ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μέρες του 1976 ζει η Νίκη

μέρες-του-1976-ζει-η-νίκη-824687

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μέρες του 1976, όταν η Νίκη κατακτούσε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας κερδίζοντας στη Λαμία 2 – 1 το Ρουφ… ζει και πάλι η Νίκη, που περιμένει τον φετινό τελικό της 9ης Ιουνίου για να πανηγυρίσει έναν ακόμη τίτλο, παίζοντας αυτή τη φορά στο Κερατσίνι με τον ΟΦ Ιεράπετρας…

Η Νίκη, έχοντας μια σημαντική παράδοση, πως όταν φτάνει σε τελικούς παίρνει κύπελλο, θέλει να το κάνει και πάλι…

Πέντε φορές έχει φτάσει σε τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ και τις 5 φορές κατέκτησε το τρόπαιο. Μάλιστα το 1976, συνεχίζοντας στον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, έφτασε στον τελικό και ήταν κυπελλούχος, κερδίζοντας στον τελικό που είχε γίνει στη Λαμία το Ρουφ με 2 – 1, με γκολ των Τσόχα και Βουρούκου.

Οι τελικοί Κυπέλλου ΕΠΣΘ της Νίκης

1975 – 76: Νίκη – Γ.Σ. Αλμυρού 3 – 0

2000 – 01: Νίκη – ΓΣ Αλμυρού 1 – 0

2001 – 02: Νίκη – Μαγνησιακός 1 – 0

2015 – 16:Νίκη – Ρήγας Φεραίος 3 – 2

2017 – 18:Νίκη – ΝΠΣ Βόλος 3 – 2

Τελικοί Κυπέλλου Ερασιτεχνών

16/6/1976: Νικη – Ρουφ 2 – 1

9/6/18: Νικη – Ιεράπετρα

Το 1976 η Νίκη κέρδισε το κύπελλο στη Λαμία απέναντι στο Ρουφ όπου έπαιζαν ο Μπάμπης Τενές και ο Θέμης Βάγγης, τώρα ο τελικός του κυπέλλου Ερασιτεχνών μεταξύ της Νίκης Βόλου και του Ο.Φ. Ιεράπετρας θα γίνει στο Γήπεδο Κερατσινίου «Π. Σαλπέας».

Ο αγώνας ορίστηκε από την ΕΠΟ, για το Σάββατο 9 Ιουνίου, με ώρα έναρξης τις 6:00μ.μ. και ήδη υπάρχει κινητοποίηση στους οργανωμένους φιλάθλους της Νίκης, καθώς το Blue Club και ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης έχουν ανακοινώσει ότι θα οργανώσουν εκδρομές.

Το 1976 η Νίκη είχε κερδίσει πολλά (πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΠΣΘ, άνοδο στη Β΄ Εθνική και Κύπελλο Ερασιτεχνών) και τώρα στη Νίκη Βόλου δεν σταματούν να ελπίζουν, αφού τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για την πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση. Μπορεί για άνοδο να έχουν προτεραιότητα οι πρώτες επιλαχούσες ομάδες που δεν ανέβηκαν μέσω των μπαράζ ανόδου, αλλά μετά τον λόγο έχουν οι δευτεραθλήτριες της Γ’ Εθνικής. Στη Νίκη, που τερμάτισε δεύτερη στον τέταρτο όμιλο, όσο κι αν μοιάζει δύσκολο, τηρούν στάση αναμονής για το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται, αφού πιστεύουν ότι υπάρχουν ελπίδες στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης να κερδίσουν μία απρόσμενη άνοδο….

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου