ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δίνουν τα… ρέστα τους για το Γηροκομείο

δίνουν-τα-ρέστα-τους-για-το-γηροκομεί-49812

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αντιμέτωποι για 4η φορά μέσα στη φετινή χρονιά θα τεθούν σήμερα Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου στις 4μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, κασι σκοπό έχουν να συγκεντρώσουν χρήματα για το Γηροκομείο.

Οι δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου είχαν συναντηθεί το περασμένο καλοκαίρι σε φιλικό αγώνα, ο οποίος δεν είχε αναδείξει νικητή μετά το τελικό 1-1, ενώ ίδιο ήταν το σκορ και στην πρώτη τους επίσημη φετινή συνάντηση για τη Γ’ Εθνική. Οι κυανόλευκοι ωστόσο επικράτησαν στον β’ γύρο του τυπικά γηπεδούχου Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό με σκορ 1-3, ωστόσο στη σημερινή αναμέτρηση στόχος δεν είναι μόνο η νίκη για λόγους γοήτρου και μόνο, αλλά και η ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου.

Εξάλλου για τον σημερινό αγώνα το τεχνικό τιμ της Νίκης Βόλου δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μανώλη Γενιτσαρίδη, ο οποίος αποχώρησε ως τραυματίας από το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ενώ μακριά από τον Βόλο παραμένει και ο Κροάτης Σέναντ Μπάιριτς, μετά από σχετική άδεια που έχει από τη Διοίκηση.

Από κει και πέρα στόχος των Ξηροφώτου – Μπούις είναι να πάρουν μέρος στο σημερινό φιλικό και παίκτες οι οποίοι έχουν «αδικηθεί» στη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, αλλά σίγουρα υπολογίζονται και για τη νέα χρονιά, μια και είτε η ηλικία τους είτε η αγωνιστική τους κατάσταση δεν τους είχε φέρει κοντά στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Όσον αφορά από την άλλη την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, από τη διάθεση του προπονητή Λάκη Μπακάλη, απόντες θα είναι ο επιθετικός Δημήτρης Σέττος, ο οποίος βρίσκεται στην ιδιαίτερη του πατρίδα, ο τερματοφύλακας Φώτης Καραγκιολίδης, ο οποίος είναι τραυματίας, όπως και οι Γιώργος Μέμος, Ηλίας Καλφούντζος για διάφορους λόγους.

Σημειώνεται πως η χρονιά για τους ερυθρόλευκους πλέον έχει ολοκληρωθεί, με τους ποδοσφαιριστές αλλά και τη διοίκηση των ερυθρόλευκων πλέον να προετοιμάζονται για τη συνέχεια και τον καλύτερο σχεδιασμό της νέας περιόδου.

Βέβαια το σημερινό φιλικό που έχει το δικό του χαρακτήρα, δεν περνά απαρατήρητο από τους ποδοσφαιριστές, αφού όπως τόνισε και ο κεντρικός αμυντικός της Νίκης, Χρήστος Καρτσαμπάς: «Ένα ματς ανάμεσα στη Νίκη και τον Ολυμπιακό είναι πάντα μεγάλο, παρόλο που είναι φιλικό. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, και να έρθει ο κόσμος να το απολαύσει».

Αρνητική απάντηση από ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

Αρνητική ήταν η απάντηση που έλαβαν οι διοικήσεις του Ολυμπιακού και της Νίκης από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, σχετικά με αίτημα τους για αγορά εισιτηρίων του σημερινού αγώνα.

Στην απάντηση που έλαβαν οι δύο διοικήσεις από τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργο Βλιώρα αναφέρεται: «Ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου ανέκαθεν βοηθά φιλανθρωπικά σωματεία και κοινωνικούς φορείς είτε με τη διοργάνωση εκδηλώσεων είτε με την αγορά εισιτηρίων. Η βασική προϋπόθεση όμως είναι η τήρηση της νομιμότητας, η οποία επιτάσσει ότι τα αιτήματα για οικονομική βοήθεια προέρχονται απευθείας από τα φιλανθρωπικά σωματεία και τα χρηματικά εντάλματα εκδίδονται μόνο στο όνομά τους και τα χρήματα πηγαίνουν εξ ολοκλήρου σ’ αυτά. Σύμφωνα με το αίτημά σας μέρος των εσόδων θα πάνε στο Γηροκομείο Βόλου και όχι ολόκληρο το ποσό. Η οποιαδήποτε βοήθειά μας σε παρόμοιους αγώνες στο παρελθόν στηρίχθηκε στη νομιμότητα και στην πάγια πολιτική μας που αναφέρθηκε παραπάνω. Ως εκ τούτου αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας και θεωρούμε πως η επιστολή σας είναι και άκαιρη και άκομψη».

Σχετικά με την παραπάνω απάντηση ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου κ. Παύλος Πάνος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Βόλος 986» ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Κάποιοι πρέπει να ξεφύγουν από τον εγωκεντρισμό και το μίσος τους», σχολιάζοντας επίσης:

«Πάντα η στάση του Δήμου ήταν αρνητική. Δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Το Γηροκομείο Βόλου είναι ένα ίδρυμα που τα τελευταία τέσσερα χρόνια λέγαμε όλοι πως θα κλείσει και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Δόξα τω Θεώ, το ίδρυμα έχει την ανάγκη όλων των ανθρώπων, δεν έχει την ανάγκη μόνο κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων. Χρειάζεται τη στήριξη όλου του κόσμου, όλου του Βόλου, όλων των πολιτών.

Ο Ολυμπιακός κι η Νίκη Βόλου έχουν μία συγκεκριμένη ιστορία. Πρέπει να το σεβαστούν όλοι, να σκύψουν το κεφάλι και ο λόγος που γίνεται αυτό το φιλικό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί εκεί μέσα υπάρχουν 128 ηλικιωμένοι και 55 εργαζόμενοι που δεν χάσανε τη δουλειά τους.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις δύο ομάδες, η στήριξή τους είναι πάρα πολύ μεγάλη και δείχνει την ένωση των ανθρώπων και τη μία γροθιά, τη μία αγκαλιά που λέγαμε ότι θέλουμε να γίνουμε για το Γηροκομείο. Δεν έγινε τυχαία όλο αυτό το έργο και δεν το κάναμε εμείς. Το έκανε ο κόσμος. Αυτό θέλαμε να αναδείξουμε, αυτό κατορθώσαμε και γι’ αυτό βοήθησε όλος ο κόσμος και η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου και τους ευχαριστώ πολύ.

Εμείς έχουμε ανοικτή την πόρτα και στον Δήμο και στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και σε όλους να έρθουν να μας επισκεφθούν και να αλλάξουμε σελίδα και μυαλό. Είναι ίδρυμα της πόλης. Καλή επιτυχία σε όλους στον αγώνα, να πάνε όλα καλά και να είμαστε όλοι μονιασμένοι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».

Θα προηγηθούν βραβεύσεις παλαιμάχων και αγώνας ακαδημιών

Πιο πριν από τη σημερινή αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα προηγηθεί αγώνας επίδειξης ανάμεσα στις ομάδες ακαδημιών της Νίκης και του Ολυμπιακού στις 3μ.μ. Μάλιστα στις θέσεις των VIP θα καθίσουν μόνο τα παιδιά των ακαδημιών με τις στολές τους. Λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα μάλιστα θα τιμηθούν και ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων της πόλης.

Επίσης για την καλύτερη διευκόλυνση των φιλάθλων της Νίκης, στο σημερινό φιλικό η Δ.Ε. ποδοσφαίρου κάνει γνωστό ότι: «Η Δ.Ε. Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ενημερώνει για τη φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στις 16:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου μεταξύ της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ.

Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της Μαγνησίας αποφάσισαν να δώσουν χαρά στους χιλιάδες φιλάθλους τους προσφέροντας πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα τόσο με τις αντρικές τους ομάδες όσο και νωρίτερα με τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών ποδοσφαίρου όπως γινόταν επί σειρά ετών στο παρελθόν πριν από κάθε τοπικό ντέρμπυ. Η διαχρονική συμμετοχή των δύο ομάδων στον κοινωνικό και αθλητικό ιστό της πόλης ήταν, είναι, και θα είναι για πάντα αδιαπραγμάτευτη.

Καλούμε τους φίλους της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ 1924 να δώσουν βροντερό παρών στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπως άλλωστε κάνουν πάντα, για να στηρίξουμε οικονομικά το Γηροκομείο Βόλου.

Η είσοδος των φίλων της Νίκης Βόλου θα γίνει από την Α’ πεζογέφυρα και οι φίλαθλοί μας θα καθίσουν στο νότιο πέταλο (προς την Νέα Ιωνία) και μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από τα σημεία προπώλησης ή από το εκδοτήριο της πρώτης πεζογέφυρας που θα λειτουργήσει για τις ανάγκες του αγώνα.

Η είσοδος των φίλων του Ολυμπιακού Βόλου θα γίνει από τη Γ’ πεζογέφυρα και οι φίλαθλοι του θα καθίσουν στο βόρειο πέταλο (προς τον Περιφερειακό) όπου θα υπάρχει και εκδοτήριο για την προμήθεια εισιτηρίων.

Η Β’ πεζογέφυρα θα παραμείνει κλειστή ενώ στις θέσεις των VIP θα καθίσουν μόνο τα παιδιά των ακαδημιών με τις στολές τους.

Η τιμή εισόδου των φιλάθλων ορίστηκε στα 5€ (μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Γηροκομείο Βόλου).

Τα σημεία προπώλησης και διάθεσης εισιτηρίων έως και σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής 15/4/2018 και ώρα 13:00 είναι τα παρακάτω:

• Όμιλος Φιλάθλων Νίκης Βόλου οδός Μαιάνδρου απέναντι από το γήπεδο Παντελής Μαγουλάς – Νέα Ιωνία.

• Πρακτορείο ΟΠΑΠ Μαντζανά Στράτου οδός Μαιάνδρου απέναντι από το γήπεδο Παντελής Μαγουλάς – Νέα Ιωνία.

• Πρακτορείο ΟΠΑΠ Μαντζανά Στράτου Νο 2 οδός Βενιζέλού 91 – Νέα Ιωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου