Γκολ στην ελπίδα

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-03, 15:59:16
Αναμνηστική φωτογραφία ανάμεσα στις συμμετέχουσες ομάδες πριν από τη σέντρα
Γκολ στην ελπίδα

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για μία ακόμη φορά η Νίκη Βόλου έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο και την αλληλεγγύη της σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη στήριξης, δίνοντας χθες έναν ξεχωριστό αγώνα μαζί με την Εθνική Ομάδα Αστέγων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Κυανόλευκοι και γαλανόλευκοι... ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, όπου στόχος και τελικός νικητής ήταν η στήριξη του εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Βόλου, ΕΕΕΕΚ Βόλου, και η αγορά ενός λεωφορείου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών.

Η κα. Ράνια Καρανικόλα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Βόλου να αναφέρει: «Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Θα έλεγα πως βάζουμε γκολ στην ελπίδα κι όχι γκολ στη φτώχεια, όπως λέει η Εθνική Ομάδα Αστέγων. Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Αναπηρία στη σχολή του ΕΕΕΚ έχει βάλει έναν πάρα πολύ σημαντικό στόχο, να αποκτήσουμε ένα σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία στο σχολείο. Και δεν είναι μόνο η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο κι η αναχώρησή τους, είναι όλες οι δράσεις, καθώς τα παιδιά μας, πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, μαθαίνουν και βιωματικά. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η ύπαρξη ενός σχολικού λεωφορείου θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα κι ο αγώνας αυτός είναι η απαρχή για τα πρώτα χρήματα, τις πρώτες καταθέσεις, αν θέλετε, για τον σκοπό αυτό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Νίκη Βόλου και την Εθνική Ομάδα Αστέγων, να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους της Νίκης, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας και όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην αγορά των εισιτηρίων για αυτόν τον σκοπό. Είναι πολύ σημαντικός ο σκοπός μας, επαναλαμβάνω, βάζουμε γκολ στην ελπίδα, γκολ στην απόφαση ότι το σχολείο θα αποκτήσει λεωφορείο, με τη στήριξη των συμπολιτών μας».

Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Αλεφάντης, συντελεστής της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» και υπεύθυνος της Εθνικής Ομάδας Αστέγων σχολίασε: «Το μότο που έχουμε ως ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων είναι «παίζουμε μπάλα, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι όχι απαραίτητα καλύτεροι ποδοσφαιριστές». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται κι η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση, όπου μέσα από το ποδόσφαιρο, αυτό το φανταστικό, πανέμορφο παιχνίδι, κοιτάμε να έρθουμε πιο κοντά, για όλα αυτά που μας ενώνουν έξω από το γήπεδο. Θέλω να πω συγχαρητήρια στη δομή εδώ, στον Βόλο, για την φανταστική δουλειά που κάνουν. Έτσι κι αλλιώς, το γνωρίζετε πως η Εθνική Αστέγων έχει παιδιά από τον Βόλο που είναι σε αποστολές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και σήμερα (σ.σ. χθες) υπάρχουν Βολιώτες που αγωνίζονται, από την πλευρά μας, πάντα έχοντας ως πυξίδα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό εργαλείο που υπηρετεί την κοινωνία. Έτσι πρέπει να είναι».

Εκ μέρους της Νίκης Βόλου, ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) αναμέτρηση. Η Νίκη είναι πολυδιάστατη. Δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο με την Εθνική Ομάδα αστέγων σε έναν αγώνα φιλανθρωπίας, αθλητισμού, με πολλά ηθικά στοιχεία και μηνύματα για την κοινωνία. Είμαι συγκινημένος γιατί πετύχαμε να δείξουμε και ένα κοινωνικό πρόσωπο στη Νίκη, η οποία είναι μια ομάδα με ιστορία και πολυδιάστατη δραστηριότητα».

Ο χθεσινός αγώνας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη La petite Cantine Project Drinks Coffee & Food ΚοινΣΕπ και διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ.κ. Καραϊωσήφ, Τσαγγάρης και Κατσιγιαννάκης. Μάλιστα ο κ. Καραϊωσήφ μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ημαθίας σφύριξε χθες για τελευταία φορά στην 21χρονη καριέρα του.

Με την ομάδα της Νίκης Βόλου αγωνίστηκαν οι: Τζήμας, Ζιώγας, Σφονδυλιάς, Κραγιόπουλος, Βέργος, Κρστιτς, Τζάθας, Ματθαίου, Παπαδήμας, Βουρδάκης, Αναστασίου και οι Κουτσούκης, Σιώμος, Φλώρος, Σέλντι, Κοντοές, Γκάγκας, Χρηστίδης, Βλάχος, Χατζηιωάννου, στην επανάληψη.

Από την άλλη την Εθνική Αστέγων συνετέλεσαν οι: Τζορτζ, Καζάμ, Πατμεζάς, Πασχάλης, Λάμπης, Νίκος, Ρέζα, Δημήτρης, Σαμίμ, Άλκης, Παναγιώτης, Αμίρ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=