Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Τον «κάρφωσε» ένας πρώην, ήττα 0-1 για Βόλο από ΟΦΗ

τον-κάρφωσε-ένας-πρώην-ήττα-0-1-για-βόλ-856496

Ενας πρώην παίκτης του, ο Απόστολος Διαμαντής, τον «κάρφωσε» με κεφαλιά μόλις στο 5ο λεπτό και ο Βόλος, που δεν μπόρεσε στο υπόλοιπο διάστημα να ανταποδώσει αυτό το τέρμα, έχασε από τον ΟΦΗ με 0-1 στο Πανθεσσαλικό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, έχοντας πλέον και τα τρία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου υπέστη την πρώτη της ήττα φέτος, που ήταν και η πρώτη μετά από οκτώ ματς, αν λάβουμε υπόψη και το τέλος της περσινής σεζόν, πληρώνοντας το έλλειμμα προσοχής στο ξεκίνημα και έχοντας ίσως μείνει στο μεγάλο διπλό με την ΑΕΚ.

Σίγουρα στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν τις φάσεις, για να ισοφαρίσουν, χωρίς όμως την τεράστια ευκαιρία, και ο ΟΦΗ, που έπαιζε έναν «τελικό» μετά τις δύο ήττες, κράτησε παίζοντας αποκλειστικά άμυνα στην επανάληψη το υπέρ του σκορ, ενώ δεν του στοίχισε το γεγονός ότι μαζί με τις καθυστερήσεις αγωνίστηκε για 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κλέιμαν τερματοφύλακα και τους Άλχο, Λούνα (πλάγιοι μπακ), Εσκοβάλ, Σιέλη (στόπερ) στην άμυνα. Τσοκάνης, Ματίγια, Μπαριέντος αποτέλεσαν την τριάδα των κεντρικών χαφ, με τους Φερνάντες, Ντέλετιτς να αγωνίζονται στα άκρα και τον Φαν Φέερτ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Στέφενς ήταν κάτω από τα δοκάρια για τον ΟΦΗ, με τους Βούρο, Διαμαντή, Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή και στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Μεγιάδο, Ντιουσέ και στα άκρα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα οι Μαρινάκης και Λάρσον, ενώ στην επίθεση ήταν οι Τοράρινσον, Μπουζούκης ως πλάγιοι, με τον Ντικό να αποτελεί τον κλασικό φορ.

Οι φάσεις του αγώνα

Ο Βόλος έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, με τον ΟΦΗ να βρίσκει δίχτυα σε στημένη φάση.

Ο Λάρσον εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Πασαλίδης χαμήλωσε πολύ το σώμα του και έκανε την κεφαλιά-πάσα προς τα πίσω για τον Διαμαντή, ο οποίος με νέα κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Κλέιμαν για το 0-1.

Από κει και πέρα και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους ο ΟΦΗ κράτησε εύκολα το υπέρ του προβάδισμα, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Στέφενς στο σουτ του Πάολο Φερνάντες στο 29’ στην πρώτη ουσιαστικά άξια λόγου φάση των γηπεδούχων στο ματς.

Στο 58’ από θέση βολής μέσα από την περιοχή ο Ντέλετιτς σούταρε απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 73’ σ’ ένα μακρινό σουτ δυσκόλεψε τον Στέφενς, που δεν κατάφερε να μπλοκάρει.

Η μπάλα έγινε διεκδικήσιμη εκτός της μικρής περιοχής του, αλλά χωρίς περαιτέρω συνέπειες για την ομάδα του, η οποία στο 77’ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Πάολο Φερνάντες πήρε το φάουλ από τον Λάρσον και μαζί και τη δεύτερη κίτρινη του Σουηδού (σ.σ. η πρώτη στο 70’), με συνέπεια ο Βόλος να συνεχίσει με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο 79’ ο Μπαριέντος σούταρε στα … περιστέρια μέσα από την περιοχή, μιμούμενος τον Ντέλετιτς, που του έβγαλε την πάσα, ενώ στο 83’ η κατάληξη της κεφαλιάς του Σιέλη μετά από κόρνερ δεν ήταν η επιθυμητή. Στο επόμενο λεπτό πάλι εκτός εστίας πέρασε η κεφαλιά του Μεσκίδα, που ήταν πιο επικίνδυνη από την προηγούμενη.

Τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν επτά και στο έκτο ο νεαρός Θεοδοσουλάκης έφυγε στην κόντρα και βλέποντας τον Κλέιμαν μακριά από την εστία του επιχείρησε να τον κρεμάσει, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία σε μία μεγάλη ευκαιρία των Κρητικών για το 0-2.

Ο Βόλος είχε μία καλή στιγμή στο τελευταίο λεπτό με τον Πάολο Φερνάντες να σεντράρει από τα δεξιά και στο πίσω δοκάρι.

Ο Βίκτορ Φερνάντες προσπάθησε να περάσει την μπάλα για κάποιον συμπαίκτη, όντας μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά εκεί βρίσκονταν πέντε παίκτες του ΟΦΗ και ο Βούρος απομάκρυνε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Αμέσως μετά ο Παπαπέτρου έδωσε τέλος στο ματς, με τους Κρητικούς να πανηγυρίζουν για τρίτη φορά ένα διπλό μέσα στο Πανθεσσαλικό.

Κίτρινες: Σιέλης – Διαμαντής, Πασαλίδης

Κόκκινες: Λάρσον (77’)

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο (90’ Τσέλιος), Σιέλης, Εσκοβάλ (74’ Μεσκίδα) , Λούνα (84’ Ουές), Τσοκάνης, Ματίγια (46’ Βίκτορ Φερνάντες) , Μπαριέντος, Π. Φερνάντες, Ντέλετιτς, Φαν Βέερτ.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Στέφενς, Διαμαντής, Βούρος, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Λάρσον, Ντιουσέ, Μεγιάδο (81’ Γιαννούλης), Τοράρινσον (68’ Στάικος), Μπουζούκης (59’ Καμάου), Ντίκο (81’ Θεοδοσουλάκης).

Παρελθόν ο Ουεντραόγκο

Ξαφνικό τέλος μπήκε στον δανεισμό του Ισμαΐλα Ουεντραόγκο στον Βόλο. Ο 22χρονος μέσος από την Μπουργκίνα Φάσο, έφυγε από τη βολιώτικη ομάδα και εντάσσεται και πάλι στον ΠΑΟΚ Β’.

Βράβευση του φροντιστή του Βόλου

Πριν την έναρξη του αγώνα Βόλος-ΟΦΗ ο φροντιστής του Βόλου, Γιώργος Οκάογλου, βραβεύτηκε από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ, κ. Νίκο Βαβανέλο, ως το παλαιότερο μέλος της ομάδας και για τη συνολική προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου