ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Η καθυστέρηση δεν ωφελεί τη Νίκη Βόλου»

η-καθυστέρηση-δεν-ωφελεί-τη-νίκη-βόλο-426880

Αναφέρουν σε ενημερωτική ανακοίνωσή τους οι ενδιαφερόμενοι για την ποδοσφαιρική ομάδα Αντωνάκας-Αθανασιάδης

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με ανακοίνωση που απευθύνεται στους φιλάθλους της Νίκης Βόλου «απάντησαν» οι ενδιαφερόμενοι για την ποδοσφαιρική ομάδα (Αντωνάκας –Αθανασιάδης) στην απόφαση του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής να μη συγκαλέσει γενική συνέλευση άμεσα. Σ’ αυτήν αναφέρουν ότι η απόφαση της Ερασιτεχνικής Νίκης να μη συγκαλέσει γενική συνέλευση, μέχρι να γίνει γνωστή η κατηγορία που θα αγωνιστεί η ποδοσφαιρική ομάδα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, ενώ θέτουν ως χρονικό όριο για τη σύγκλησή της την 29η Ιουλίου.

Μάλιστα αναφέρουν πως το υποψήφιο διοικητικό σχήμα είχε λάβει τη διαβεβαίωση του προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης πως άμεσα θα συγκληθεί γενική συνέλευση που θα άναβε το πράσινο φως για να αρχίσει η υλοποίηση του business plan, εφόσον καλυφθούν οι εγγυήσεις.

Η ανακοίνωση εξιστορεί και με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία των επαφών με τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής και εξηγεί για ποιον λόγο κάθε μέρα που χάνεται, πάει πίσω τον σχεδιασμό της ομάδας.

To δελτίο Τύπου: Ανακοίνωση προς τους φιλάθλους της Νίκης Βόλου «Eκ μέρους της εταιρείας New England Pro Soccer, o πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος αυτής, Παύλος Αθανασιάδης και Δημήτριος Αντωνάκας, προχωρούν στην ακόλουθη δήλωση: «Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στους φιλάθλους της Νίκης το δεδομένο ενδιαφέρον μας για να αναλάβουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Παρόλα αυτά, η χθεσινή απόφαση της ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για τη φετινή σεζόν της ομάδας, σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστεί.

Όποιο από τα δύο σχήματα και αν υπερψηφιστεί από τη γενική συνέλευση, θα έχει να υπερπηδήσει δυσεπίλυτα προβλήματα για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναφέρονται στον σχεδιασμό της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα αποχωρούν βασικοί παίχτες από το περσινό ρόστερ της ομάδας (πχ Κέρι). Δεν είναι εικόνα σχεδιασμού ομάδας αυτή, μάλλον σε εικόνα διάλυσης παραπέμπει.

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία δεν είναι εφικτό να μας περιμένουν για πάντα.

Εμείς θέλουμε τη Νίκη Βόλου ανταγωνιστική, με ουσιαστικές και σύγχρονες υποδομές, με τους φιλάθλους της ενωμένους και με μια ομάδα που θα μάχεται και θα προσφέρει ελκυστικό ποδόσφαιρο όπου και αν αγωνίζεται.

Ζητάμε από το ΔΣ να επαναξιολογήσει την χθεσινή του απόφαση και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πάμε το συντομότερο δυνατό σε γενική συνέλευση και να αποφασίσει ο κόσμος της ομάδας για το μέλλον της.

Από την πλευρά μας, με την ακόλουθη χρονική καταγραφή όλων των ενεργειών μας αποδείξαμε τον επαγγελματισμό της προσέγγισής μας, τη σοβαρότητα της πρότασής μας αλλά και τον τεράστιο σεβασμό που τρέφουμε για την ιστορία και τον κόσμο της Νίκης Βόλου.

Τέλος, δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που παρέλθει η 29η Ιουλίου 2019, που αποτελούσε και καταληκτική ημερομηνία για τη διενέργεια γενικής συνέλευσης στη συμφωνία μας με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, χωρίς να ανακοινωθεί η συντομότερη δυνατή ημερομηνία για τη πραγμάτωση της γενικής συνέλευσης, θα επανεξετάσουμε όλες τις επιλογές μας για το καλό τόσο της Νίκης Βόλου, όσο και της εταιρείας μας.

Το χρονικό των ενεργειών μας και της διαπραγμάτευσης: Μετά την από 24/7/2019 συνεδρίαση του ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και τη σχετική απόφαση της να μη συγκληθεί άμεσα γενική συνέλευση, θεωρούμε καθήκον μας προς τον φίλαθλο κόσμο της Νίκης Βόλου να του γνωστοποιήσουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα του συνόλου των ενεργειών μας με στόχο την ανάληψη της διοίκησης (management) του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας. Με αυτό το τρόπο, ο κάθε φίλαθλος της ομάδας θα είναι σε θέση να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα στην ομάδα του. Σημειωτέον, ότι όλα τα κατωτέρω αποδεικνύονται και εγγράφως, προς αποφυγή στρεβλώσεων ή οποιασδήποτε μορφής διάψευσης.

– 2 Ιανουαρίου 2019: Πήραμε από κοινού απόφαση για αναζήτηση και αγορά ποδοσφαιρικού κλαμπ στην Ευρώπη.

– 1 Ιουνίου 2019: Ξεκινήσαμε να την στελέχωση και την οργάνωση του διοικητικού και του τεχνικού επιτελείου για το πρόγραμμα «European Pro Soccer Club Project».

– 14 Ιουνίου 2019: Πληροφορηθήκαμε ότι διατίθεται προς πώληση το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Νίκης Βόλου εφόσον συσταθεί σε ΠΑΕ.

– 14 Ιουνίου έως 25 Ιουνίου 2019: Πραγματοποιήσαμε με το επιτελείο μας εκτενείς μελέτες, συζητήσεις και συναντήσεις για τη περίπτωση υλοποίησης του προγράμματος «European Pro Soccer Club Project» στην ομάδα της Νίκης Βόλου.

– 25 Ιουνίου 2019: Πρώτη άφιξη στην Ελλάδα: Μεταβήκαμε στον Βόλο με όλο το επιτελείο του «European Pro Soccer Club Project», επισκεφτήκαμε όλες τις εγκαταστάσεις της Νίκης Βόλου και το σύνολο των γηπεδικών εγκαταστάσεων του Βόλου, όπως επίσης και τοπικές επιχειρήσεις με αναπτυξιακές προοπτικές στον Βόλο.

– 27 Ιουνίου 2019: Αξιολογήσαμε θετικά την περίπτωση εφαρμογής του προγράμματός μας στη Νίκη Βόλου, αποφασίσαμε τον συντονισμό και την επίσπευση των ενεργειών μας για υλοποίηση του ως άνω προγράμματος.

– 11 Ιουλίου 2019: Δεχθήκαμε πρόταση από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, για συνάντηση και περαιτέρω συζήτηση του εγχειρήματός μας.

– 15 Ιουλίου 2019, Δεύτερη άφιξη στην Ελλάδα: συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο κ. Φάτση στη Λαμία με στόχο να ακούσουμε τις προτάσεις του, να συζητήσουμε την προοπτική του προγράμματος μας στην Νίκη Βόλου αλλά και να φθάσουμε σε μια οριστική συμφωνία για να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του «business plan» του επιτελείου μας στη Νίκη Βόλου.

Η συμφωνία επετεύχθη, δώσαμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για τον Ερασιτέχνη και καταλήξαμε ότι την επομένη ημέρα της γενικής συνέλευσης θα υπογράφαμε και τα σχετικά συμφωνητικά που θα συντάσσονταν από τους δικηγόρους μας.

Επίσης, μας ζητήθηκε να αποσταλεί e-mail στην επίσημη διεύθυνση ηλεκτρ. ταχυδρομείου της ομάδας με το οποίο θα εκφράζουμε το επίσημο ενδιαφέρον μας για την ομάδα.

Ο κ. Φάτσης μας διαβεβαίωσε ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για τη διενέργεια γενικής συνέλευσης και ότι θα εισηγηθεί την αποδοχή της πρότασής μας που τον κάλυπτε απολύτως με βάση το περιεχόμενο της συζητήσεώς μας αλλά και την αποδεδειγμένη εμπειρία μας στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ακολούθως, μας ζητήθηκε και βγάλαμε φωτογραφίες καθώς θεωρήθηκε ότι η συγκεκριμένη μέρα θα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της Νίκης Βόλου.

Λίγο πριν αποχωρήσουμε, η πλευρά του κ. Φάτση μας διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών, εάν καταστεί δυνατόν και την 24η Ιουλίου 2019, θα λάβει χώρα η γενική συνέλευση, ώστε να πάρει την απόφαση το ίδιο το σώμα των φιλάθλων της ομάδας. Θεωρήθηκε, από όλα τα μέρη, ότι ήταν μείζονος σημασίας να κερδηθεί χρόνος και να ξεκινήσει ο προγραμματισμός του τεχνικού επιτελείου της ομάδας το συντομότερο δυνατόν.

– 16 Ιουλίου 2019: Αποστείλαμε e-mail στο ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» με το οποίο επισημοποιήσαμε το ενδιαφέρον μας για τη Νίκη Βόλου. Μάλιστα, δηλώσαμε ρητά το ενδιαφέρον μας:

Α) για την περίπτωση παραμονής της ομάδας στην ερασιτεχνική κατηγορία και την ανάληψη του μάνατζμεντ του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκη Βόλου.

Και Β) για την περίπτωση προβιβασμού της ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της υπό ίδρυση ΠΑΕ.

– 17 Ιουλίου 2019: Ο κ. Φάτσης μας ειδοποίησε για την καθυστέρηση στη διενέργεια γενικής συνέλευσης, λόγω αδυναμίας ανεύρεσης κατάλληλης αίθουσας γι’ αυτόν τον σκοπό. Νέα ημερομηνία θα οριζόταν η 29η Ιουλίου 2019.

– 18 Ιουλίου 2019: Παρ’ όλο του ότι το «business plan» μας ζητήθηκε την 17η/7/2019 για την 19η/7/2019, εμείς προχωρήσαμε στην αποστολή του ήδη από την Πέμπτη ώστε να μη χαθεί ούτε μέρα στον προγραμματισμό του τεχνικού επιτελείου μας.

– 19 Ιουλίου 2019: Δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ η πρόθεσή μας να αναλάβουμε τη Νίκη Βόλου μετά από σχετική δήλωση του κ. Φάτση.

– 19 έως 23 Ιουλίου 2019: Πληροφορηθήκαμε για πληθώρα δημοσιευμάτων που έκαναν λόγω για περαιτέρω καθυστέρηση της πραγματοποίησης της γενικής συνέλευσης και για τη πιθανότητα ύπαρξης τρίτης πρότασης για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας. Μάλιστα θα ενημερωνόταν σχετικά το ΔΣ στην συνεδρίαση που θα λάμβανε χώρα την 24η Ιουλίου 2019.

– 23 Ιουλίου 2019: Στείλαμε e-mail στο ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και κοινοποιήσαμε ότι δεν επιθυμούμε καμία περαιτέρω καθυστέρηση στον προγραμματισμό της διενέργειας της γενικής συνέλευσης. Χαρακτηριστικά καταστήσαμε σαφές ότι οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για το ποδοσφαιρικό κομμάτι της ομάδας αλλά και γενικότερα για την ομάδα της Νίκης Βόλου.

– 24 Ιουλίου 2019: Ανακοινώθηκε η απόφαση της συνεδρίασης του ΔΣ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» να μη συγκαλέσει άμεσα γενική συνέλευση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το πού θα αγωνιστεί η ομάδα ποδοσφαίρου».

Ο Στέργιος Φάτσης μιλώντας χθες στο Blue Heart ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για σύγκληση ΓΣ μετά το ξεκαθάρισμα για το ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η Νίκη πάρθηκε στο ΔΣ με ψήφους 14-1, ανέφερε ότι το «παιχνίδι» δεν είναι στα δικά μας χέρια αλλά από το τι θα κάνει άλλη ομάδα (Ηρακλής) επιβεβαίωσε ότι υπήρξε και 3η πρόταση από Ρώσους που όμως μιλούσαν για ανάληψη του μάνατζμεντ της ΠΑΕ και δεν μπορούσε η Ερασιτεχνική να κάνει κάτι και τόνισε πως δεν υπήρξε καμιά επίσημη συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους που στην ανακοίνωση τους υπάρχουν άστοχες εκφράσεις που δεν είναι και αληθινές…

Επίσης ο πρόεδρος του «ΓΣΒ η Νίκη» εξήγησε και νομικά για την καθυστέρηση ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία διαβεβαίωση της επίσημης Νίκης για να συγκληθεί άμεσα γενική συνέλευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου