Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ανετο το πρώτο τρίποντο έδρας για Βόλο, 2-0 τον Ιωνικό

ανετο-το-πρώτο-τρίποντο-έδρας-για-βόλο-866819

Ανετα ήρθε η πρώτη φετινή νίκη έδρας για τον Βόλο, που επιβλήθηκε με 2-0 του ουραγού Ιωνικού στο Πανθεσσαλικό και έφτασε τους οκτώ βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος, με τους οποίους ισοβαθμεί στην πέμπτη θέση.

Στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, οι γηπεδούχοι σκόραραν νωρίς (15’) με τον Οζέγκοβιτς, που έκανε το …. δύο στα δύο, και εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό το τρίποντο στο 54’ με τον Λούνα, με το 2-0 να μην αλλάζει έως το φινάλε.

Η διάταξη του Βόλου

Ο Βόλος εκτός του Κλέιμαν στο τέρμα είχε τους Άλχο και Λούνα στα άκρα της άμυνας, όπου έπαιζαν επίσης ως στόπερ οι Εσκοβάλ, Σιέλης. Μπαριέντος, Τσοκάνης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, δεκάρι ο Μεθκίδα, εξτρέμ οι Πάολο Φερνάντες και Ντέλετιτς (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και φορ ο Οζέγκοβιτς.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 2’ ο Πάολο Φερνάντες εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ από μακριά, αναγκάζοντας τον Χουτεσιώτη να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ το ίδιο σκηνικό είχαμε και στο 9’ με την μπάλα να προσκρούει στο τείχος.

Η φάση συνεχίστηκε, με τον Μεσκίδα και τον Λούνα να παίζουν το ένα-δύο μέσα στην περιοχή και τον δεύτερο να βγαίνει στ’ αριστερά της μικρής περιοχής. Από εκείνο το σημείο «έσπασε» την μπάλα για τον Οζέγκοβιτς, που πήγε να κάνει ό,τι και στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περασμένη αγωνιστική, να σκοράρει δηλαδή από κοντά με τακουνάκι, ωστόσο η προσπάθειά του σταμάτησε στο πόδι του Βαλεριάνου.

Ο Σέρβος φορ όμως βρήκε στο 15’ την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερό του γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις με τον Βόλο, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Μεσκίδα από τα αριστερά και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από κοντά με πλασέ (1-0), προλαβαίνοντας μέσα στη μικρή περιοχή τον Αντούνες. Η φάση είχε ξεκινήσει από την εξαιρετική μπαλιά του Λούνα στον Μεσκίδα στην πλάτη της άμυνας.

Στο 21’ ο Βόλος ένιωσε την απειλή της ισοφάρισης, με το δυνατό σουτ του Μίλο εκτός περιοχής να πηγαίνει στο δεξί δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μύγας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν πολλά μέτρα εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 45’+1 φάνηκαν εκ νέου επικίνδυνοι.

Ο Μύγας από τα δεξιά πέρασε για τον Μεντόσα, ο οποίος με το που πάτησε περιοχή έκανε ένα πλασαριστό σουτ λίγο πάνω από την εστία του Κλέιμαν.

Ο Βόλος βρήκε και δεύτερο γκολ με μία πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια στο 54’. Ο Πάολο Φερνάντες από τα δεξιά έβγαλε λίγο έξω από την περιοχή για τον Ντέλετιτς, ο οποίος άφησε έξυπνα την μπάλα κάτω από τα πόδια του για τον Λούνα, που είχε κλίνει στον άξονα. Ο Ισπανός αριστερός μπακ είχε πολύ χώρο μπροστά του και με συρτό δυνατό αριστερό γωνιακό σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη και έγραψε το 2-0, δίνοντας ισχυρότατο προβάδισμα στην ομάδα του Κώστα Μπράτσου.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει στη συνέχεια, αφού ο Βόλος έκανε σωστή διαχείριση και ο Ιωνικός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, απειλώντας μόνο στο 87’ με τον Οφόσου, αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε.

Ντεμπούτο με τον Βόλο έκανε ο Κούτσιας, που στο 90’ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα είδε τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει το σουτ που έκανε.

Στο επόμενο λεπτό ο Σιέλης πρόλαβε τον Μάντζη, που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά τη συρτή σέντρα του Οφόσου, με το ματς να μην έχει άλλο γκολ.

Τρόμαξαν με φίλαθλο

Στο πρώτο μέρος ένας φίλαθλος του Βόλου έχασε τις αισθήσεις του στην κερκίδα και τον παρέλαβε γρήγορα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, παρά το γεγονός ότι αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για έμφραγμα. Να σημειωθεί πως με το που σημειώθηκε το περιστατικό στο μέρος του φιλάθλου προσέτρεξαν ο Ερυθρός Σταυρός και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γιατρός, Γιώργος Μουλάς.

Κίτρινες: Εσκοβάλ, Λούνα- Μάντζης, Αντούνες, Μεντόσα

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Εσκοβάλ, Σιέλης, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Πάολο Φερνάντες, Μεθκίδα (64’ Βίκτορ Φερνάντες), Ντέλετιτς (79’ Ματίγια), Οζέγκοβιτς (89’ Κούτσιας)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (72’ Μασάς), Αντούνες, Μύγας (80’ Οφόσου), Βαλεριάνος, Κάνιας, Μίλο (48’ Ιωαννίδης), Μεντόσα, Φαντιγκά (73’ Ελευθεριάδης), Μάντζης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου