Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με Μπράτσο απέναντι στην ΑΕΚ

με-μπράτσο-απέναντι-στην-αεκ-860133

Με τον Κώστα Μπράτσο στον πάγκο του θα αντιμετωπίσει ο Βόλος το προσεχές Σάββατο στη Ριζούπολη για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 1 την ΑΕΚ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η κυανέρυθρη ΠΑΕ μπορεί να μην έχει προβεί ακόμη σε επίσημη ανακοίνωση, αλλά είναι βέβαιο ότι ο 45χρονος Βολιώτης τεχνικός θα καθοδηγήσει ξανά ως πρώτος προπονητής απέναντι στους κιτρινόμαυρους την ομάδα του, την οποία και προετοιμάζει για το συγκεκριμένο παιχνίδι, θέλοντας να αλλάξει κάποια κακώς κείμενα σε αγωνιστικό επίπεδο, που οδήγησαν εξάλλου και στη γρήγορη λύση συνεργασίας με τον Οσβάλντ Τανσό.

Ο Γάλλος προπονητής από τη μεριά του με ανάρτησή του στα social media αποχαιρέτησε τον Βόλο, σημειώνοντας πως η περιπέτειά του μπορεί να ήταν σύντομη, αλλά πολύ ικανοποιητική.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Σας ενημερώνω ότι η συνεργασία μου με την ομάδα του Βόλου έληξε. Δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε μαζί το «ταξίδι» μας.
Η περιπέτεια ήταν σύντομη αλλά πολύ ικανοποιητική και μου επέτρεψε να ασκήσω το επάγγελμά μου και το πάθος μου για πρώτη φορά στην καριέρα μου εκτός της χώρας μου. Γι’ αυτό και μόνο, αξίζουν όσα έζησα αυτή την περίοδο.

Κοιτάζω ήδη το μέλλον, για να μπορέσω να ανταποκριθώ σε νέες προκλήσεις. Ευχαριστώ όλον τον σύλλογο του Βόλου και συγκεκριμένα τους παίκτες γι’ αυτή την πλούσια εμπειρία. Σου εύχομαι τα καλύτερα γι’ αυτή τη σεζόν. ΠΑΜΕ ΒΟΛΟΣ».

Μπορεί ο Τανσό να χαρακτηρίζει την εμπειρία του ικανοποιητική, αλλά στον Βόλο είναι εύλογο ότι μόνο ικανοποιημένοι δεν ήταν τελικά από τη δουλειά του, θεωρώντας ότι οι δυνατότητες της ομάδας, που έδειξε αναμφίβολα θετικά στοιχεία στα φιλικά και στο πρώτο επίσημο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, χάρη κυρίως στην ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.

Ο Αχιλλέας Μπέος παραδέχτηκε πως έκανε λάθος στην επιλογή Τανσό, κρίνοντας συνολικά τον Γάλλο τόσο από τα φιλικά όσο και από τις καθημερινές προπονήσεις, και γι’ αυτό το διόρθωσε γρήγορα, δίνοντας τα «κλειδιά» και πάλι στον Κώστα Μπράτσο.

Ο Βολιώτης τεχνικός είχε άριστα δείγματα γραφής και πέρσι ως πρώτος προπονητής και θα φανεί πολύ γρήγορα με μία επίσημη ανακοίνωση αν σκοπεύει και πάλι να τον κρατήσει ως επικεφαλής του τεχνικού τιμ και για το υπόλοιπο της σεζόν, κάτι που είναι και το πιθανότερο.

«Παίζεται» η συμμετοχή

των Μπαριέντος και Μεσκίδα

Στο αγωνιστικό κομμάτι ένας μικροτραυματισμός κράτησε εκτός αποστολής στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης τόσο τον Μπαριέντος όσο και τον Μεσκίδα, οι οποίοι τον έχουν ξεπεράσει, αλλά έκαναν ατομικό πρόγραμμα σήμερα. Αν αύριο ή μεθαύριο μπουν σε κανονικούς ρυθμούς, τότε αυξάνουν τις πιθανότητες να μπουν στην αποστολή για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Ριζούπολη.

Στον Βόλο γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες της αναμέτρησης και ότι φέτος η ΑΕΚ έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα και είναι πιο επιθετική, προσπαθώντας με έντονη πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου να οδηγήσει σε λάθη τον αντίπαλο, αλλά έχουν εντοπίσει και αδυναμίες, τις οποίες θέλουν να εκμεταλλευτούν.

Σε κάθε περίπτωση στο στρατόπεδο του Βόλου είναι αισιόδοξοι για μία καλή εμφάνιση και δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν για τη διεκδίκηση εντός θετικού αποτελέσματος, θεωρώντας και θετικό το γεγονός ότι το παιχνίδι θα γίνει τελικά στη Ριζούπολη κι όχι στην Αγιά-Σοφιά.

Νέα σενάρια για Φαν Βέερτ

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι ο Αρης έχει μπει στο κόλπο για την απόκτηση του Φαν Βέερτ, μετά «ναυάγιο» του περασμένου Ιανουαρίου, όταν και είχε προσπαθήσει και πάλι να κάνει δικό του τον παίκτη.

Ο Αχιλλέας Μπέος πάντως δήλωσε προχθές ότι δεν πουλάει τώρα ούτε τον Ολλανδό φορ ούτε τον Πάολο Φερνάντες, του οποίου το όνομα εμπλέκεται εκ νέου για πολλοστή φορά τα τελευταία 24ωρα στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον Φαν Βέερτ, ο Αρης σύμφωνα και με το Metrosport.gr, φέρεται να εξετάζει εκ νέου τα δεδομένα της περίπτωσης του, καθώς αναζητεί έναν ακόμη επιθετικό, για να ολοκληρώσει το μεταγραφικό πλάνο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «κίτρινοι» κατέθεσαν πρόταση στον Βόλο για την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη, προσφέροντας ποσό το οποίο δεν απέχει σημαντικά από αυτό που είχαν προτείνει στα τέλη του περασμένου Γενάρη, όταν σε μια κίνηση (ίσως και απελπισίας) λόγω του σφοδρού επιθετικού προβλήματος, είχαν καταθέσει πρόταση στον Βόλο. Τότε ο Αχιλλέας Μπέος (φέρεται να) ζήτησε υπερδιπλάσιο ποσό και η συνομιλία του με τον Θόδωρο Καρυπίδη σταμάτησε, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε χαώδης οικονομική απόσταση.

Τώρα όμως, η περίπτωση του 32χρονου επιθετικού είναι και πάλι σ’ αυτές που έχουν κατά νου οι Θεσσαλονικείς. Καμία από τις δύο πλευρές πάντως δεν επιβεβαίωσαν ότι άνοιξε ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων.

Το σίγουρο είναι ότι ο Φαν Βέερτ, που το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2023 και θα έχει δικαίωμα προφορικής συμφωνίας με άλλη ομάδα από τον επόμενο Ιανουάριο, είναι από τους παίκτες που σκέφτεται σοβαρά ο Αρης, εκτιμώντας τις επιδόσεις του περσινού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, που ξεκίνησε και φέτος με γκολ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου