Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κέρδισε με 2-0 τα Γιάννινα και πήγε τελικό με ΟΦΗ ο Βόλος  

κέρδισε-με-2-0-τα-γιάννινα-και-πήγε-τελικ-889247

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του φιλανθρωπικού τουρνουά του Πανθεσσαλικού που διοργανώνεται για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου και του ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ ο Βόλος κέρδισε χθες τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 (32’ Πάολο Φερνάντες, 67’ Βίκτορ Φερνάντες) και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό, στον οποίον θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Στο 16’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς από τους φιλοξενούμενους. Ο Ροσέρο, που αντιμετώπισε την προηγούμενη ομάδα του, όπως και ο Ριένστρα, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και βρήκε τελείως αμαρκάριστο τον Κύρκο στη μικρή περιοχή. Ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα φαινόταν ότι είχε εύκολο έργο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το εναέριο πλασέ του πήγε πάνω στον Κλέιμαν, ο οποίος ενστικτωδώς απέκρουσε και απεσόβησε το 0-1.

Δευτερόλεπτα αργότερα και με τη φάση να μην έχει τελειώσει, ο Κλέιμαν έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την κεφαλιά του Κύρκου, που μέσα σε ελάχιστο διάστημα είχε δύο τελικές.

Στο 21’ ο Πάολο Φερνάντες συνδυάστηκε διαδοχικά με Αλχο και Φαν Βέερτ και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ στη μεγάλη περιοχή, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Πριόρ να μπλοκάρει, ενώ στο 28’ ο ίδιος σέντραρε για τον Φαν Βέερτ, η κεφαλιά του οποίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια, χωρίς να ανησυχήσει τους Γιαννιώτες.

Ο Βόλος είχε πλέον αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 32’ μπήκε μπροστά στο σκορ με τεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή του Πάολο Φερνάντες, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας (1-0).

Στο 58’ και από πλάγια δεξιά εκτός περιοχής ο Μπαριέντος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Σούλη, προσπαθώντας να πετύχει ένα απίθανο γκολ, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα πρόλαβε να καλύψει την αριστερή του γωνία και έδιωξε με τις γροθιές.

Στην απέναντι εστία στο 60’ ο Μπαγκαλιάνης μετά από κόρνερ έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά με φοβερή επέμβαση ο Κλέιμαν έβγαλε σε κόρνερ, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν πολύ κοντά στο 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βόλος απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες με συνεργασία των δυο πλάγιων μπακ του. Ο Λούνα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι, όπου μόνος και σε απόσταση αναπνοής από την εστία ο Αλχο έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι.

Τελικά, το 2-0 έγινε στο 67’ μετά από πολύ ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Πάολο Φερνάντες, Φαν Βέερτ και Βίκτορ Φερνάντες, με τον τελευταίο να παίρνει την ασίστ του Ολλανδού και με προβολή από το ύψος της περιοχής να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Βόλο. Άλλο γκολ δεν μπήκε μέχρι το τέλος και ο Βόλος επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ντεμπούτο για τον Βόλο έκανε ο Ματίγια ως βασικός, ενώ το ματς διαιτήτευσε ο Στέφανος Καλαντζής της ΕΠΣΘ.

ΒΟΛΟΣ (Τανσό): Κλέιμαν-Αλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα-Τσοκάνης, Ματίγια, Μπαριέντος- Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντες, Φαν Βέερτ

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Ουεντραόγκο, Ντέλετιτς, Τάχατος, Σταμένκοβιτς, Τσέλιος, Λυμπεράκης, Μεταξάς.

Εκτός αποστολής ήταν ο Μεθκίδα, για να κάνει αποφόρτιση, όπως αποφάσισε η τεχνική ηγεσία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Πριόρ-Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος-Καραχάλιος, Τζίμας, Ριένστρα-Κύρκος, Ροσέρο, Παμλίδης.

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Σούλης, Αχμάντ Μορέιρα, Λιάσος, Αλ. Λώλης, Τσάβος, Τσίρης, Κιάκος, Ποζνάσκι, Μπαγκαλιάνης, Ικερ Μπιλμπάο, Ρίζος, Ν. Λώλης.

*Στον άλλο ημιτελικό του τουρνουά είχαμε Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 0-1 (19’ πεν. Μπουζούκης).

Νίκη με 5-1 για την Κ17

Το πρώτο της φιλικό έδωσε και η Κ17 του Βόλου χθες Κυριακή στο Βασδέκειο, επικρατώντας με το ευρύ 5-1 της Λαμίας στο Βασδέκειο. Σκόρερ της ομάδας του Φώτη Αγραφιώτη στο 10’ και το 71’ ο Νταβλαμάνος, στο 23’ ο Θεοχάρης, στο 43’ ο Αλεξιάδης και στο 65’ ο Χάνος. Οι Λαμιώτες μείωσαν με πέναλτι στο 83’.

K17 ΒΟΛΟΥ (Αγραφιώτης): Κόκκορης (30’ Διακόσιας, 60’ Μπαλαμάτσης), Γεωργιτζίκης (60’ Παναγούλας), Λυκουρίνος (65’ Σιαμέτης), Βαμβακάς (46’ Μπέκος), Κουκουφίκας (65’ Κοκκώνης), Θεοχάρης (60’ Παππάς), Αλεξιάδης (46’ Δαρής-68’ Σπανός), Γκουγκούλης (46’ Ιωαννίδης), Καπετάνος (40’ λ. τρ. Χάνος), Νταβλαμάνος (75’ Ζαχαριουδάκης), Τσαρέλας (46’ Κάιο-68’ Τουλγαρίδης).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου