Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ικανοποίηση και ταπεινότητα

ικανοποίηση-και-ταπεινότητα-879965

Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό (1-1) πανηγύρισε την περασμένη Κυριακή ο Βόλος στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League 1, με τη Βολιώτικη ομάδα να φεύγει με δεύτερο θετικό αποτέλεσμα, μετά το «διπλό» στη Ριζούπολη από την ΑΕΚ, ενώ πλέον ζητούμενο είναι και η πρώτη νίκη έδρας (την Κυριακή με τον Ιωνικό) για να πάρουν αξία οι επιτυχίες επί των μεγάλων του πρωταθλήματος.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να εξέφρασε με ανακοίνωσή του παράπονα για τη διαιτησία, αλλά αυτό δεν μειώνει τη βολιώτικη επιτυχία, ενώ και ο προπονητής του Βόλου Κώστας Μπράτσος τόνισε πως με το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο η ομάδα μπορούσε και τη νίκη. Ερωτώμενος για τη νίκη με ΑΕΚ και την ισοπαλία με Ολυμπιακό υπογράμμισε: «Αν μείνουμε ταπεινοί και πατάμε στο έδαφος, κανείς δεν μας απαγορεύει να κοιτάμε ακόμα πιο ψηλά».

Ο Κώστας Μπράτσος εμφανίστηκε γενικά ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά και την εμφάνιση του Βόλου κόντρα στον Ολυμπιακό, δηλώνοντας: «Τα παιδιά παίζουν μέσα, αλλά η δική μας η ένταση δεν περιγράφεται. Είχαμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όπου εκεί επενδύσαμε στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε παραπάνω χώρους. Δεν μπορούμε όπως να μην πούμε πως παίζαμε με έναν μεγάλο αντίπαλο με μεγάλο βάθος. Όμως μας δυσαρεστεί το γκολ που δεχτήκαμε γιατί φτάνοντας εδώ θεωρούμε μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να συνεχίσουμε», ενώ αναφέρθηκε και στον Οζέγκοβιτς: «Εφόσον σκόραρε ο Οζέγκοβιτς τι άλλο να ζητήσεις. Ήρθε μέσα στην εβδομάδα στην ομάδα και έπαιξε βασικός. Χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά το γκολ που πέτυχε είναι ένα θετικό πρόσημο για τη συνέχεια».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας εμφανίστηκε ο Κύπριος αμυντικός του Βόλου Χρήστος Σιέλης λέγοντας πόσο σημαντικά είναι τέτοια αποτελέσματα για την ομάδα του τονίζοντας: «Πολύ χαρούμενοι για τον βαθμό, έπρεπε να είχαμε κερδίσει τον ΟΦΗ»

Τώρα ο Βόλος από σήμερα θα σκέπτεται μόνο το επόμενο ματς που είναι το ίδιο σημαντικό, αφού κόντρα στον Ιωνικό δεν έχει νίκη. Στα περσινά ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν στο 1-1 και στα playouts στη Νίκαια πάλι δεν υπήρξε νικητής (2-2).

Βόλος, ο 10ος που φεύγει αλώβητος

Δεν είναι πολλές οι ομάδες που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το αήττητο τους σε δύο από τις πιο απαιτητικές έδρες του πρωταθλήματος την ίδια σεζόν, αυτές της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Ο Βόλος στο προηγούμενο εκτός έδρας αγώνα του επικράτησε στο «Γεώργιος Καμάρας» την ΑΕΚ με 1-0 και στο ακριβώς επόμενο εκτός έδρας προχθές, πήρε την ισοπαλία με 1-1 στο στάδιο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική.

Αυτό το αήττητο είναι σπάνιο επίτευγμα και οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτή τη μικρή λίστα είναι μόλις δέκα από το 1959-60 που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με την μορφή που διεξάγεται μέχρι σήμερα.

Η Προοδευτική είναι η πρώτη ομάδα που το 1964-65 έμεινε αήττητη, με ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ και εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΛ είναι η μόνη ομάδα από τις περιφερειακές που έχουν συνδυάσει ισοπαλία και νίκη, ενώ ο ΟΦΗ έχει δύο ισοπαλίες. Μόνο ο Ατρόμητος έχει πετύχει το απόλυτο, με δύο νίκες στο 2017-18 και μάλιστα στο ίδιο μοτίβο με τον Βόλο, σε δύο διαδοχικά εκτός έδρας αγώνες.

Αυτή είναι και η τελευταία φορά που είχε συμβεί πριν προσθέσει στη λίστα το όνομα του και ο Βόλος.

Ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος είναι οι ομάδες που το έχουν καταφέρει σε δύο διαφορετικές σεζόν.

Η πρώτη φορά του Βόλου που πήρε βαθμό στο «Καραϊσκάκης» συνδυάζεται και με την πρώτη φορά που δεν έχασε από τον ΟΣΦΠ (0-0 στο Πανθεσσαλικό στις 22/12/19), όπου και τις δυο φορές διαιτητής ήταν ο Βασίλης Φωτιάς!

Ο 1ος σκόρερ σκοράρει με την 1η

Στις τρεις προηγούμενες παρουσίες του Βόλου στη Super League 1, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας είχε σκοράρει στο πρώτο του παιχνίδι και αυτό είναι ένας οιωνός για δυο Σέρβους της ομάδας!

Την περίοδο 19-20 ο Χούαν Μουνίθ σκόραρε στην 1η αγωνιστική στο Πανιώνιος-Βόλος 1-2, το 2020-21 ο Τάσος Δουβίκας πέτυχε γκολ στην πρεμιέρα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (0-2) και ο Φαν Βέερτ στο πρώτο του ματς με τη Λαμία (2-1).

Ο Σέρβος επιθετικός, Ογκνιέν Οζέγκοβιτς σκόραρε κι αυτός προχθές στο πρώτο του παιχνίδι όπως έχει κάνει και ο συμπατριώτης του Μίλος Ντέλετιτς στη φετινή πρεμιέρα με τον Αστέρα (3-3).

21 παίκτες

Οι πρώτες συμμετοχές των Οζέγκοβιτς και Μπατόκιο στο «Καραϊσκάκης» ανέβασαν στους 21 τους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί φέτος με την ομάδα του Βόλου.

Οι Κλέιμαν, Αλχο, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Π. Φερνάντες, Β. Φερνάντεζ, Ματίγια, Ντέλετιτς, έχουν συμμετοχή και στα 4 ματς σε 3 έπαιξε ο Φ. Βέερτ και ο Ουές, σε 2 οι Μπαριέντος, Μεταξάς, Πίρινεν, Μεσκίδα, Τσέλιος και σε 1 οι Οζέγκοβιτς, Μπατόκιο, Τάχατος, Ουεντραόγκο.

Κυριακή με Ιωνικό

Για την Κυριακή 18/9 στις 21:00 μετατέθηκε το ματς της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος Βόλος-Ιωνικός (αρχικά είχε οριστεί Σάββατο), ενώ ανακοινώθηκαν και άλλες σημαντικές αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Μετά τις αλλαγές δεν θα έχει και ματς Παρασκευή και για την 5η αγωνιστική οι συναντήσεις θα διεξαχθούν ως εξής:

Σάββατο 17/9: Παναιτωλικός-ΑΕΚ (20:00), Ατρόμητος-Λαμία (20:00), Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (21:30)

Κυριακή 18/9: Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (18:00), ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (19:00), Άρης-Ολυμπιακός (20:00), Βόλος-Ιωνικός (21:00).

Ισοπαλία και ήττα

Μια ισοπαλία και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των ομάδων Νέων του Βόλου το Σαββατοκύριακο για τα πρωταθλήματα Κ17 και Κ19.

Η Κ17 ήρθε ισόπαλη 2-2 στο Βασδέκειο με τη Λαμία, ενώ η Κ19 έχασε 2-0 στο γήπεδο του Ταύρου από τον ΟΣΦΠ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου