ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πιστή στο πλάνο της

πιστή-στο-πλάνο-της-815300

Εβδομάδα ανακοινώσεων ήταν η τρέχουσα για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών έκανε γνωστές τις πρώτες της κινήσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αρχικά οι κυανόλευκοι ανακοίνωσαν την αποχώρηση του προπονητή Στέφανου Ξηροφώτου, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη Ρόδο για την απόκτηση του διπλώματος UEFA PRO.

Ο Βολιώτης τεχνικός έπειτα από σχεδόν δύο σεζόν στον πάγκο των κυανόλευκων αποχώρησε, αφήνοντας τη θέση του προπονητή στον Φάντζιο Μπούις. Η επιλογή του Βέλγου προπονητή μπορεί να μην έκανε το… γκελ σε μεγάλη μερίδα των φιλάθλων, η οποία θα ήθελε έναν πιο έμπειρο προπονητή και με περισσότερες παραστάσεις πρωταθλητισμού, ωστόσο η Δ.Ε. ποδοσφαίρου αποφάσισε την παραμονή του πρώην κυανόλευκου ποδοσφαιριστή στον πάγκο της ομάδας, πλέον με αναβαθμισμένο ρόλο, και με άμεσο συνεργάτη του τον Ανδρέα Γεωργίου.

Όσον αφορά το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων, ο Παναγιώτης Νάσης, ήταν ο εκλεκτός της διοίκησης, με τον Χρήστο Κοντοβά να μην μπορεί να συνεχίσει λόγω φόρτου εργασίας στην πρώτη ομάδα, αλλά να παραμένει στην κυανόλευκη οικογένεια, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην ακαδημία.

Από κει και πέρα ακολούθησαν και οι πρώτες ανανεώσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τους Χρήστο Καρτσαμπά, Νέτι Μέτσε και Γιώργο Ιορδανίδη, τριών εκ των βασικότερων ποδοσφαιριστών την περασμένη περίοδο, να παραμένουν στα κυανόλευκα.

Η τριάδα των ποδοσφαιριστών δεν θα μείνει φυσικά «ορφανή» και αναμένεται ανάλογη συνέχεια, αρχικά με το κλείσιμο συμφωνιών και κατ’ επέκταση των ανακοινώσεων παραμονής και άλλων ποδοσφαιριστών από το περσινό ρόστερ.

Κλεισμένοι, θα πρέπει να θεωρούνται επίσης οι Αλέξανδρος Καρτσαμπάς και Μένιος Θεολόγης, ενώ συζητήσεις έχουν γίνει με όλους τους ποδοσφαιριστές, και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Επίσης ψηλά στη λίστα της Δ.Ε. βρίσκεται ο Κέρι Λόρι, με τον 27χρονο μεσοεπιθετικό τη σεζόν που πέρασε να είναι πρωταθλητής στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με τον Αστέρα Αμαλιάδας, με τον οποίο είχε την πιο παραγωγική του χρονιά, αφού σε 28 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 21 τέρματα, με 0.75 τέρματα ανά αγώνα.

Η ανακοίνωση παραμονής Μπούις: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Φάντζιο Μπούις για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, συνεχίζοντας έτσι και για τη σεζόν 2018-2019 να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μας.

Ο Φάντζιο Μπούις ξεκίνησε τη καριέρα του στην K.S.V. Waregem και στην Ελλάδα έχει φορέσει τις φανέλες της Νίκης Βόλου, του Αθηναϊκού, της Κέρκυρας και του Αγ. Δημητρίου. Το 2006 πήγε στην Κύπρο κι έπαιξε στη Δόξα Κατωκοπιάς για δύο σεζόν. Από το καλοκαίρι του 2008 ήταν παίκτης του ΑΠΟΠ Κινύρας, ομάδα με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Κύπρου.

Στον πρώτο του χρόνο ως προπονητής κατάφερε να βγάλει την ομάδα ΑΕΚ Κουκλιά για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική της Κύπρου. Τον Ιούλιο του 2013 πήγε σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου, την Ομόνοια Λευκωσίας, πρώτα ως προπονητής στην Κ21 και μετά έγινε βοηθός προπονητή αποκτώντας παραστάσεις και εμπειρίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την ομάδα της Λευκωσίας. Σε περίοδο έξι μηνών εργάστηκε μαζί με τρεις προπονητές, τους Νέναντ Στάροβλαχ, Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα και Κώστα Καϊάφα.

Το 2016 ανέλαβε Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών της Νίκης Βόλου (θέση που συνεχίζει να έχει) και προπονητής της ομάδας των Νέων Αθλητών Νίκης. Το 2017 αποτέλεσε μαζί με τον Στέφανο Ξηροφώτο το προπονητικό δίδυμο της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τερματίζοντας στην 2η θέση του 4ου Ομίλου, κατακτώντας το Κύπελλο ΕΠΣΘ και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Ο Φάντζιο Μπούις είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro. Η Διοικούσα Επιτροπή του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία με την ομάδα μας».

Η ανακοίνωση για τον Ανδρέα Γεωργίου: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Αντρέα Γεωργίου για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Ο Αντρέας είναι ένας νεαρός και φιλόδοξος προπονητής, ο οποίος έχει ξεκινήσει από νεαρή ηλικία τα πρώτα του βήματα ως προπονητής και έχει ως στόχο τη σταδιακή ανέλιξή του μέσω του συνεχούς εμπλουτισμού των γνώσεων του γύρω από τα πολύπλευρα καθήκοντα του σύγχρονου επαγγελματία προπονητή, εφαρμόζοντάς τα αρχικά στις μικρές ηλικίες και αποκτώντας τις απαιτούμενες εμπειρίες.

Ως παίκτης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΑΠΟΠ ΠΑΦΟΥ και μετέπειτα της ΑΕΠ ΠΑΦΟΥ, όπου ήταν μέλος της Εθνικής Παίδων με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος νέων Α’ Κατηγορίας με την ομάδα της ΑΕΠ ΠΑΦΟΥ την περίοδο 2002-2003. Στη συνέχεια μετέβη στην Αγγλία για σπουδές και αγωνίστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα του Βirmingham με την ομάδα του Coventry University.

Επιστρέφοντας το 2008, ήταν μέλος της ΑΕΚ ΚΟΥΚΛΙΩΝ μέχρι το 2014, πετυχαίνοντας διάφορες διακρίσεις, όπως την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας το 2012, την άνοδο στην Α’ Κατηγορία το 2013 και τη συμμετοχή στην Α’ Κατηγορία το 2014. Όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου, αποκτώντας αρκετές εμπειρίες και έχοντας ως βάση το δυναμικό του χαρακτήρα, άρχισε την περίοδο 2013-2014 τα πρώτα του βήματα ως προπονητής βοηθώντας στις μικρές ηλικίες της ΑΕΚ ΚΟΥΚΛΙΩΝ και την περίοδο 2014-2017 ως βοηθός προπονητής και γυμναστής στα επίλεκτα τμήματα υποδομής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ καθώς και ως βοηθός προπονητής στην ομάδα των U21 της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. Από τη σεζόν 2017-2018 αποτελεί μέλος του τεχνικού επιτελείου της Νίκης Βόλου.

Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των γνώσεων του έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια προηγμένων μεθόδων προπόνησης παγκοσμίου επιπέδου σε διάφορες χώρες όπως το Cogi Training and Sense Ball όπως επίσης και σεμινάρια με ειδίκευση τόσο στην τακτική ανάλυση παιχνιδιού (Game Tactics Analysis) όσο και σε θέματα ανίχνευσης (Scouting). Είναι κάτοχος Διπλώματος UEFA A».

Η ανακοίνωση για τον προπονητή τερματοφυλάκων: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Νάση, στο πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Ο Παναγιώτης Νάσης είναι γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου του 1970 και ως γκολκίπερ αγωνίστηκε σε αρκετούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων η Ελασσόνα, ο Πιερικός, η Λάρισα, η Κοζάνη, τα Χανιά κι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον Εθνικό Κατερίνης, στον Αγροτικό Αστέρα, στον Πιερικό, στην Κέρκυρα, στην Βέροια, στην Καλλονή, στον Εργοτέλη, στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Αστέρα Αμαλιάδας. Έχει συνεργαστεί με προπονητές όπως οι Γιάννης Ματζουράκης, Σούλης Παπαδόπουλος, Νίκος Καραγεωργίου, Περικλής Αμανατίδης, Μάκη Κατσαβάκη κ.ά. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B».

Η ανακοίνωση παραμονής του Χρήστου Καρτσαμπά: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Καρτσαμπά για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Ο βασικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας μας της περασμένης σεζόν είναι γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου 1990 και έχει ύψος 1,92. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του Πανθρακικού, του Βατανιακού, του Πανιωνίου, του Πιερικού, του ΑΟ Χανίων και της Σπάρτης. Τη σεζόν 2017-2018 με τη φανέλα της Νίκης κατέγραψε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».

Η παραμονή του Γιώργου Ιορδανίδη: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Ιορδανίδη για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Ο Γιώργος Ιορδανίδης είναι γεννημένος στις 28 Μαρτίου 1989 και έχει ύψος 1,73, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Αναγέννηση Γιαννιτσών, Παναιτωλικό, Πιερικό, Αιολικό, Νίκη Βόλου και Πύδνα Κίτρους. Τη σεζόν 2017-2018 είχε 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τη φανέλα της Νίκης Βόλου».

Η ανανέωση με τη… σημαία, Νέτι Μέτσε: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Νέτι Μέτσε για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Ο Νέτι Μέτσε είναι γεννημένος στις 11 Αυγούστου 1995 και έχει ύψος 1,84, ενώ πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ομάδας μας στην οποία και βρίσκεται από το 2014, ενώ έχει καταγράψει συμμετοχές και στο πρωτάθλημα της Super League. Τη σεζόν 2017-2018 με τη φανέλα της Νίκης είχε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου