ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κλώτσησε την ευκαιρία στα… περιστέρια

κλώτσησε-την-ευκαιρία-στα-περιστέρι-66413

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την ευκαιρία να «κλειδώσει» την 2η θέση του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής κλώτσησε χθες η Νίκη Βόλου, μένοντας στο 0-0 απέναντι στον αδιάφορο και υποβιβασμένο Διγενή Νεοχωρίου, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής.

Η Νίκη για ακόμη ένα παιχνίδι είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ανέβασε στροφές στην επανάληψη, αλλά και πάλι έμεινε στο μηδέν, αφήνοντας τους Τρικαλινούς, να πανηγυρίζουν ακόμη μία ιστορική ισοπαλία απέναντι στους κυανόλευκους έπειτα από εκείνη του α’ γύρου και πλέον θέλει νίκη ή ακόμη και ισοπαλία στην έδρα του Αστέρα Ιτέας την Κυριακή, για να τερματίσει στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Πώς παρατάχθηκε

Με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα (από τα δεξιά προς τα αριστερά) με τους Γενιτσαρίδη-Κοντοέ-Καρτσαμπά-Λάιο, ξεκίνησε την αναμέτρηση η Νίκη Βόλου, στη μεσαία γραμμής της οποίας τοποθετήθηκαν οι Μέτσε και Ντόλγκι, με τον Ιορδανίδη να εκτελεί χρέη επιτελικού μέσου. Στα δεξιά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ντινιωτάκης, στα αριστερά ο Μπάιριτς, με τον Τζιώρα στην κορυφή της.

Ανούσια υπεροχή

Την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο είχε η Νίκη Βόλου, θέλοντας να βάλει εξαρχής δύσκολα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως παρουσιάστηκαν αρκετά διαβασμένοι. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 22ο λεπτό, με τον Μπάιριτς να σεντράρει από τα αριστερά, και τον Τζιώρα να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η οποία βρήκε σε σώματα αντιπάλων, αλλά δόθηκε άουτ.

Εξι λεπτά αργότερα η σέντρα βγήκε από τα δεξιά και από τον Γενιτσαρίδη, με τους Ντόλγκι και Τζιώρα να βρίσκονται σε θέση βολής και αφού η μπάλα «έσκασε» μπροστά τους ο τελευταίος έπιασε εναέριο σουτ, το οποίος όμως δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Καρατζάς.

Ο Τζιώρας ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη καλή στιγμή των κυανόλευκων στο 38’, με τον Ιορδανίδη να στήνει την μπάλα από τα δεξιά μετά από κερδισμένο φάουλ, για να σεντράρει λίγο αργότερα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, όπου ο επιθετικός της Νίκης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Οσον αφορά τους φιλοξενούμενους, που είχαν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, θέλησαν και κατάφεραν να ξεμυτίσουν στο 39’, με την άμυνα της Νίκης να πιάνεται στον ύπνο και τον Κολοβό να βγαίνει από τα πλάγια σε θέση τετ-α-τετ με τον Θεολόγη, αλλά η παράλληλη σέντρα προ κενής εστίας πέρασε παράλληλα με την εστία, δίχως να βρεθεί κάποιος συμπαίκτης του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 45’ με τον Μπάιριτς να απειλεί με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε ωστόσο δίπλα από το δεξί «γάμα», και οι κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν ουκ ολίγες φορές για τις υποδείξεις του βοηθού Καραγιάννη, σε περιπτώσεις οφσάιντ που καταλόγισε εις βάρος τους.

Ανέβασε στροφές αλλά… δεν

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του β’ μέρους αλλά και του αγώνα καταγράφηκε λίγο μετά τη δεύτερη σέντρα του παιχνιδιού, με τη Νίκη Βόλου να ξεκινά επιθετικά και με αποκλειστικό στόχο το γρήγορο γκολ. Συγκεκριμένα στο 47’, ο Μπάιριτς, ο οποίος είχε αλλάξει πλευρά με τον Ντινιωτάκη, σέντραρε από τα δεξιά με τον τελευταίο να βρίσκεται στο δεύτερο δοκάρι, όπου και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Εκτός εστίας ήταν και η πρώτη τελική προσπάθεια που κατέγραψε ο Διγενής, με τον Σκόνδρα να δοκιμάζει να απειλήσει με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 62’, με τη Νίκη Βόλου να απειλεί και πάλι στο 65’, όταν ο Μπάιριτς σέντραρε από τα αριστερά με τον Τζιώρα να βρίσκεται αφύλακτος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε απογοητευτικά άουτ.

Η Νίκη θέλησε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, περνώντας στο παιχνίδι και τον Αναστασίου στο 77’, και ένα λεπτό αργότερα η Νίκη Βόλου κέρδισε φάουλ από τα δεξιά της περιοχής, με τον Ντόλγκι να σουτάρει συρτά πάνω στον Καρατζά, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς, όπως και στο 81ο λεπτό, με τον Ουκρανό να απειλεί εκ νέου με εκτέλεση φάουλ, το οποίο είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 86’ ο Μπάιριτς ταλαιπώρησε εκ νέου την αντίπαλη άμυνα και βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μπουκάροντας από τα αριστερά. Ο Κροάτης γύρισε την μπάλα στον Τζιώρα την κατάλληλη στιγμή, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να σκοράρει, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καρατζά.

Ο Τζιώρας στο 88’ έστρωσε όμορφα με κάθετη πάσα στον Ιορδανίδη, ο οποίος σε θέση τετ-α-τετ πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στον Γούτσιο, για να καταλήξει κόρνερ.

Μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκη προσπάθησε να αποφύγει την γκέλα, αλλά αρχικά το σουτ στην κίνηση του Τζιώρα από το ύψος της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις και πάλι ο ίδιος δεν μπόρεσε να σκοράρει βρισκόμενος μέσα στην περιοχή και από τα αριστερά, που κατέληξε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Μπάιριτς σούταρε στα περιστέρια την τελευταία ευκαιρία.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Λάιος, Κοντοές (77’ Αναστασίου), Καρτσαμπάς, Ντόλγκι, Μέτσε, Ιορδανίδης, Ντινιωτάκης (57’ Βουρδάκης), Μπάιριτς, Τζιώρας.

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Καρατζάς, Αετόπουλος (70’ Τσικρικάς), Τζέλης, Νικόλαρος, Γούτσιος, Μπασιάκος, Αμπαδιωτάκης, Σκόνδρας (95’ Τασούλας), Κολοβός (92’ Ζήσης), Τσαλάκου, Κατσαμάγκας (83’ Κακαλιάς).

Βαθμολογία

1. ΝΠΣ Βόλος 60

2. Νίκη Βόλου 43

3. Αστέρας Ιτέας 41

4. Γ.Σ. Αλμυρού 40

5. Ολυμπιακός Βόλου 36

6. Ρήγας Φεραίος 34

7. Αμβρυσσέας Διστόμου 34

8. Θήβα 33

9. ΑΟ Σελλάνων 32

10. Διγενής Νεοχωρίου 24

11. Αχιλλέας Φαρσάλων 20

12. Οπούντιος Μαρτίνου 16

13. ΑΠΟΚ Βελούχι 6

Ξηροφώτος «Κάποιοι έδειξαν ότι δεν θέλανε»

Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, σχολίασε μετά τον χθεσινό αγώνα: «Παίζαμε σήμερα (σ.σ. χθες) κόντρα σε μια ομάδα που έχει χάσει τον στόχο της παραμονής. Εμείς έχουμε τον στόχο της δεύτερης θέσης. Φέραμε ένα ισόπαλο αποτέλεσμα και είμαστε μέσα στον στόχο. Κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο, άλλα και στη ζωή πρέπει να τα πάρεις ελαφρά, για να μπορέσεις ν’ αντέξεις και να συνεχίζεις. Για το παιχνίδι το συγκεκριμένο θα μπορούσα να πω πολλά. Δεν θα πω τίποτα, μόνο ότι για 25-30 λεπτά είχαμε καλή απόδοση, άλλα δεν διαλέγει η μπάλα να μπει όποτε θες εσύ. Πρέπει να είσαι 90 λεπτά συγκεντρωμένος γιατί, όταν είμασταν μετά καλοί και θέλαμε, δεν μπήκε στα δίχτυα. Εμείς θα πάμε στο τελευταίο παιχνίδι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και ν κλείσουμε θετικά τη χρονιά, παίρνοντας τη δεύτερη θέση που είχαμε θέσει ως στόχο μετά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων».

Για τη διαφορά απόδοσης των παικτών του ανά ημίχρονο: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι παίκτες. Κι ο Βουρδάκης και ο Αναστασίου άλλαξαν την εικόνα και έδειξαν ότι και ήθελαν και μπορούσαν. Στο πρώτο μέρος για μένα, που ήμουν παρατηρητής απέξω και προσπαθώντας λίγο να αποστασιοποιηθώ, κάποιοι έδειξαν ότι δεν θέλανε. Μπορεί να ήταν θέμα μέρας, άλλα αυτό μου έδειξαν. Ότι δεν θέλανε».

Για λογαριασμό του Διγενή, ο παίκτης – προπονητής Αχιλλέας Σαρακατσάνος, ο οποίος δεν αγωνίστηκε χθες λόγω τιμωρίας, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι. Όμως, ο βαθμός που αποσπάσαμε, για εμάς είναι σημαντικός και για το σωματείο του Διγενή, ιστορικός. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές (σ.σ. του Διγενή) για την υπερπροσπάθεια, που κάνανε, γιατί την Κυριακή είχαμε τον τελικό του κυπέλλου της Ένωσης των Τρικάλων και οι περισσότεροι από αυτούς αγωνίστηκαν 120 λεπτά. Έτσι, δεν είχαμε τη φρεσκάδα και τα τρεξίματα που θα θέλαμε. Δημιουργικά, δεν καταφέραμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα, αλλά αμυντικά περιορίσαμε μια πολύ αξιόλογη ομάδα, που το αποδεικνύουν οι παίκτες της και η θέση της στο βαθμολογικό πίνακα. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία στους ανθρώπους της ομάδας και ευχόμαστε ό, τι καλύτερο».

Με ΑΟ Σελλάνων στο Κύπελλο

Στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών για τη φετινή σεζόν, για την οποία η Νίκη Βόλου κληρώθηκε με τον ΑΟ Σελλάνων στην πρώτη αγωνιστική για τη φάση των ομίλων. Σε περίπτωση επικράτησης των Βολιωτών εκτός έδρας, τότε η πρόκριση στον τελικό του ομίλου θα γίνει χωρίς αγώνα, μιας και στα ημιτελικά θα αναμετρηθούν οι νικητές των αναμετρήσεων Αστέρας Ιτέας-Διγενής Νεοχωρίου και Οικονόμος Τσαριτσάνης-ΑΟ Καλοποδίου. Ο κυπελλούχος Ευρυτανίας ΑΠΟΚ Βελούχι δεν δήλωσε συμμετοχή στο Kύπελλο Eρασιτεχνών κι έτσι τέθηκε εκτός κλήρωσης του 4ου ομίλου.

Το πρόγραμμα (4ος Όμιλος)

Τετάρτη 11 Απριλίου

1. Αστέρας Ιτέας-Διγενής Νεοχωρίου

2. Οικονόμος Τσαριτσάνης-ΑΟ Καλοποδίου

3. ΑΟ Σελλάνων-Νίκη Βόλου

Τετάρτη 25 Απριλίου

Hμιτελικά

Νικητές 1-2

Ρεπό: 3

Τετάρτη 9 Μαΐου

Τελικός 4ου Ομίλου

Νικητής (1-2)-3

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου