ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον Βαγγέλη Βουρούκο

τελευταίο-αντίο-σήμερα-στον-βαγγέλ-590769

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο παλαίμαχος άσος και προπονητής ποδοσφαίρου

Φτωχότερο είναι από χθες το βολιώτικο και συνάμα το ελληνικό ποδόσφαιρο στο άκουσμα της απώλειας του καλοκάγαθου γίγαντα Βαγγέλη Βουρούκου, ο οποίος είχε διατελέσει ποδοσφαιριστής σε Νίκη, Ολυμπιακό και ΑΕΛ, ενώ είχε υπάρξει προπονητής και των τριών ομάδων, κατέχοντας ένα σπάνιο ρεκόρ.

Το άκουσμα του θανάτου του ήρθε να σκορπίσει θλίψη στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και της εκπαίδευσης, καθότι ο εκλιπών ήταν και καθηγητής φυσικής αγωγής, ιδιαίτερα αγαπητός στους κύκλους του ποδοσφαίρου, το οποίο υπηρέτησε με θέρμη.

Τα πρώτα βήματα

Γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου του 1955 ο Βαγγέλης Βουρούκος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα χνάρια του πατέρα του Κωνσταντίνου, ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου, και επιπλοποιού.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο έγιναν με τη Νίκη Βόλου και την περίοδο 1970, όντας 15 ετών για να παίξει στην πρώτη ομάδα, έχοντας μεταπηδήσει από τα τσικό με προπονητή τον Γκαμέτη φτάνοντας να πανηγυρίσει ανόδους, αλλά και «τρεμπλ» τη χρονιά που η Νίκη κέρδισε το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος. Από εκεί ακολούθησε η Λάρισα από το 1978 μέχρι και το 1982, παίζοντας στην Α’ Εθνική.

Από τους βυσσινί μεταπήδησε στον Ολυμπιακό Βόλου στη Β’ Εθνική κατηγορία, σκοράροντας μάλιστα και κατά της πρώην του ομάδας της Νίκης, και από τους ερυθρόλευκους του Βόλου ακολούθησαν η Προοδευτική και ο Παναιγιάλειος.

Τελειώνοντας την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής συνέχισε ως προπονητής και θήτευσε και στη Νίκη Βόλου και στον Ολυμπιακό Βόλου και στη Λάρισα έχοντας ένα ακατάρριπτο ρεκόρ για Θεσσαλό, να αγωνιστεί με τις Νίκη, Ολυμπιακό και ΑΕΛ και στη συνέχεια να διατελέσει και προπονητής τους.

Εκτός από τις προαναφερόμενες ομάδες, ο Βαγγέλης Βουρούκος υπήρξε προπονητής του ΓΣ Αλμυρού, του Θησέα και του Ηρακλή Βόλου, οδηγώντας τους σε ανόδους, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε εργαστεί σε Δήμητρα Ευξεινούπολης και Σαρακηνό.

Οι σπουδές στην Ιταλία

Φοιτητής στην Ιταλία πήρε πρωταθλήματα με τις Πινέτα Σακέτι και Τοσκάνια της Ρώμης, ενώ παράλληλα αγωνιζόταν και στη Νίκη, όποτε επέστρεφε στον Βόλο, βοηθώντας τους κυανόλευκους στην κατάκτηση του τρεμπλ.

Χτυπήθηκε από τον καρκίνο

Ο Βαγγέλης Βουρούκος κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα, μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο ίδιος δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν τους τελευταίους δύο μήνες τη νέα μάχη που είχε να δώσει, δίνοντας το «παρών» σε κοινωνικές εκδηλώσεις και πρόσφατα και στην κοπή πίτας των παλαιμάχων της Νίκης, όπου και βραβεύθηκε για την προσφορά του.

Πατέρας δύο παιδιών

Παντρεμένος με την Αννα Τσιτσιγιάννη ο Βαγγέλης ήταν πατέρας δύο παιδιών της Σμαρούλας και του Κωνσταντίνου.

Αγαπητός στην εκπαιδευτική κοινότητα

Διατελώντας παράλληλα καθηγητής Φυσικής Αγωγής ο Βαγγέλης Βουρούκος γύρισε την Ελλάδα, υπηρετώντας και στη Σαντορίνη όπου και είχε αναλάβει τις τύχες του Πανθυραϊκού Σαντορίνης και στη συνέχεια της Χαλκηδόνας. Στη Μαγνησία υπήρξε λυκειάρχης και στο Τρίκερι και συνταξιοδοτήθηκε από το 6ο Λύκειο Βόλου ως λυκειάρχης.

Η κηδεία του Βαγγέλη Βουρούκου θα τελεστεί σήμερα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στις 3.30 μ.μ. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Προφήτη Ηλία Αλυκών.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Πλήθος ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα στο άκουσμα του αδόκητου χαμού του Βαγγέλη Βουρούκου, ενός καλοκάγαθου γίγαντα όπως τον χαρακτήριζαν μεταξύ άλλων παλιοί συμπαίκτες.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (βουλευτής Μαγνησίας): Η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Βουρούκου με συγκλόνισε βαθύτατα. Για την ποδοσφαιρική του καριέρα έγινα γνώστης από την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους που τον έζησαν και μεγάλωσαν μαζί στην ίδια γειτονιά στη Νέα Ιωνία.

Προσωπικότητα με κύρος και ανθρωπιά. Πάντα δίπλα στην οικογένεια και τα αδέλφια του.

Επιστήμονας από τους λίγους. Υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση για πολλά χρόνια ως καθηγητής σωματικής αγωγής.

Ως ποδοσφαιριστής και προπονητής έδωσε τα πάντα για τον αθλητισμό.

Η Νέα Ιωνία και ο Βόλος χάνουν μια προσωπικότητα που υπηρέτησε με πάθος τον αθλητισμό και την εκπαίδευση.

Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ χάνει από την οικογένειά της έναν από τους πολύ καλούς της αθλητές.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τα αδέλφια του.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΝΙΚΗ: Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Βαγγέλη Βουρούκου που έφυγε από τη ζωή. Ο Βαγγέλης Βουρούκος γέννημα-θρέμμα της Νέας Ιωνίας, από 6 χρόνων αγωνιζόταν με τα χρώματα της ομάδας που αγαπούσε. Εμβληματική μορφή εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων , πραγματικός αρχηγός και η ψυχάρα της ομάδας. Μέλος της ιστορικής ομάδας του 1976 Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος. Διατέλεσε επίσης προπονητής της ομάδας και τμημάτων υποδομής του συλλόγου, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στις νεότερες γενιές. Στις 29 Ιανουαρίου 2019 στην εκδήλωση κοπή πίτας του Συνδέσμου Παλαιμάχων της Νίκης Βόλου τιμήθηκε για την προσφορά του στο σύλλογο ως μέλος εκείνης της ιστορικής ομάδας του 1976.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (ΔΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ): Η οικογένεια της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ από σήμερα είναι πιο φτωχή. Ο Βαγγέλης Βουρούκος δεν είναι πια ανάμεσά μας. Το ήθος του, η αξιοπρέπειά του, το πάθος του για την ομάδα μας θα μας λείψουν. Ο Λευτέρης, ο Τάσος, ο Μίμης και πολλοί άλλοι εκεί πάνω από σήμερα θα τον έχουν μαζί τους…

Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από την τεράστια απώλεια…

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΑΓΓΕΛΗ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Η Διοίκηση του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937 εκφράζει τη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βουρούκου.

Ο Βαγγέλης Βουρούκος φόρεσε και τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα την περίοδο 1982-1984. Επίσης διετέλεσε προπονητής στην ομάδα μας τις περιόδους 1999-2000 και 2002-2003. Η Διοίκηση του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ: Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι είναι αλήθεια.

Ημέρα θλίψης και οδύνης για την ομάδα μας τον κόσμο της Δήμητρας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη τιμή για μας να αποτελούμε κομμάτι του πλούσιου βιογραφικού του Βαγγέλη Βουρούκου! Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους οικείους του. Αντίο κόουτς. Αντίο φίλε.

Α.Σ. Σαρακηνός 1951: Ο πρόεδρος, το ΔΣ του Α.Σ. Σαρακηνού καθώς ο προπονητής και οι παίχτες της ομάδας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Βουρούκου και στους οικείους του για τον θάνατό του…

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΡΟΥΚΟΣ.

Ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής ποδοσφαίρου, ενεργό μέλος του Συνδέσμου μας από την ίδρυσή του προσφέροντας πάρα πολλά τόσο στον Σύνδεσμο καθώς και στο τοπικό ποδόσφαιρο και στην κοινωνία του Βόλου. Διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό του, τη σοβαρότητά του και το ήθος του. Υπήρξε δάσκαλός μας.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Καλό παράδεισο φίλε Βαγγέλη. Καλούμε τους συναδέλφους προπονητές να τον συνοδέψουμε όλοι μαζί στην τελευταία του κατοικία.

Δ.Σ. Σ.Π.Π.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ:Oπρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Γ.Σ. Αλμυρού εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του πρώην προπονητή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου Βαγγέλη Βουρούκου.

Ο Βαγγέλης Βουρούκος είχε διατελέσει 4 φορές προπονητής στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου τις περιόδους 1995-1996, 2003-2004, το 2007, και το 2013-2014, τις 2 περιόδους 1995-1996, και το 2003-2004 στέφθηκε πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΘ και η ομάδα κέρδισε την άνοδο στην Δ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας: Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Βαγγέλη Βουρούκου. Υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος και αγαπητός συνάδελφος και κυρίως μια σπουδαία προσωπικότητα με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό, την προπονητική και τη σχολική Φυσική Αγωγή. Κέρδισε καθολικά τον σεβασμό ακόμα και των αντιπάλων του και δίδαξε ήθος. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ: Εφυγε από κοντά μας ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής Βαγγέλης Βουρούκος. Η οικογένεια της Νίκης είναι συντετριμμένη. Δεν μπορεί να το πιστέψει. Βαγγέλη είσαι μέσα στην καρδιά μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΛ: Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Βαγγέλη Βουρούκου. Υπήρξε εκλεκτό μέλος της βυσσινί οικογένειας καθώς αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας μας επί σειρά ετών στην Α Εθνική από το 1978 έως το 1982, βοηθώντας στην καθιέρωση της ΑΕΛ, αλλά την υπηρέτησε με ζήλο και ως προπονητής το 2001, σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της, για αυτό και θα του είμαστε ευγνώμονες. Ο Βαγγέλης Βουρούκος ήταν αγαπητός στην κοινωνία και τους φιλάθλους της Λάρισας και του Βόλου για το ήθος, την ευγένεια και την προσφορά του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Δεν θα σε ξεχάσουμε, καλό ταξίδι.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ: Σαν βόμβα έπεσε στους ποδοσφαιρικούς κύκλους η είδηση για τον χαμό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Βαγγέλη Βουρούκου. Ο «Βαγγέλας» νικήθηκε από την επάρατη νόσο σε ηλικία 64 χρόνων σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, στους συμπαίκτες του και σε όλους του φιλάθλους της Λάρισας και του Βόλου, μιας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ φίλε, κουράγιο στους συγγενείς και χαιρετίσματα και στα άλλα παιδιά. Θα σε θυμόμαστε πάντα καλοκάγαθε γίγαντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου