Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Καλή εικόνα για τον Βόλο, 0-0 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο  

καλή-εικόνα-για-τον-βόλο-0-0-με-τον-παο-στη-867270

Μετά την ήττα με 0-2 από τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό και με την εικόνα του να μην είναι αυτή που πρέπει, ο Βόλος πήγε στη Λεωφόρο να κοντράρει τον Παναθηναϊκό στο τέταρτο φιλικό του παιχνίδι και έδειξε πολύ θετικά στοιχεία και κυρίως αντίδραση, παίρνοντας λευκή ισοπαλία γοήτρου (0-0).

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Βόλος κατέβηκε με τρεις στην άμυνα (Σιέλης-Εσκοβάλ-Πίρινεν με διάταξη από τα αριστερά στα δεξιά), ο Τάχατος και ο Λούνα ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ-χαφ, ο Μεταξάς με τον Μπαριέντος οι κεντρικοί μέσοι, ενώ τον φορ Φαν Βέερτ βοηθούσαν ο Πάολο Φερνάντες και ο Μεσκίδα. Ο πρώτος ξεκινούσε από τα δεξιά και γινόταν επιθετικό δίδυμο με τον Φαν Βέερτ, ενώ ο Μεθκίδα από τα αριστερά συνέκλινε συνέχεια στον άξονα. Να σημειωθεί ότι ο Ντέλετιτς λόγω ενοχλήσεων, ο Αλχο λόγω θλάσης και ο Τσοκάνης λόγω αιματώματος στο πόδι δεν αγωνίστηκαν, μένοντας εκτός αποστολής.

Αξιζε το γκολ στο πρώτο ο Βόλος

Μετά από ένα 30λεπτο ανούσιας κατοχής του Παναθηναϊκού, που έφθανε σε ποσοστό 70%, ο Βόλος, που ενδιαφερόταν έως τότε μόνο για το αμυντικό κομμάτι, στη συνέχεια ανέβηκε και είχε μεγάλες φάσεις να προηγηθεί, καταγράφοντας στο πρώτο 45λεπτο υπέρ του 1-6 τελικές και 0-5 στην εστία.

Στο 36’ ο Μπαριέντος από θέση μέσα αριστερά εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά ο Μπρινιόλι έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα στην πρώτη φορά στο ματς που ένας από τους δύο τερματοφύλακες χρειάστηκε να επέμβει.

Στο επόμενο λεπτό ο Μπαριέντος έβγαλε στην αντεπίθεση την ομάδα του και πάσαρε κάθετα στον Φαν Βέερτ, ο οποίος με ανοιχτή την άμυνα του Παναθηναϊκού έφυγε λίγο κάτω από το κέντρο και έφτασε μέσα στην περιοχή των «πρασίνων».

Εκεί από θέση μέσα αριστερά σούταρε με το αριστερό πόδι, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι, ο οποίος απέκρουσε. Ο Ολλανδός φορ πήρε το ριμπάουντ και πάσαρε στον Πάολο Φερνάντες, που βρισκόταν λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι και έκανε το πλασέ, αλλά ο Μπρινιόλι πρόλαβε να γυρίσει και απέκρουσε και το πλασέ του Ισπανού σε διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Βόλο.

Στο 44’ οι ευκαιρίες των φιλοξενούμενων συνεχίστηκαν, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Αρχικά μετά από εντυπωσιακή ντρίμπλα σε μικρό χώρο μέσα στην περιοχή ο Πάολο Φερνάντες πλάσαρε με το αριστερό και δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο Μπρινιόλι πέταξε την μπάλα σε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τη δεξιά πλευρά, ο Μεταξάς στην εξέλιξη της φάσης έκανε την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε και το ριμπάουντ πήρε ο Φαν Βέερτ, που είδε το αριστερό δοκάρι σε νέα κεφαλιά να του στερεί το 0-1. Η μπάλα έφτασε … με τα πολλά στον Εσκοβάλ, που σούταρε λίγο έξω από τη δεξιά δοκό.

Άλλη εικόνα στο δεύτερο

Ο Παναθηναϊκός με την είσοδο και του Τσερίν έγινε πιο δημιουργικός και απειλητικός στην επανάληψη, με τον τερματοφύλακα του Βόλου, Μπόρις Κλέιμαν, να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή. Κι αυτό γιατί στο 52’ σε κοντινή κεφαλιά του Ιωαννίδη, στο 61’ σε σουτ του Τσέριν και στο 71’ σε σουτ του Αϊτόρ έξω από τη μικρή περιοχή ήταν σε ετοιμότητα και απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του, ενώ ήταν τυχερός στο 58’ σε προβολή του Ιωαννίδη που πήγε στο δοκάρι.

Ο Βόλος από το 70’ και μετά πήρε μέτρα και στο 74’ ήταν απειλητικός, όταν η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σάρλια μετά το πλασέ του Βίκτορ Φερνάντες που πήγαινε προς την εστία και πέρασε κόρνερ. Από κει και πέρα ό,τι προσπάθειες έκαναν οι δύο ομάδες δεν καρποφόρησαν και το 0-0 δεν άλλαξε έως το φινάλε, με τις τελικές προσπάθειες να είναι 7-9 στη λήξη της φιλικής αναμέτρησης.

ΠΑΟ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος, Ιωαννίδης.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Τσέριν, Λοντίγκιν, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Σάντσες, Βαγιαννίδης, Καμπετσής, Σαρδέλης, Ηλιάδης, Φρόκου

ΒΟΛΟΣ (Τανσό): Κλέιμαν, Τάχατος, Λούνα, Πίρινεν, Σιέλης, Εσκοβάλ, Μεταξάς, Μπαριέντος, Φερνάντες, Mεσκίδα, Φαν Βέερτ.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Βίκτορ Φερνάντες, Τσέλιος, Λυμπεράκης, Σταμένκοβιτς, Ουεντραόγκο, Παπαθανασίου.

Πήρε Ουεντραόγκο

δανεικό από τον ΠΑΟΚ

Ο Βόλος ανακοίνωσε τον δανεισμό του 22χρονου μέσου Ισμαΐλα Ουεντραόγκο από τον ΠΑΟΚ για έναν χρόνο. Την περσινή σεζόν ο ποδοσφαιριστής από την Μπουρκίνα Φάσο αγωνίστηκε στη Super League 2 με την β’ ομάδα του Δικεφάλου, καταγράφοντας 19 συμμετοχές. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βόλου: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει τη μεταγραφή του 22χρονου μέσου από την Μπουρκίνα Φάσο, Ισμαΐλα Ουεντραόγκο.

Ο Ουεντραόγκο αποκτήθηκε για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει στην οικογένεια της τον Ισμαΐλα Ουεντραόγκο».

Σήμερα η κλήρωση

Απόψε Δευτέρα στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου και θα τελειώσει στις 14 Μαΐου 2023. Ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί λόγω Μουντιάλ στις 13/11, δηλαδή θα τελειώσει σε λιγότερο από τρεις μήνες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου