ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Και τυπικά άνοδος για τη Νίκη Βόλου

και-τυπικά-άνοδος-για-τη-νίκη-βόλου-389215

Η μέρα που περίμεναν εναγωνίως στη Νίκη Βόλου σχεδόν όλο το καλοκαίρι ήταν η χθεσινή, με την άνοδο στη Football League να επισημοποιείται και πλέον να συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για τη σύσταση της ΠΑΕ, την ολοκλήρωση των μεταγραφών, αλλά και το δέσιμο της ομάδας μέσα από τα φιλικά παιχνίδια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι επέστρεψαν και επίσημα από χθες με τη βούλα της ΕΠΟ στις επαγγελματικές κατηγορίες, έστω κι αν δεν ήταν οι νικητές στους διπλούς αγώνες με τον Θεσπρωτό, αλλά βάσει της συνολικής τους εικόνας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η Νίκη μαζί με την Καλαμάτα είναι οι δύο ομάδες που θα βρίσκονται τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Football League, καλύπτοντας επί της ουσίας τα κενά που άφησαν πίσω τους ο Ηρακλής, αλλά και ο Κρόνος Αργυράδων, που για διαφορετικούς λόγους δεν δήλωσαν συμμετοχή. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε χθες και ανάμεσα στις αποφάσεις που επικύρωσε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων ήταν και η άνοδος των κυανόλευκων με τους Καλαματιανούς.

Σημειώνεται πως οι δύο ιστορικές ΠΑΕ πλέον έχουν δικαίωμα μεταγραφών μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά δύσκολα θα δοθεί παράταση στη σέντρα του νέου πρωταθλήματος, κάτι που ήταν στόχος και των δύο κερδισμένων του καλοκαιριού, ενώ τόσο η Νίκη όσο και η Καλαμάτα θα μπουν όπως αναμένονταν στην κληρωτίδα του Κυπέλλου Ελλάδος, συμμετέχοντας στην Γ’ Φάση, που περιλαμβάνει μονούς αγώνες το Σαββατοκύριακο 14-15/9.

Ακόμη έγινε δεκτό από την ΕΕ το αίτημα της λίγκας για δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα 2019-2020 ερασιτεχνών αθλητών, οι οποίοι έχουν γεννηθεί μετά την 01.01.1994.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες: «Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Ε.Ε. ενέκρινε

• Την προκήρυξη πρωταθλήματος της Football League περιόδου 2019-2020.

• Το αίτημα της Football League για δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα 2019-2020 ερασιτεχνών αθλητών, οι οποίοι έχουν γεννηθεί μετά την 01.01.1994.

• Το πλάνο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, περιόδου 2019-2020, με 107 ομάδες, σε 8 ομίλους. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

• Τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League περιόδου 2019-2020 της Νίκης Βόλου και της Καλαμάτας, οι οποίες -ως νεοσύστατες Π.Α.Ε.- έχουν δικαίωμα μετεγγραφών ερασιτεχνών και ελεύθερων/δανεικών αθλητών μέχρι της 27.09.2019.

• Την επάνοδο του κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη στην ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, καθώς εξέλειπε κάθε σχετικό κώλυμα».

Πριν τα εργομετρικά η αποχώρηση Παπαδήμα

Ο Νίκος Παπαδήμας δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νίκη Βόλου, έχοντας αποχωρήσει από την ομάδα πριν τα εργομετρικά τεστ, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Ο Παπαδήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησε μετά από θέληση του ιδίου και για προσωπικούς λόγους, ενημερώνοντας σχετικά και τη διοίκηση της ομάδας. Ο 28χρονος αμυντικός που ξεπέρασε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών), κατέγραψε συνολικά 42 συμμετοχές με τους κυανόλευκους τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ σημείωσε και τρία γκολ στο πρωτάθλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου