Περιμένει περισσότερα από τον Ολυμπιακό η Νίκη Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-16, 12:36:49
Η Νίκη Βόλου ζήτησε εξηγήσεις και το κάτι παραπάνω σχετικά με την αναδιάρθρωση
Περιμένει περισσότερα από τον Ολυμπιακό η Νίκη Βόλου

Χωρίς την υπογραφή της Νίκης θα προωθηθεί μια πρόταση αναδιάρθρωσης που ήταν αποτέλεσμα άτυπης τηλεδιάσκεψης την περασμένη Κυριακή, με την κυανόλευκη ομάδα να εκφράζει επιφυλάξεις και να ζητά και στη συνέχεια διευκρινήσεις… Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου απέστειλε μάλιστα επιστολή στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού, ζητώντας... εξηγήσεις και το κάτι παραπάνω σχετικά με την αναδιάρθρωση που προτείνουν οι ερυθρόλευκοι.

Οι κυανόλευκοι στην επιστολή τους ζήτησαν από τον συμπολίτη Ολυμπιακό, πριν υπογράψουν, να υπάρξουν τεκμηριωμένες απαντήσεις... σχετικά με τη βιωσιμότητα των ομάδων, αλλά και τη δίκαιη μοιρασιά της... πίτας, όπως και εγγράφως η πρόταση για τις 250.000 ευρώ από χορηγία ιδιωτικής εταιρείας.

Η επιστολή της Νίκης Βόλου, προς τον Ολυμπιακό αναφέρει: «Προς ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Αγαπητοί Κύριοι στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Football League στις 10/5/2020 η Νίκη Βόλου 1924 ΠΑΕ τάχθηκε υπέρ και υποστήριξε την επαναφορά προς εξέταση προς εξέταση την ένωση μας της πρότασης για κατηγορία δύο ομίλων και μόνο αυτό. Στις 12/5/2020 μας εστάλη προς υπογραφή κείμενο το οποίο εκτός από τη συγκεκριμένη πρόταση:

Πρώτον, περιλαμβάνει δεσμεύσεις οικονομικού χαρακτήρα μη τεκμηριωμένες με τις οποίες διαφωνούμε.

Για παράδειγμα αν υποθέσουμε ότι το ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο με αυτό της περιόδου 2019-20 και οι 24 ομάδες μοιραστούν το 40% σύμφωνα με την πρόταση σας τα πραγματικά μας έσοδα θα καταλήξουν να έχουν τη μορφή φιλοδωρήματος.

Δεύτερον, απουσιάζει πλήρως οποιαδήποτε τεκμηρίωση για βασικά θέματα, όπως ο αριθμός των ομάδων και η αδειοδότηση τους. η ανταγωνιστικότητα και η αγωνιστική φερεγγυότητα του νέου πρωταθλήματος η κατανομή των εσόδων, η βιωσιμότητα των ΠΑΕ,

 η διαφαινόμενη μεγέθυνση προβλημάτων μετακίνησης που έθεσε ο Διαγόρας ρόδου κτλ.

Τρίτον, απουσιάζει δέσμευση για την χορηγία 250.000 ευρώ στο νέο πρωτάθλημα, η οποία μας παρουσιάστηκε στην τηλεδιάσκεψη ως τετελεσμένο γεγονός, στο οποίο απομένει μόνο η ανακοίνωση.

Συνεπώς περιμένουμε να μας αποσταλεί προς υπογραφή κείμενο στο οποίο θα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε δηλαδή στην κατάθεση πρότασης από την ένωση μας για ενιαία κατηγορία με δύο ομίλους. Ευχαριστούμε πολύ».

Η απάντηση του Ολυμπιακού Βόλου στους κυανόλευκους: «Κύριοι για αυτά που λέτε θα τα συζητούσαμε όταν η πρόταση που κάναμε θα γίνονταν δεκτή από τις ανώτερες αρχές, δηλαδή τη Football INC τον κ. Αυγενάκη και την ΕΠΟ. Οπότε θα μπαίναμε στις λεπτομέρειες αυτές. Τώρα εμείς καταθέσαμε μια αρχική πρόταση σαν πλάνο για τις τρεις κατηγορίες. Λεπτομέρειες αν γίνει δεκτή η πρόταση μας θα προκύψουν πάρα πολλές τις οποίες θα συζητήσουμε όταν η πρόταση μας αν κι εφόσον γίνει αποδεκτή. Αν διαφωνείτε στην πρόταση μας, ούτως ή άλλως υπάρχει πλειοψηφία της άτυπης γενικής συνέλευσης - τηλεδιάσκεψη οπότε εκ των πραγμάτων αν διαφωνείτε μην την υπογράψετε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφόσον δεν συμφωνείτε η υπογραφή σας είναι άνευ λόγου».

Χρήστος Μπουκώρος: «Αν αλλάξει το νομικό πλαίσιο»

Σχετικά με την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος αναφέρθηκε χθες μέσω ραδιοφώνου για το τι πρέπει να ισχύσει, βρίσκοντας ενδιαφέρουσα την πρόταση για δύο ομίλους στη νέα Β’ Εθνική κατηγορία. Φιλοξενούμενος στον Βόλος 9.86 σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα είναι τα πρωταθλήματα βιώσιμα όπως και οι ομάδες και οι αθλητές. Σ’ αυτό το πλαίσιο άκουσα με ενδιαφέρον τον Ολυμπιακό Βόλου και μίλησα και με τον κ. Βενέτη από τη Νίκη και συζήτησα με αρκετούς συναδέλφους βουλευτές μάλιστα σε μία πρώτη τηλεδιάσκεψη. Αντιλαμβάνομαι ότι οι ομάδες της Super League 2 αντιδρούν αλλά και η Πολιτεία πρέπει να δει το θέμα με γνώμονα τη βιωσιμότητα των πρωταθλημάτων» ανέφερε αρχικά.

Αναφορικά με τις διαφωνίες σε επίπεδο σύνθεσης της διοργανώτριας αρχής, σημείωσε ότι θα επιθυμούσε μία πλειοψηφική κίνηση και ότι θα ήταν ευτυχής αν Ολυμπιακός και Νίκη έβρισκαν ένα πλαίσιο να κάνουν μία πρόταση για το πώς πρέπει να είναι τα πρωταθλήματα από τη νέα χρονιά, με στόχο τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Η ψηφοφορία μεταξύ των ομάδων προβλέπεται στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Αν αλλάξει το νομικό πλαίσιο, πάλι κάποιοι θα ψηφίζουν αλλά σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Αν δεν αλλάξει το πλαίσιο, τίποτε δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Εγώ λέω ότι μπορεί να αλλάξουν άποψη και οι 12 της Super League 2 με προϋποθέσεις και κίνητρα. Χρειάζονται συναινέσεις, καλές προτάσεις και χρυσές ισορροπίες για να μην υπάρχει πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων (σ.σ. με παράδειγμα το μοίρασμα της πίτας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων). Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=