Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Το 101ο παιχνίδι το Σάββατο για Βόλο

το-101ο-παιχνίδι-το-σάββατο-για-βόλο-859703

Το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος της Super League 1, το οποίο θα είναι το 101ο στη μεγάλη κατηγορία, απασχολεί τον Βόλο, πoυ θα αγωνιστεί το Σάββατο (21:30) στη Ριζούπολη με την ΑΕΚ με τον Κώστα Μπράτσο στον πάγκο του κι ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν σενάρια για ενδιαφέρον άλλων ομάδων για τους Φαν Βέερτ και Πάολο Φερνάντες!

Ο Βόλος, που πάντοτε αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ εκτός έδρας πετύχαινε τουλάχιστον δυο γκολ, έχει παίξει άλλες δυο φορές με έδρα των κιτρινόμαυρων τη Ριζούπολη, ενώ στο τελευταίο ματς των δυο αντιπάλων (30/1/22) στο ΟΑΚΑ η βολιώτικη ομάδα είχε και την πρώτη νίκη της εκτός έδρας (1-2) και μάλιστα με προπονητή τον Κ. Μπράτσο, ο οποίος σε εκείνο το ματς καθοδηγούσε με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας την ομάδα του από το σπίτι του, αφού ήταν ασθενής.

Μεθαύριο Σάββατο ο Βόλος θέλει να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στην ΑΕΚ που ξεκίνησε με νίκη στη Λαμία και ανέβαλε για λίγο την έναρξη των αγώνων της στο νέο της γήπεδο, ενώ οι κυανέρυθροι μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας (3-3) με τον Αστέρα Τρίπολης θα έχουν στόχο την πρώτη φετινή νίκη και 10η στην ιστορία τους εκτός έδρας στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Bόλος έφτασε τα 100

Το σαββατιάτικο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της φετινής περιόδου θα είναι το 101ο, αφού η αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ο 100ός αγώνας του Βόλου στην κατηγορία.

Από τις 25 Αυγούστου 2019 και την αναμέτρηση Πανιώνιος-Βόλος 1-2, που ήταν η παρθενική για την ομάδα της Μαγνησίας στη μεγάλη κατηγορία, ακολούθησαν 99 αναμετρήσεις, με τον απολογισμό της να είναι 28 νίκες – 31 ισοπαλίες – 41 ήττες.

Ο Βόλος έχει σκοράρει 111 γκολ και οι τερματοφύλακες του έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους 142.

Ο Βόλος έγινε η 50ή ομάδα που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό αγώνων στη μεγάλη κατηγορία, ενώ υπάρχουν ακόμη 19 που έχουν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής από το 1959-60 μέχρι σήμερα, οι οποίες δεν κατάφεραν να φτάσουν σ’ αυτό το επίτευγμα.

Ο Φράνκο Φεράρι με 90 συμμετοχές είναι ο πρώτος στη λίστα σε αυτά τα παιχνίδια, ενώ ο Τάσος Τσοκάνης είναι ο πρώτος Ελληνας με 77 ματς στη Super League με τα χρώματα του Βόλου. Ο Τομ Φαν Βέερτ είναι εκείνος που έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα, 18.

Το αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη συχνότητα είναι το 0-0, καθώς έχει κάνει την εμφάνισή του 13 φορές, ενώ ακολουθεί το 1-1 με 12. Εννέα από τις νίκες του Βόλου είναι με 2-1 (σ.σ. το πιο δημοφιλές σκορ, όταν η ομάδα κερδίζει) και ακολουθεί το 1-0 με οκτώ εμφανίσεις σ’ αυτά τα χρόνια. Η ευρύτερη νίκη του είναι με 5-0 κόντρα στον ΟΦΗ στα περσινά πλέι άουτ, ενώ η πιο εντυπωσιακή ισοπαλία του είναι το 4-4 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το 3-3, με το οποίο ξεκίνησε το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, το πετυχαίνει ο Βόλος για δεύτερη φορά στην ιστορία του στη Super League, αφού είχε προηγηθεί αντίστοιχο σκορ με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη στις 20/11/20.

Και ΠΑΟΚ για Πάολο Φερνάντες

Μετά το ενδιαφέρον του ΠΑΟ και κυρίως της ΑΕΚ για τον Πάολο Φερνάντες και το πιο πρόσφατο από τον Άρη για τον Ολλανδό Φαν Βέερτ, χθες υπήρξαν και νέα σενάρια ενδιαφέροντος και πάλι για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό του Βόλου από πλευράς ΠΑΟΚ.

Το όνομα του Πάολο Φερνάντες έχει «πέσει στο τραπέζι» και για τον δικέφαλο του Βορρά και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός του Βόλου είναι μια περίπτωση που εξετάζεται από τους «ασπρόμαυρους».

Με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, γεμάτη σεζόν με την ομάδα του Βόλου (πέρσι μέτρησε 6 γκολ και 3 ασίστ σε 30 συμμετοχές) και καλό ξεκίνημα με γκολ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο Ισπανός επιτελικός μέσος μοιάζει να είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομά του έχει παίξει και για άλλες ελληνικές ομάδες το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχει συνδεθεί με τα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Ο Πάολο Φερνάντες Καντίν, που κάθε άλλο παρά απαρατήρητος πέρασε στο πρόσφατο φιλικό της Τούμπας, στο οποίο και σκόραρε, φέρεται να έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ. Οι πρώτες ανεπίσημες επαφές έχουν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών, για μια περίπτωση που θα απασχολήσει το επόμενο χρονικό διάστημα τους Θεσσαλονικείς.

Με το συμβόλαιό του να λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο, στον Βόλο γνωρίζουν ότι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί από τον Ιανουάριο να υπογράψει ως ελεύθερος σε όποια ομάδα επιθυμεί, παράγοντας που θα παίξει ρόλο στις διαπραγματεύσεις και την τελική απόφαση. Τις προηγούμενες ημέρες ο Άρης ενδιαφέρθηκε για τον πρώτο σκόρερ της περσινής Σούπερ Λίγκας, Τόμας Φαν Βέερτ, όμως οι απαιτήσεις του Βόλου κρίθηκαν ιδιαίτερα υψηλές.

Δύσκολα ο Γκατσίνοβιτς

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς δεν ακολούθησε ούτε χθες το ομαδικό πρόγραμμα στην προπόνηση της ΑΕΚ και ως εκ τούτου δυσκολεύει πολύ να είναι έτοιμος για το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Βόλο, αφού το τελευταίο δεκαήμερο δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμα κανονική προπόνηση.

Για τον Βόλο υπάρχει το ερώτημα της συμμετοχής και στο δεύτερο ματς των Μπαριέντος και Μεσκίδα.

Σε απολογία έξι ΠΑΕ

Έξι ΠΑΕ θα κάνουν… ποδαρικό για τη νέα χρονιά στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, καθώς κλήθηκαν σε απολογία για τα ματς της πρεμιέρας. Συγκεκριμένα, ενώπιον του αθλητικού δικαστή θα βρεθούν σήμερα Πέμπτη 25/8 η ΑΕΚ (για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία), ο Αρης (για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό), ο Βόλος (για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης), ο Ολυμπιακός (για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα), ο Παναθηναϊκός (για το παιχνίδι με τον Ιωνικό) και ο ΠΑΟΚ (για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου