Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στη Ριζούπολη με ΑΕΚ ο Βόλος…

στη-ριζούπολη-με-αεκ-ο-βόλος-859019

Το δεύτερο παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1 δίνει απόψε ο Βόλος, παίζοντας στις 21:30 (COSMOTE SPORT 1 HD) στη Ριζούπολη με την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική, με τον Κώστα Μπράτσο στον πάγκο, παίρνοντας τη θέση του Οσβάλντ Τανσό, που απομακρύνθηκε μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας.

Το αποψινό παιχνίδι του πρωταθλήματος της Super League 1 στη Ριζούπολη με την ΑΕΚ, θα είναι το 101ο στη μεγάλη κατηγορία για τον Βόλο, ενώ για τον Κώστα Μπράτσο θα είναι το 25ο στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας ως πρώτος προπονητής.

Ο Βόλος που πάντοτε παίζοντας με την ΑΕΚ εκτός έδρας πετυχαίνει τουλάχιστον δυο γκολ, άλλες δυο φορές έχει παίξει με έδρα των κιτρινόμαυρων τη Ριζούπολη και στο τελευταίο ματς των δυο αντιπάλων στις 30/1/22, η βολιώτικη ομάδα είχε και την πρώτη νίκη της έκτος έδρας (1-2) και μάλιστα με προπονητή και πάλι τον Κώστα Μπράτσο.

Έτσι και σήμερα, ο Βόλος θέλει να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στην ΑΕΚ, που ξεκίνησε με νίκη στη Λαμία, ενώ η βολιώτικη ομάδα μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας (3-3) με τον Αστέρα, θα έχει στόχο την πρώτη φετινή νίκη και 10η στην ιστορία της εκτός έδρας στη μεγάλη κατηγορία.

Χωρίς Μπαριέντος και Μεσκίδα

Οι Ζαν Μπαριέντος και Νικολάς Μεσκίδα, που έλειψαν και από το πρώτο ματς δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς και έμειναν εκτός αποστολής όπως και οι Στάθης Τάχατος, Κυριάκος Ασλανίδης, Αντώνης Οικονομόπουλος και οι γκολκίπερ Μάτιτς Κότνικ και Πάνος Αυγερινός.

Έτσι είκοσι ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή του Βόλου για τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ και είναι στη διάθεση του Μπράτσου.

Αυτοί είναι οι εξής: Μπόρις Κλέιμαν, Νικολάι Αλχο, Μανουέλ Λούνα, Χρήστος Σιέλης, Ζοάο Εσκοβάλ, Τάσος Τσοκάνης, Χαβιέ Ματίγια, Πάολο Φερνάντες, Μίλος Ντέλετιτς, Βίκτορ Φερνάντεζ, Τομ Φαν Βέερτ, Αμπντούλ Ουές, Γιούχα Πίρινεν, Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς, Θανάσης Τριανταφύλλου, Οδυσσέας Λυμπεράκης, Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, Δημήτρης Μεταξάς, Ηλίας Τσέλιος και Συμεών Παπαδόπουλος.

Η προϊστορία

Στις αναμετρήσεις Βόλου-ΑΕΚ υπάρχουν τρεις βολιώτικες νίκες, δυο σε πρωτάθλημα και μια σε ματς κυπέλλου. Η τελευταία συνάντηση στην Αθήνα ήταν μάλιστα νικηφόρα για τη βολιώτικη ομάδα πάλι με προπονητή τον Κώστα Μπράτσο. Στις 30/1/22, ΑΕΚ – Βόλος 1-2 (20’ Αραούχο – 16’, 85’ πεν. Φαν Βέερτ), ενώ στο περσινό πρωτάθλημα στον α’ γύρο στο Πανθεσσαλικό στις 24/10/21, η ΑΕΚ είχε κερδίσει 1-3 (79’ αυτογκόλ Βράνιες – 42’ Ανσαριφάρντ, 45’Τσούμπερ, 90’ Χατζισαφί).

Την περίοδο 2020-21 πάντως, Βόλος και ΑΕΚ έπαιξαν 4 ματς και μάλιστα δυο ήταν νικηφόρα για τη βολιώτικη ομάδα μέσα σε διάστημα 10 ημερών στο Πανθεσσαλικό. Προηγήθηκε στις 4/3 η νίκη του Βόλου με 1-0 (35’ πεν. Δουβίκας) για το Κύπελλο και η πρώτη νίκη επίσης 1-0 (πεν. Δουβίκας) στο πρωτάθλημα, ενώ υπήρξε στις 10/2 και ήττα με 4-2 στο ΟΑΚΑ πάλι για το Κύπελλο και μία ισοπαλία για το πρωτάθλημα (2-2: 3’ Τάνκοβιτς, 71’ Ανσαριφάρντ – 15’ Φεράρι, 34’ Ουάρντα), παίζοντας όπως και σήμερα στη Ριζούπολη.

Την περίοδο 2019-20 στο πρωτάθλημα ο Βόλος είχε δυο ήττες από την ΑΕΚ (3-2), παίζοντας πάλι στη Ριζούπολη και 1-3 στο Πανθεσσαλικό, ενώ η πρώτη τους συνάντηση ήταν για το Κύπελλο στις 20/12/18 στη Νεάπολη, Βόλος ΝΠΣ – ΑΕΚ 1-3 (6’ Πίσπας-4’ Μοράν, 59’, 71’ Λιβάγια) με διαιτητή τον Ι. Παπαδόπουλο.

Ο διεθνής ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη Ιωάννης Παπαδόπουλος που ορίστηκε και στο σημερινό ματς της 2ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Βόλο, έχει συνολικά 72 διαιτησίες στη Super League που είναι για 8η χρονιά, ενώ στις Εθνικές κατηγορίες είναι από το 2006. Πέρσι σφύριξε το ματς κυπέλλου Παναθηναϊκός-Βόλος 2-1, αλλά και το ματς πρωταθλήματος στις 13/2/22 στην Κρήτη (ΟΦΗ – Βόλος 2-1).

Σήμερα θα έχει ως βοηθούς τους Κώστα Ψαρρή (Ζακύνθου) και Κώστα Καλαμπόκη (Αιτωλοακαρνανίας), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων). Στο VAR θα βρίσκεται ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), ενώ AVAR θα είναι ο Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Ερωτηματικό για 11άδα ο Μουκουντί

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο και μοναδικό του ερωτηματικό είναι αν θα χρησιμοποιήσει ή όχι τον Αρόλντ Μουκουντί από την αρχή. Ο Καμερουνέζος στόπερ είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μετρά πολλές προπονήσεις με την ομάδα και ο Αργεντινός βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα τον ρίξει στη μάχη από την αρχή ή θα επιμείνει στην τριάδα που έπαιξε στη Λαμία (Τζαβέλλας, Βίντα, Χατζισαφί).

Αν ο νεοαποκτηθείς άσος μπει στο βασικό σχήμα είναι άγνωστο πώς θα διαμορφωθεί η αμυντική γραμμή και ποιος θα… θυσιαστεί. Ένα σενάριο είναι να παίξει εκείνος στο κέντρο της άμυνας, με Τζαβέλλα και Βίντα αριστερά και δεξιά του αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες θέσεις, δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα. Τσούμπερ από αριστερά και Άμραμπατ από δεξιά θα καλύπτουν τις δύο πλευρές, Σιμάνσκι και Γιόνσον μαζί με τον Πινέδα θα είναι η τριάδα στο κέντρο, με τον Μάνταλο να κινείται πιο κοντά στον Αραούχο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου