ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Έμειναν δύο ματς – βήματα πριν την άνοδο

έμειναν-δύο-ματς-βήματα-πριν-την-άνοδ-532567

Δύο ματς… δύο βήματα πριν την άνοδο και την επιστροφή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έμειναν για τη Νίκη Βόλου που από τη Δευτέρα μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς στις 5 και στις 12 Μαΐου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Θεσπρωτό ποντάροντας στη δική της ανωτερότητα και δυναμική…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας είναι ήδη στο μυαλό της Νίκης άλλα και στο «μικροσκόπιο» της βολιώτικης ομάδας καθώς η ομάδα από την Ηγουμενίτσα είναι το τελευταίο εμπόδιο για την άνοδο…

Στη Νίκη έχουν ξεκινήσει εντατικά να «βλέπουν» τον αντίπαλο στα δυο ματς – βήματα πριν την άνοδο στις 5 και τις 12 Μαΐου για να πανηγυριστεί η άνοδος τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Θυμίζουμε πως το πρώτο ματς να γίνεται στο Πανθεσσαλικό στις 5 Μαΐου και το δεύτερο στην Ηγουμενίτσα 12 Μαΐου.

Στην ομάδα της Νίκης οι προπονήσεις θα συνεχιστούν με την επιστροφή των παικτών τη Δευτέρα ο προπονητής Ράτκο Ντόστανιτς και οι συνεργάτες του ενώ έχουν ήδη εικόνα του αντιπάλου.

Για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν όλη τη χρονιά θα λείψουν λόγω τιμωρίας οι Ρόβας και Ντινιωτάκης, ενώ και ο κόσμος ετοιμάζεται για μια διαδικασία που δεν είναι πρωτόγνωρη για τη Νίκη.

Με ανωτερότητα

Με ανωτερότητα που φαίνεται από το ρόστερ αλλά χωρίς να υποτιμά τον αντίπαλο θα παίξει η Νίκη στα μπαράζ θέλοντας να «καθαρίσει» την άνοδο από το ματς έδρας όπου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε 12 νίκες και μια ισοπαλία. Στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής η Νίκη είχε την καλύτερη επίθεση, τον πρώτο σκόρερ και την καλύτερη άμυνα και συνολικά μόλις μια ήττα που την κατέταξε δεύτερη.

Το απόλυτο των συμμετοχών για τη Νίκη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαν οι Θοδωρής Παπαδόπουλος και Γιώργος Ιορδανίδης, με 25 συμμετοχές, σε 24 αγώνες έπαιξαν οι Μανώλης Αποστολίδης, Λόρι Κέρι, Ερβιστ Μετούσι και Νέτι Μέτσε, ενώ ένα ματς λιγότερο έπαιξε ο Τάσος Καντούτσης και σε 22 οι Χρήστος Καρτσαμπάς και Αλέξα Βουκομάνοβιτς.

Πρώτος σκόρερ των κυανόλευκων με 22 γκολ (13 με σουτ, επτά με πέναλτι, δύο με φάουλ), ήταν Λόρι Κέρι, ενώ ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς σκόραρε εννιά φορές. Εξι γκολ πέτυχε ο Χρήστος Τζιώρας που πέτυχε περισσότερα με τον Καραϊσκάκη, ενώ ο Γιώργος Ιορδανίδης σκόραρε πέντε φορές. 4 γκολ είχε ο Λάζαρος Μαντζίρης, 3 οι Καρτσαμπάς και Ταβάρες από 2 οι Γιάννης Ντινιωτάκης και Θοδωρής Παπαδόπουλος και από 1 οι Καντούτσης, Μέτσε, Παπαδήμας, Αναστασίου και Μακένγκο.

Ο Θεσπρωτός

Ο Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, με προπονητή τον 46χρονο Δημήτρη Μουρούτη που είχε αγωνιστεί σε αθηναϊκές ομάδες και είναι αρκετά χρόνια στην Ηγουμενίτσα κατέλαβε τη 2η θέση του 3ου ομίλου με 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες αφού ήταν καλύτερος στην ισοβαθμία από τον τρίτο Αχέροντα Καναλακίου στους 47 πόντους.

Ο Θεσπρωτός, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στο νομό Θεσπρωτίας,, καθώς μετρά 23 τίτλους στο Νομό. Συγκεκριμένα, έχει 9 πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θεσπρωτίας και 14 κύπελλα.

Πέρα από τις τοπικές διακρίσεις, η ομάδα έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, τη σεζόν 1998-99.

Οι πιο γνωστοί παίκτες του Θεσπρωτού είναι ο Χάρης Μπίκας, που ήταν φοιτητής στον Βόλο και έπαιξε για τρία χρόνια στον Ρήγα Φεραίο, ο Χρήστος Νόνης, που ώς τον περασμένο Γενάρη ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου και ο Στέλιος Πόζογλου, που έχει παίξει στον ΠΑΟΚ προερχόμενος από τον Εθνικό Αχνας.

Παίκτες όπως οι Μ. Σκούφαλης, Δ. Τζιότζιος, Τ. Χατζόγλου, Α. Βλάχος έχουν στο παρελθόν αγωνιστεί και σε Θεσπρωτό και σε Νίκη.

Η προϊστορία

Σε 6 συναντήσεις Γ΄ Εθνικής στο παρελθόν η Νίκη με τον Θεσπρωτό έχει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα, και την τελευταία περίοδο που συναντήθηκαν οι κυανόλευκοι κέρδισαν και τα δυο ματς:

2/10/16: Νίκη – Θεσπρωτός 1-0 (59’ πέν. Μαρ. Παπαδόπουλος)

12/2/17: Θεσπρωτός – Νίκη 0-3 (12’Κορέτα, 52’Πετράκος,79’Μέτσε)

Ομως την περίοδο 15-16 στο πρωτάθλημα 10/4/16 η Νίκη με προπονητή στον πάγκο τον Ηλία Σορώκο είχε προηγηθεί 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ιορδανίδη, αλλά ο Θεσπρωτός πήρε το 1-1 ισοφαρίζοντας στο 77’με τον Κερμενίδη, ενώ στην Ηγουμενίτσα 29/11/15 η Νίκη είχε χάσει 2-0.

Πιο παλιά σε πρεμιέρα Γ΄ Εθνικής (5/9/99) η Νίκη με προπονητή τον Βαγγέλη Βουρούκο σε ένα συγκλονιστικό ματς στην Ηγουμενίτσα πήρε ισοπαλία με τον Γιώργο Διάκο να ισοφαρίζει στο στις καθυστερήσεις σε 4-4 (31’ Σπ. Δημόπουλος, 39’, 90’ Ταχίρι, 47’ Καμίτσης- 28’, 36’ Κόφφας, 62’ Πέτρου, 94’ Διάκος), ενώ στη Ν. Ιωνία (9/2/2000) ο Θεσπρωτός πήρε ισοπαλία 1-1 (27’ Ι.Παναγιώτου -28’ Ντιμιτρόφ).

Πάντως την περίοδο 2000-2001 στην τότε Δ΄ Εθνική η Νίκη ήταν σαρωτική απέναντι στον Θεσπρωτό. Κέρδισε στην Ηγουμενίτσα 1-3 (80΄Μοναχός-4’, 71΄Φασουράκης, 44΄ Ι. Παναγιώτου) και στον Βόλο πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ κερδίζοντας 13-0! (8’, 12’, 70’, 81’ Παφλιάς, 17΄Κάιας, 22΄Ρουμελιώτης, 25’, 38’ Τσέροβιτς, 51’, 55’ Ψαρόμπας, 67’, 83’ Ζιώγας, 90΄Λαΐτσος).

Στα μπαραζ

Η Νίκη ξέρει από μπαράζ και από το παρελθόν …Το κορυφαίο μπαράζ για τη Νίκη και τον κόσμο της ήταν αυτό της Λεωφόρου στις 23 Ιουλίου του 1983 με τον Αιολικό, ενώ ως μπαράζ και τελικός «θεωρήθηκε» και το ματς πρωταθλήματος του 1976 στις Ερυθρές (Κρεοκούκι) που η ομάδα της Νέας Ιωνίας κέρδισε με γκολ του Βουρούκου 0-1 τη Δάφνη Ερυθρών και μαζί την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Το 1983 στη Λεωφόρο μπροστά σε πάνω από 20.000 θεατές η ομάδα της Νίκης ήταν νικήτρια στα πέναλτι (2-2 κ.α.) που έγινε ήρωας ο τερματοφύλακας Γιάννης Χατζής και η ομάδα επικράτησε με 3-2 και παρέμεινε στην κατηγορία.

Τον Ιούνιο του 1991 η Νίκη παίζει στην Καρδίτσα μπαράζ παραμονής με τη Λαμία και πάλι είναι νικήτρια στα πέναλτι, ενώ την περίοδο 1999-2000 θα παίξει 4 αγώνες αλλά δεν θα καταφέρει την παραμονή της στη Γ’ Εθνική και λόγω διαιτησίας!

Η Νίκη είχε τα πιο πρόσφατα πλέι οφ ανόδου που το 2012 οδήγησαν την ομάδα στην Β΄ Εθνική και το 2014 με 14 αγώνες (8-3-3) στην Α΄ Εθνική.

Αλλαγή

Τρεις μέρες μετά από την αρχική ημερομηνία του ορίστηκε το παιχνίδι του Διαγόρα Ρόδου με την Καλαμάτα, ενώ τα άλλα ματς είναι για τις 5 και τις 12 Μαΐου.

Σε αυτό που άλλαξε η πρώτη αναμέτρηση ορίστηκε για την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 16:00 στη Ρόδο και ο επαναληπτικός για την Τετάρτη 15 Μαΐου, την ίδια ώρα στην Καλαμάτα. Οσον αφορά στα υπόλοιπα τρία ματς των μπαράζ, που οδηγούν στη Football League, είναι εκτός από το Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός και Τριγλία-Νεστος Χρυσούπολης από τον Βορρά και το Αιολικός-Ιωνικός από τους ομίλους του Νότου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου