Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Τεράστιο διπλό για Βόλο, 0-1 την ΑΕΚ

τεράστιο-διπλό-για-βόλο-0-1-την-αεκ-858883

Μία τεράστια νίκη πανηγύρισε ο Βόλος μέσα στη Ριζούπολη, ταπεινώνοντας την ΑΕΚ με σκορ 0-1 με γκολ του Ντέλετιτς στο 19’ στο πρώτο ματς του Κώστα Μπράτσου ως πρώτου προπονητή φέτος, με τον Βολιώτη τεχνικό να κάνει εξαιρετικό κοουτσάρισμα και να παίρνει το δίπλωμα του Αλμέιδα.

Στο πρώτο μέρος ο Βόλος αντιπαρήλθε, χωρίς να δεχθεί φάση, την πίεση των πρώτων λεπτών, βγάζοντας αρκετές φορές την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο από την άμυνά του, παρά την έντονη πίεση ψηλά της ΑΕΚ.

Παράλληλα, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έβγαλε στο χορτάρι και τις επιθετικές της αρετές, «τρομάζοντας» αρχικά τους γηπεδούχους με ανεπιτυχή προσπάθεια του τελείως αφύλακτου έξω από τη μικρή περιοχή Ντέλετιτς να πιάσει το ανάποδο ψαλιδάκι.

Ωστόσο, ο ίδιος παίκτης στο 19’ με φοβερό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στάνκοβιτς κάνοντας το 0-1, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από απόκρουση της άμυνας της ΑΕΚ σε κόρνερ. Ο Σέρβος εξτρέμ, που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε, κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια.

Η ΑΕΚ στη συνέχεια αντέδρασε, οργάνωσε σωστά τις επιθέσεις της και πίεσε, αλλά της έλειπε η καλή τελική πάσα, με συνέπεια ο Βόλος να κινδυνέψει πραγματικά μόνο στο 32’, όταν ο Γιόνσον πάσαρε στον Τσούμπερ, που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κλέιμαν με σπουδαία επέμβαση, έχοντας βγει από την εστία του, απέκρουε σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Ο Ισραηλινός τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα στο 51’ στο σουτ του Γκατσίνοβιτς και μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.

Από το 65’ και μετά με την είσοδο του Ρότα η ΑΕΚ άλλαξε σύστημα, αφού άφησε την τριάδα στην άμυνα και έπαιξε με τέσσερις πίσω. Ο νεοεισελθών στο 68’ απείλησε με το 1-1, καθώς μετά την πάσα του Γκατσίνοβιτς σούταρε πάνω σε σώμα πεσμένο αμυντικού από θέση βολής.

H AEK μπορεί να ήταν συνέχεια στην επίθεση, αλλά ο Βόλος αμυνόταν σωστά και δεν άφηνε την αντίπαλό της να δημιουργεί ευκαιρίες κι αυτή στο 74’ με την κεφαλιά του Τζαβέλλα μετά από κόρνερ πάνω από τα δοκάρια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φαν Βέερτ από πάσα του Πάολο Φερνάντες έφυγε στην κόντρα, αλλά το διαγώνιο πλασέ του πέρασε άουτ.

Στο 79’ ο Κλέιμαν μπλόκαρε σταθερά το πλασέ στην κίνηση του Σιμάνσι μετά από γύρισμα του Τσούμπερ, ενώ από το επόμενο λεπτό με την είσοδο του Πίρινεν ο Βόλος συνέχισε με τριάδα στην άμυνα.

Στο 85’ από κόντρα στον Τσοκάνη το σουτ του Αραούχο έφυγε κόρνερ και άουτ η γυριστή κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στο 87’, όπως και του Αλμπάνη στο 89’, με τον Βόλο να κρατά το μηδέν έως το φινάλε και να νικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά την ΑΕΚ ως φιλοξενούμενος.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Άμραμπατ (46’ Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ, Σιμάνσκι, Γιόνσον (82’ Αλμπάνης), Πινέδα (65’ Ρότα) – Μάνταλος (46’ Λιβάι Γκαρσία) – Αραούχο

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα – Μεταξάς (56’ Ματίγια), Τσοκάνης – Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντεθ (71’ Ουές), Ντέλετιτς (80’ Πίρινεν) – Φαν Βέερτ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου