ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κατηγορήθηκαν για οφειλές στο Δημόσιο, ενώ ήταν αθώοι

κατηγορήθηκαν-για-οφειλές-στο-δημόσι-522118

Το Δικαστήριο απάλλαξε πέντε πρώην μέλη της ΠΑΕ Νίκη

Σύρθηκαν τα δικαστήρια για οφειλές στο Δημόσιο από το ’97, ενώ δεν έφεραν ευθύνη.

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πέντε πρώην πρόεδροι και πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, οι οποίοι κατηγορούταν για οφειλές στο Δημόσιο ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο.

Τα μέλη του Δ.Σ. είπαν στο δικαστήριο ότι τις περιόδους που είχαν αναλάβει τη διαχείριση της ΠΑΕ δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα.

«Ομως, όταν η Νίκη πτώχευσε οι εκκαθαριστές δεν παρέδωσαν τα βιβλία στη Δ.Ο.Υ., με αποτέλεσμα να προκύψουν οφειλές από τον εξωλογιστικό υπολογισμό και η Εφορία να προχωρήσει σε πράξεις βεβαίωσης χρεών το 2015», φέρονται να υπογράμμισαν ακόμη.

Επισημαίνεται ότι οι οφειλές με τις οποίες βαρύνονταν οι κατηγορούμενοι αφορούσαν σε οικονομικές χρήσεις από το 1997 έως και το 2000 και είχαν επικυρωθεί κατόπιν απορριπτικών αποφάσεων και προσφυγών.

Οι πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι επισήμαναν τέλος στο δικαστήριο ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στην εκκαθάριση και ότι δεν μπορούσαν να επηρεάσουν τους εκκαθαριστές για να καταθέσουν τα βιβλία στη Δ.Ο.Υ.

Στο δικαστήριο ήταν παρόντες όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην ενός που εκπροσωπούταν από δικηγόρο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου