ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Ο κόσμος κάνει τη Νίκη υπολογίσιμη, πλήγμα τα ματς κεκλεισμένων των θυρών»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-11, 14:14:19
«Δεν φοβόμαστε το αύριο», πρόσθεσε ο κυανόλευκος παράγοντας
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Ο κόσμος κάνει τη Νίκη υπολογίσιμη, πλήγμα τα ματς κεκλεισμένων των θυρών»

Την παρουσία του κόσμου της Νίκης Βόλου εξήρε για ακόμη μία φορά το μέλος της κυανόλευκης ΠΑΕ και βασικός χρηματοδότης της, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συνέντευξη του σχολίασε ως μεγάλο πλήγμα να γίνονται τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

Ακόμη αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις δημιουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας, που θα καλύπτει τηλεοπτικά τους αγώνες της ομάδας, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον προπονητή Στάικο Βεργέτη, το μέλλον του οποίου δείχνει να παραμένει στα κυανόλευκα, χαρακτηρίζοντας τον ως «κόσμημα» για τη χώρα μας. Φιλοξενούμενος στον Blue Hearth Fm 105.1 και την εκπομπή «Ισορροπίες» σχολίασε αναλυτικά:

Για τα όσα ένιωσε στην πρώτη του χρονιά ως παράγοντας: «Δεν έχω κανένα παράπονο. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικά. Μέσα στη σεζόν είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, τις δυσκολίες, τις επιτυχίες και τις απογοητεύσεις. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου κρύβεται στο ότι δεν είναι προβλέψιμο. Στο μπάσκετ το φαβορί έχει ποσοστό 80% να κερδίσει, ενώ στο ποδόσφαιρο είναι 60%. Αμα δούμε την προσπάθεια της ομάδας μας θα δούμε ότι είχαμε λίγα απ’ όλα μέσα στη σεζόν. Βέβαια θα προτιμούσα να είχαμε μόνο χαρές, αλλά αυτό είναι σχεδόν απίθανο. Επομένως ήταν αυτό που περίμενα. Αυτό που με χαροποιεί είναι η προσπάθεια που καταβάλλαμε όλοι στην ομάδα και μέσα από τις δυσκολίες βγήκαμε πιο δυνατοί, πράγμα που μας δίνει ώθηση. Υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι».

Για το ότι είναι καινούργιος στον χώρο: «Ολο αυτό είναι κάτι νέο για τη συγκεκριμένη διοίκηση και αποτέλεσε ένα μεγάλο μάθημα σε πολλά θέματα. Αυτό θα συνεχίσει και του χρόνου. Εάν ένας σύλλογος ή μια διοίκηση σταματήσει να μαθαίνει ή να προσαρμόζεται στις συνθήκες, κάπου εκεί αρχίζει να παίρνει την κάτω βόλτα. Αυτό που αποκόμισα από τη φετινή χρονιά είναι ότι απ’ αυτόν τον χώρο μπορείς να μάθεις πάρα πολλά και επιβάλλεται να μην εφησυχάζεις ποτέ και να αξιοποιείς όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχεις στη διάθεσή σου. Είμαστε ένας πλούσιος σύλλογος από πολλές απόψεις, είτε από εγκαταστάσεις είτε από άυλα στοιχεία, τα οποία η Νίκη διαθέτει σε μεγάλο βαθμό, όπως η ιστορία, η ηθική, η ταυτότητά μας, το όραμα και όλα όσα πρεσβεύουμε. Αυτά μας καθοδηγούν».

Για την επόμενη μέρα μετά τον κορονοϊό: «Αυτή η προσπάθεια έχει μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Σίγουρα θα επικρατήσει μεγάλη αβεβαιότητα στη μετά κορονοϊού εποχή μέχρι να βρεθεί λύση, τουλάχιστον για ένα ή δύο χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις προγραμματισμό. Μόλις καταλάβαμε τη σοβαρότητα του προβλήματος, κινούμαστε σ’ αυτούς τους άξονες. Σεβόμαστε τις συμβουλές των ειδικών, γιατί η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και κινούμαστε πάνω σε αυτές. Ο σύλλογός μας έχει περάσει σαφώς χειρότερα, οπότε δεν φοβόμαστε το αύριο. Απλά προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και σκεφτόμαστε ότι μπορεί να υπάρξουν απρόσμενες εξελίξεις».

Για τα αδύναμα σημεία: «Κατ’ αρχήν χρειαζόμαστε βελτίωση σε θέματα εσωτερικής οργάνωσης, κάτι που είχαμε βελτιώσει αισθητά με τον ερχομό του κ. Βεργέτη, αλλά και τη συμβολή των κ.κ. Στύλα και Καζεπίδη. Για μένα ο σκοπός μιας διοίκησης είναι να αυτοματοποιήσει ό,τι είναι εφικτό και ο καθένας να ασχολείται με τον δικό του τομέα προσθέτοντας αξία.

Ο άλλος τομέας όπου χρειαζόμαστε βελτίωση είναι να λειτουργούμε πιο επαγγελματικά στον τρόπο που συλλέγουμε στοιχεία στον αγωνιστικό τομέα. Και εδώ, όμως, ο κ. Βεργέτης και οι συνεργάτες του έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά θα πρέπει να εκσυγχρονιστούμε ακόμη περισσότερο. Εάν οι προπονητές έχουν περισσότερα στοιχεία στα χέρια τους, θα μπορέσουν να βελτιώσουν τους ποδοσφαιριστές μέσω της στατιστικής ή κάποιας άλλης υπηρεσίας».

Για την παραμονή ή όχι του Στάικου Βεργέτη: «Ούτε εγώ, ούτε όλη η διοίκηση έχουμε κρύψει ποτέ τη μεγάλη εκτίμηση που έχουμε στον κ. Βεργέτη και σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Είναι «κόσμημα» για την ομάδα μας, για την κατηγορία και τη χώρα μας. Εάν λάβουμε υπόψη τον στόχο μας για να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά στην Ακαδημία και τη φιλοσοφία του γενικότερα, «κουμπώνει» πολύ ωραία με τη δική μας. Νομίζω ότι την αξία του θα έπρεπε να την καταλάβουν κι άλλοι στον χώρο, αλλά πλέον την έχουν καταλάβει πολύ πιο ξεκάθαρα. Για μένα θα ήταν μεγάλη ευτυχία να έχουμε τέτοιον προπονητή για όσον περισσότερο χρόνο γίνεται. Εχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στα κομμάτια που προανέφερα. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και αντιπροσωπεύει τα ιδανικά και την ηθική του συλλόγου στο μέγιστο».

Για τους επόμενους στόχους: «Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι μια ομαδική προσπάθεια. Για μένα οι στόχοι της Νίκης ουσιαστικά δεν αλλάζουν. Σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεσαι, σημασία έχει να είσαι ανταγωνιστικός, να παλέψεις, να αγωνιστείς, να έχεις τη νοοτροπία του νικητή και να πας να διεκδικήσεις ό,τι καλύτερο μπορείς μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς έμειναν λίγο πίσω τα θέματα της Ακαδημίας και του χώρου του ΟΣΕ και ευελπιστώ ότι τη νέα περίοδο θα έχουμε περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε μ’ αυτά. Ασφαλώς στόχος μας είναι πάντα ο πρωταθλητισμός».

Για το αν μπορεί ο πρώτος προπονητής να είναι υπεύθυνος και της Ακαδημίας: «Η δουλειά του κ. Βεργέτη στη Νίκη πλησιάζει το 18ωρο. Ασχολείται και με την Κ17. Εχει πολλά να προσφέρει από πλευράς γνώσεων και σίγουρα μπορεί να είναι επικεφαλής, αλλά θα πρέπει να στελεχωθεί και από άλλα άτομα με την ίδια όρεξη και γνώση για να τον βοηθήσουν στην καθημερινότητα και να εφαρμόζουν αυτά που τους λέει. Για μία ΠΑΕ είναι σημαντικό να έχεις ενιαία φιλοσοφία στην Ακαδημία, στην Κ17 και στην πρώτη ομάδα. Αν δεν υπάρχει αυτό, θα δυσκολευτεί πολύ ένας ποδοσφαιριστής που θα κληθεί να παίξει στην πρώτη ομάδα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές από τη Μαγνησία. Είτε είναι προπονητής ο κ. Βεργέτης είτε κάποιος άλλος, εμείς θέλουμε να ασχολείται και με την υποδομή, γιατί ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πρέπει να δίνει τη φιλοσοφία του στα υπόλοιπα τμήματα».

Για το αν είναι έτοιμος να ακολουθήσει μακροπρόθεσμο πλάνο στην Ακαδημία:

«Σίγουρα. Αμα μιλήσετε και με τον ίδιο τον κ. Βεργέτη θα σας πει πως είναι και πιο δύσκολο να προπονήσεις τις μικρότερες ηλικίες. Θέλει υπομονή, είναι δύσκολο και μακροπρόθεσμο αλλά νομίζω πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει για το μέλλον του συλλόγου. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι «βιώσιμος» και να κοιτάζεις το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Για τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών τη νέα σεζόν: «Για μένα αυτό που έχει μεγάλη σημασία για να ξεδιαλύνει λίγο το τοπίο είναι αυτό που είπαμε και πριν. Αυτή τη στιγμή είναι τόσοι παράμετροι που είναι αβέβαιοι και άγνωστοι, που δυσκολεύει τον οποιοδήποτε σχεδιασμό. Η ΠΑΕ είναι κομμάτι της κοινωνίας και ότι εφαρμοστεί από υγειονομικής άποψης στην υπόλοιπη κοινωνία σαφώς και θα πρέπει να τηρηθεί. Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η υγεία του κόσμου, κι όταν ξαναβρεθεί στο γήπεδο να νιώθει άνετα. Είναι πλήγμα για κάποιες ΠΑΕ και για άλλες όχι, αφού στους εντός έδρας αγώνες δεν έβγαζαν από τα εισιτήρια ούτε τα έξοδα των γιατρών και της διαιτησίας. Αν γίνει κάτι τέτοιο πιστεύω η Πολιτεία να βρει τρόπο και με κάποιες ελαφρύνσεις, είτε στο κομμάτι της διαιτησίας, είτε στο κομμάτι των τηλεοπτικών, να καλύψει τη ζημία. Το πλήγμα όμως θα είναι πολύ μεγαλύτερο για ομάδες όπως η δική μας που έχουν κόσμο. Για άλλες ομάδες που πήγαιναν 50 και 100 άτομα αυτό το θέμα δεν είναι μείζον».

Για την παρουσία του κόσμου στα μεγάλα παιχνίδια: «Ολο αυτό το κομμάτι είναι αλληλένδετο. Να ανταποκρίνεται η ομάδα στον κόσμο και η ομάδα να παίρνει ώθηση από εκείνον. Ο κόσμος είναι που κάνει την Νίκη Βόλου ένα σύλλογο τόσο υπολογίσιμο με δυναμική. Θα του πω να συνεχίσει να αγκαλιάζει την οποιαδήποτε προσπάθεια και το πιο σωστό για οποιαδήποτε διοίκηση είναι να μάχεται για να αντιπροσωπεύει τους φιλάθλους, εντός και εκτός γηπέδου.

Ο κόσμος έκανε έδρα τη Νεάπολη και δεν είναι τυχαίο που κερδίσαμε τόσα ματς εκεί. Θα μπορούσαμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα στο «Παντελής Μαγουλάς». Οταν παίξαμε εκτός για παράδειγμα με τον Θεσπρωτό και πάλι οι φίλαθλοι ακολούθησαν την ομάδα. Ετσι δεν μπορεί μία διοίκηση να έχει παράπονο, όταν βλέπει τους φιλάθλους να πηγαίνουν παντού και να κάνουν το μέγιστο, για να νιώσουν άνετα οι παίκτες.

Νιώθω ότι έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και σαφώς στην αρχή ήταν λογικό αυτό που έγινε, αφού ήμασταν μία διοίκηση που δεν την ήξερε ο κόσμος, οπότε ποιος ο λόγος να την εμπιστευτεί; Η εξέλιξη ήταν λογική. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο από τον κόσμο. Θα του έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ που έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και μακάρι να είναι και περισσότερος στη συνέχεια. Ο κόσμος είναι αυτός που μπορεί να καθορίσει που μπορεί να πάει αυτό το εγχείρημα. Δεν το καθορίζει κανείς άλλος».

Για το υπάρχει σκέψη για δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού της Νίκης, όπου θα μεταδίδονται οι αγώνες της: «Το έχω σκεφτεί αλλά το θέμα είναι σύνθετο. Εξαρτάται από την κατηγορία που θα βρίσκεται η ομάδα. Εξαρτάται και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να γίνει το… Νίκη TV. Σίγουρα όλα αυτά τα βλέπουμε. Αν είναι δίπλα μας ο κόσμος σίγουρα θα βάλουμε τα δυνατά μας για να γίνει αυτό εφικτό. Το να έχεις μια ομάδα ποδοσφαίρου και να μην την βλέπει κανείς είναι πολύ στενάχωρο και ανούσιο. Δεν έχει νόημα».

Για τα συναισθήματα που ένιωσε φέτος: «Μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό και σαν διοίκηση και σαν Αλέξης, νιώσαμε πολύ άσχημα, όχι για το αποτέλεσμα και τις αποδοκιμασίες, που είναι σεβαστά. Απλώς ένιωσα μια απογοήτευση προσωπικά γιατί ναι μεν έγιναν κάποια πράγματα βιαστικά, αλλά δεν δικαιολογεί την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Σίγουρα όπως είδαμε και από τους παίκτες, αποδείχθηκαν στην πορεία καλές επιλογές. Αυτό το συνονθύλευμα όμως με προβλημάτισε πάρα πολύ, μένοντας στην τελευταία θέση με τέσσερις βαθμούς. Με είχε στεναχωρήσει πολύ γιατί ένιωσα πως ο κόσμος που μας είχε εμπιστευθεί δεν μπορούσαμε να τον ικανοποιήσουμε. Αυτό είναι πάντα στενάχωρο και δεν είναι ότι καλύτερο σαν συναίσθημα.

Μέσα από αυτή την εμπειρία και τους τέσσερις βαθμούς μετά από έξι αγώνες νομίζω πως είναι ένα όμορφο στοιχείο το πως μπόρεσε η ομάδα να ορθοποδήσει και να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, δείχνοντας την πυγμή της Νίκης. Πολλές ομάδες σε αντίστοιχη περίπτωση μπορεί να είχαν διαλυθεί και η σεζόν να πήγαινε στράφι. Μας δυνάμωσε και μας ένωσε περισσότερο αυτό σαν σύλλογο.

Πέρα από τις νίκες που πανηγυρίσαμε όλοι μαζί, αυτό που με χαροποίησε είναι αυτό που συνέβη στη Βέροια, όπου η ομάδα έχασε για διάφορους λόγους και δεν πάτησε ποτέ στο γήπεδο, αλλά φεύγοντας όλη η κερκίδα χειροκρότησε την ομάδα της Νίκης. Αυτό είναι συγκινητικό. Στις περισσότερες ομάδες μετά από μία ήττα με 3-0, κι αφού έχεις ταξιδέψει 3-4 ώρες ξοδεύοντας λεφτά, το λιγότερο ήταν να αντιδράσεις με μία γιούχα και ένα βρίσιμο. Περισσότερο κι από όλα, αυτό το γεγονός με έκανε να νιώσω πως βαδίζουμε πολύ καλά σαν σύλλογος».

Για τον ερχομό του στην Ελλάδα: «Μόλις βρω πτήση θα έρθω. Υπάρχουν τρόποι αλλά είναι λίγο περιπετειώδης τώρα νομίζω μέσω Βουλγαρίας. Οταν «ανοίξουν» και πάλι οι πτήσεις θα έρθω. Ολος ο κόσμος της Νίκης αλλά και του Ολυμπιακού να προσέχει κι όταν βγούμε από αυτό το μαρτύριο δεν πρέπει να λείπει κανείς από αυτή την προσπάθεια».

Για το αν αισθάνεται δυνατός να πάει την ομάδα μπροστά: «Η όποια επιτυχία του συλλόγου είναι ομαδική. Είναι πολλά τα συστατικά για να έχεις μια επιτυχημένη πορεία. Το πιο βασικό είναι ο κόσμος και αυτό που βλέπω και ευελπιστώ είναι πως έχουμε τα συστατικά και αυτά να συνεχίσουν να δένουν για να έχουμε μια ανοδική πορεία. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να ζηλέψουμε από άλλους συλλόγους και από ανώτερες κατηγορίες».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=