Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μπράτσος: «Το τουρνουά δεν αποκαλύπτει πολλά για τα πλάνα μας»

μπράτσος-το-τουρνουά-δεν-αποκαλύπτε-887226

Στο Ράδιο Κρήτη 101.5 από τον Στέλιο Σβολιαντόπουλο φιλοξενήθηκε χθες ο συνεργάτης του Οσβάλντ Τανσό, Κώστας Μπράτσος, κληθείς να σχολιάσει τον σημερινό αντίπαλο της ομάδας του, ΟΦΗ, αλλά και να μιλήσει για τον Βόλο.

απόδοση: taxydromos.gr

Αρχικά τόνισε για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του τουρνουά στο Πανθεσσαλικό πως το ποδόσφαιρο είναι λαοφιλές άθλημα και πρέπει να αναδεικνύει κοινωνικές ευαισθησίες και να βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια επεσήμανε για τον ΟΦΗ, βάσει του φιλικού με τον Αστέρα Τρίπολης και των υπόλοιπων φιλικών που έχει παρακολουθήσει, ότι είναι μία ομάδα που βρίσκεται πολύ κοντά στα περσινά δεδομένα, πως του άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού του και η προσέγγισή του, προσθέτοντας: «Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ είναι σε καλό δρόμο. Εγιναν προσθήκες, που θα προσδώσουν καινούργια χαρακτηριστικά. Είμαστε και αντίπαλοι σύντομα με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα (σ.σ. 3η αγωνιστική), αλλά το συγκεκριμένο τουρνουά δεν μπορεί να αποκαλύψει και πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τα πλάνα των προπονητών και των ομάδων. Γίνονται δοκιμές σε πρόσωπα και σχηματισμούς και ο χρόνος που δίνεται σε ποδοσφαιριστές δεν είναι στο 100%. Το τουρνουά είναι μία καλή ευκαιρία για την προετοιμασία των ομάδων, αλλά δεν μπορείς να αξιολογήσεις πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες την πρώτη αγωνιστική. Βέβαια, κάποια μοτίβα αποκαλύπτονται, που δείχνουν ότι έχουν δουλευτεί».

Για το τι περιμένει από τον Βόλο: «Σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, εμείς έχουμε αρκετά μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ, που πλησιάζει στο 50%. Εχουμε ήδη 14 προσθήκες κι αυτό συνέβη, γιατί είχαμε και μεγάλο αριθμό αποχωρήσεων. Οπότε στο προπονητικό μας επιτελείο και στον κόουτς, κ. Τανσό, υπάρχει ευθύνη να βρούμε χημεία και να συνδέσουμε τους παίκτες που προστέθηκαν και αυτούς που παρέμειναν.

Παρόλ’ αυτά η αγωνιστική φιλοσοφία του Βόλου είναι συγκεκριμένη. Το επιθετικό στυλ, το παιχνίδι κυριαρχίας και έντασης, που έχει συνηθίσει ο κόσμος στα προηγούμενα ματς, θέλουμε να διατηρηθεί και στην αγωνιστική σεζόν που θα ξεκινήσει».

Για το αν πιστεύει ότι μπορούμε να δούμε κάτι καλύτερο στη νέα Σούπερ Λιγκ 1, κρίνοντας από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη: «Πάντα θέλω να κρατάω αισιόδοξη στάση, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικά στη ζωή και μπορώ να πω ότι πολλές φορές αυτά που μπορεί να μην τα θεωρούμε καλά, είναι προμήνυμα για κάτι καλύτερο που μπορεί να έρθει.

Η όχι καλή απόδοση κάποιων ομάδων θα τους προτρέψει να βελτιωθούν. Υπάρχει η εμπειρία και στους παράγοντες και στους προπονητές. Επειδή έχω την τύχη στον Βόλο να συνεργαστώ και με προπονητές από το εξωτερικό, παραδέχονται όλοι ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο στη Σούπερ Λιγκ 1. Οπότε αυτό θα πρέπει να μας ικανοποιεί και να είναι η βάση μας, για να χτίζουμε συνέχεια και να βελτιωνόμαστε».

Για το πώς καταφέρνει ο Βόλος να κάνει τόσο επιτυχημένες επιλογές ξένων: «Αυτό θα μπορούσα να το αποδώσω στον πρόεδρό μας και δήμαρχο του Βόλου, τον κ. Μπέο, γιατί είναι ο άνθρωπος που έχει την τελική απόφαση για κάθε παίκτη που έρχεται, και επιπροσθέτως στο επιτελείο του και τους ανθρώπους που αναζητούν τους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο κ. Γιαννόπουλος. Για μένα η κρίση τους είναι σημαντική και αυτό αποδεικνύεται από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έρχονται στον Βόλο και πιστεύω ότι και φέτος θα υπάρξει μεγάλη ευστοχία στις επιλογές που έχουν γίνει».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου