Νίκης Βόλου.
Θα βρίσκεσαι πάντα στις καρδιές μας…
Καλό ταξίδι Λαυρέντη…», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου