Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ζητά σύγκληση έκτακτου ΔΣ στη Σούπερ Λιγκ η ΠΑΕ Βόλος

ζητά-σύγκληση-έκτακτου-δσ-στη-σούπερ-λ-877336

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις αρκετών ομάδων η ανακοίνωση της Super League κατά της ΑΕΚ και θέση πήρε και η ΠΑΕ Βόλος, ζητώντας άμεσα σύγκληση του Δ.Σ. του συνεταιρισμού.

Αρχικά, επίθεση κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή την ανακοίνωση της Ενωσης για τη διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και κατά της ΕΠΟ για τη μη αντίδρασή της, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Super League και… στο παιχνίδι μπήκε και η ΠΑΕ Βόλος και όχι μόνο.

Η ανακοίνωση της Super League χαρακτηρίζει αρχικά «άκρως συκοφαντική» την ανακοίνωση του «Δικεφάλου» και καλεί την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, «αν έχει στοιχεία για «παράγκες» ξένων διαιτητών να τα καταθέσει στους αρμοδίους».

Σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η Super League την κατηγορεί για «αδράνεια και σιωπή» και υποστηρίζει ότι «… δεν είναι ικανή να διαχειριστεί ισότιμα τις ομάδες της Super League».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, η διοργανώτρια αρχή χαρακτηρίζει «μονόδρομο» και «επιβεβλημένη για την προστασία του προϊόντος μας» την ανεξαρτησία της Super League σε όλα τα επίπεδα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αντέδρασε κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα» και «χυδαία ανακοίνωση» που βγήκε απευθείας από τον Ολυμπιακό.

Πλην του Παναθηναϊκού, διαχώρισε τη θέση της από την ανακοίνωση και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δηλώνοντας πλήρη άγνοια και τονίζοντας πως είναι εκτός θεσμικών ορίων μια τέτοια επίσημη τοποθέτηση, χωρίς να έχει συζητηθεί στους κόλπους του συνεταιρισμού.

Η θέση της ΠΑΕ Βόλος

Για τα παραπάνω η ΠΑΕ Βόλος ζήτησε τη σύγκληση εκτάκτου ΔΣ και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Για πολλοστή φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα προχωρούμε στην εξαιρετικά δυσάρεστη διαπίστωση ότι πλέον η Super League διοικείται με αυταρχική και ιδιοκτησιακή αντίληψη και μάλιστα με τη χείριστη μορφή του προσωπικού μαγαζιού.

Μπροστά, λοιπόν, στα όσα τραγελαφικά γεγονότα συμβαίνουν, που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε και να πάρουμε θέση, με τρόπο ξεκάθαρο και αντρίκιο και σίγουρα όχι με το γνωστό σε κάποιους «λογοτιμήτικο» και γι’ αυτό ζητούμε άμεσα τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας Επισημαίνουμε ότι η ΠΑΕ Βόλος έχει ζητήσει ήδη σύγκληση του Δ.Σ. με επιστολές της από 2/9/22 και 7/9/22, επιστολές που όχι μόνο δεν ελήφθησαν υπόψη, αλλά ούτε καν απαντήθηκαν.

Όταν μάλιστα με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή), προσωπική ως φαίνεται, ανακοίνωση του προέδρου, γίνεται λόγος για ανεξαρτησία της Λίγκας, τα πράγματα παίρνουν εξαιρετικά επικίνδυνη τροπή, καθώς κάποιοι φαίνεται ότι ονειρεύονται εξουσίες τύπου Λουδοβίκου ή Αμιν Νταντά!

Καλούμε τη σημερινή ηγεσία της Super League να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της έναντι του ίδιου του ποδοσφαίρου και να σταματήσει τέτοιες προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες, που το υποβαθμίζουν και το εξευτελίζουν.

Και στην περίπτωση, δε, που δεν είναι ικανή να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκαλεί, καλούμε τα άλλα μέλη του συνεταιρισμού να αντιδράσουν επιτέλους υπεύθυνα, σοβαρά και αποφασιστικά, βάζοντας στοπ στον κατήφορο, διασώζοντας ό,τι έχει απομείνει από το κύρος και την αξιοπρέπεια του ποδοσφαίρου μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν τασσόμαστε υπέρ του ενός ή άλλου από τους λεγόμενους Βig4. Απλώς επαναστατούμε, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Επιτέλους όλοι έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ στη… διοργανώτρια αρχή: «Η χυδαία ανακοίνωση κατά της ΑΕΚ που αναρτήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, επιχειρεί να μετατρέψει ουσιαστικά τον Συνεταιρισμό σε παραμάγαζο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ουδεμία απόφαση Δ.Σ. υπήρξε και ουδεμία ΠΑΕ της Super League είχε ενημερωθεί σχετικά μ’ αυτήν. Πρόκειται για θεσμική εκτροπή, για ένα πρωτοφανές πραξικόπημα στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που διαπράχθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Θα ήταν εξοργιστικό, αν δεν ήταν γελοίο και δηλωτικό της αντίληψης που έχει η τωρινή προεδρία της Λίγκας, το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης – φαρσοκωμωδία. Τσιφλίκι τους θεωρούν και τη Λίγκα και το δείχνουν απροκάλυπτα.

Έφτιαξαν μόνοι τους στο Πασαλιμάνι την ανακοίνωση-οπερέτα κι έγραψαν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Super League, η οποία εμφανίζεται να επιτίθεται σε μέλος και χρηματοδότη της.

Ποιοι; Αυτοί που κάθε τρεις και λίγο υβρίζουν χυδαία με ανακοινώσεις ή «διαρροές κύκλων» όποια θεσμική αρχή ή όποιον θεσμικό παράγοντα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, χωρίς τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα να τους έχουν ελέγξει, ως όφειλαν…

Θέτουμε όλες τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στον Συνεταιρισμό προ των ευθυνών τους απέναντι σε αυτή την άνευ προηγουμένου εκτροπή, διότι η επόμενη ανακοίνωση της Super League θα αναρτηθεί απευθείας στο olympiacos.org».

Στο παιχνίδι των ανακοινώσεων μπήκε και ο Παναθηναϊκός αναφέροντας από τη μεριά του: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για την τελευταία ανακοίνωση της Super League. Είναι αυτονόητο ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της ανακοίνωσης κατά μέλους της Λίγκας, θεσμικά και αυτονόητα επιβάλλεται να προηγείται ψηφοφορία».

Τέλος, πλήρη άγνοια δήλωσαν και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τοποθέτηση του συνεταιρισμού, χαρακτήρισαν ωστόσο άκρως συκοφαντικά τα όσα ανέφερε η ΑΕΚ για τον Κλάτενμπεργκ: «Εχουμε πλήρη άγνοια και είναι εκτός θεσμικών ορίων οποιαδήποτε ανακοίνωση της Superleague κατά μέλους της, πόσο μάλλον όταν δεν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση και ψηφοφορία», σχολίαζαν οι άνθρωποι του «δικεφάλου του Βορρά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου