Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ψυχρολουσία στο 98’ για τον Βόλο, 3-3 με Αστέρα

ψυχρολουσία-στο-98-για-τον-βόλο-3-3-με-αστ-871531

Ακρως θεαματικό ήταν το ποδαρικό της φετινής Σούπερ Λιγκ 1, με τον Βόλο να έρχεται ισόπαλος με 3-3 Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό, μην μπορώντας να ξεκινήσει με νίκη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ 1.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω στο σκορ στο 27’ με τέρμα του Μπενίτο, αλλά απάντησαν … εις τριπλούν με Φαν Βέερτ (33’), Πάολο Φερνάντες (56’) και Ντέλετιτς (58’). Στη συνέχεια είδαν τον Αστέρα να μειώνει σε 3-2 δέκα λεπτά αργότερα με τον Τιλίκα (68’) και στο 98’, που έληξε το ματς, δέχθηκαν την ψυχρολουσία από τον Μπαράλες, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τον Τάχατο να κάνει τραγικό λάθος στη φάση.

Ενώ η ομάδα του Οσβάλντ Τανσό ξεκίνησε με επιθετικές διαθέσεις, σιγά-σιγά ο Αστέρας έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 18’, με τον Ριέρα να βγαίνει στο τετ-α-τετ μετά την κάθετη του Μπενίτο και να στέλνει την μπάλα με αριστερό πλασέ στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν σ’ αυτήν την περίπτωση και στο 27’ προηγήθηκαν με 0-1 χάρη σε υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπενίτο σε νέο τετ-α-τετ, με τον Κλέιμαν να κάνει καθυστερημένη έξοδο. Αρχικά ο α’ βοηθός Μπουξμπάουμ σήκωσε το σημαιάκι του, αλλά το γκολ μέτρησε μετά από την εξέταση της φάσης από τον VAR. Την ασίστ χρεώθηκε ο Μπερτόγλιο.

Ο Βόλος αντέδρασε και στο 33’ ο Αλχο έκανε ταχύτατη κίνηση από τα δεξιά και αφού πήρε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή από τον Ντέλετιτς έκανε τη «συστημένη» σέντρα για τον Φαν Βέερτ, που στο δεύτερο δοκάρι από κοντά είχε εύκολο έργο για τη δική του κλάση να σκοράρει με το κεφάλι για το 1-1.

Μάλιστα, ο Ολλανδός είχε τεράστια ευκαιρία στο 45+3’ να βάλει και δεύτερο γκολ, μετά από μαγικό τακουνάκι του Ντέλετιτς, που τον έβγαλε μόνο απέναντι από τον τερματοφύλακα Νίκο Παπαδόπουλο, αλλά το αριστερό πλασέ του φορ του Βόλου ήταν πολύ άστοχο.

Όμως, το αντίστοιχο αριστερό πλασέ αλλά εκτός περιοχής του Πάολο Φερνάντες στο 56’ ήταν εκπληκτικό, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Παπαδόπουλου, με συνέπεια να γίνει η ανατροπή και το 2-1 για τον Βόλο.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά έβαλαν και τρίτο τέρμα στο 65’, το οποίο ήταν και πάλι εξαιρετικό. Ο Ντέλετιτς έδωσε για τον Πάολο Φερνάντες, αυτός με τακουνάκι ξανάδωσε στον Σέρβο, που προσποιήθηκε και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 3-1.

Στο 67’ ο Φαν Βέερτ από τα δεξιά πρόσεφερε τη δυνατότητα στον επερχόμενο Τσοκάνη να κάνει σε κενή εστία με προβολή από τη μικρή περιοχή το 4-1, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια σε τεράστια και καθοριστική -βάσει της μετέπειτα εξέλιξης- ευκαιρία για τον Βόλο, που στο επόμενο λεπτό (68’) δέχθηκε γκολ. Ο Αλβαρεζ σέντραρε και με διαγώνια κεφαλιά ο Τιλίκα μείωσε σε 3-2, με το παιχνίδι να είναι εκπληκτικό.

Στο 90’ σε δυνατό σουτ του Σόνι μέσα από την περιοχή η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια σε μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για το 3-3, το οποίο τελικά έγινε στο 98’ (σ.σ. είχαν υποδειχθεί οκτώ λεπτά καθυστερήσεων).

Ο Τάχατος, ενώ έλεγχε την μπάλα μέσα στην περιοχή, τη χάρισε, πέφτοντας στο έδαφος, στον Ατιένθα, ο οποίος πάσαρε παράλληλα από τα αριστερά στον Μπαράλες, που με ένα τσίμπημα της μπάλας από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στην αριστερή γωνία, δίνοντας ελάχιστα πριν το τελευταίο σφύριγμα τον βαθμό στην ομάδα του.

ΒΟΛΟΣ (Τανσό): Κλέιμαν, Άλχο (λ. τρ. 82’ Ταχάτος), Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα – Τσοκάνης, Ματίγια (57’ Ουεντραόγκο), Ντέλετιτς (82’ Ουές) – Πάολο Φερνάντες (88’ Τσέλιος), Βίκτορ Φερνάντες, Φαν Βέερτ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μεταξάς): Ν. Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Αλβαρεζ – Μουνάφο (71’ Σόνι), Στάνκο, Μπερτόγλιο, Γκαρντάφσκι (61’ Σίτο- λ. τρ. 78’ Ρούμπεν Γκαρσία) – Ριέρα (46’ Τιλίκα), Μπενίτο (61’ Μπαράλες).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου