Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρώτη φορά χωρίς Αργεντινό στο ρόστερ του Βόλου φέτος

πρώτη-φορά-χωρίς-αργεντινό-στο-ρόστερ-867685

Ο Βόλος έχει αύριο ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, παίζοντας εκτός έδρας και αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (24/7, 19:30, Cosmote Sport 1 HD) με τη βολιώτικη ΠΑΕ να είναι εδώ και 12 μέρες για πρώτη φορά από την ίδρυσή της χωρίς Αργεντινό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της.

Μπορεί η μεταγραφική ενίσχυση να μην έχει ολοκληρωθεί για τον Βόλο, αλλά ένα σημαντικό στοιχείο μετά τη μετακίνηση του Φεράρι στην Κύπρο είναι πως δεν έχει ξαναβρεθεί χωρίς Αργεντινό ποδοσφαιριστή.

Φέτος στον Βόλο αγωνίστηκαν 6 Αργεντινοί οι οποίοι ήταν μάλιστα η πλειονότητα των ξένων παικτών όλα τα χρόνια στην ΠΑΕ Βόλος, ενώ στις τρέχουσες μετάγραφες δεν ήρθε κάποιος νέος. Από τον περασμένο Γενάρη είχε αποχωρήσει ο Φαούστο Γκρίλο και ήρθε ο Χόρχε Κορέα που έφυγε τον Ιούνιο, ενώ επέστρεψαν στην Αργεντινή ο Νικολάς Ορός και ο Εμιλιάνο Πουρίτα. Εκτός από τον Φράνκο Φεράρι που συνεχίζει στο ΑΠΟΕΛ, νωρίτερα και ο Χούλιαν Μπαρτόλο μετά από δυο χρονιές μεταγράφηκε στον Αστέρα Τρίπολης.

Έτσι ενώ τώρα οι ξένοι είναι από Ισπανία (3), Σερβία (2), Ουρουγουάη (2), Φινλανδία (2) και από Πορτογαλία, Ισραήλ, Ολλανδία, δεν υπάρχει Αργεντινός, όπως και δεν έγινε ξεκίνημα με Ισπανό προπονητή!

Την πρώτη χρονιά (2017-18) για τον Βόλο στη Γ’ Εθνική, οι ξένοι ήταν τέσσερεις, οι τρεις της ίδιας εθνικότητας και ήταν οι Αργεντινοί που βρίσκονταν ήδη Ελλάδα: Πίτου Γκαρσία (9 χρόνια σε Άρη, Ηρακλή, Ατρόμητο), Μαρσέλο Πέντα (7 χρόνια σε Πιερικό, Αιγινιακό, Απόλλωνα Λ.) και ο Σεμπάστιαν Καμπαγέρο, που ήρθε από την Ατλέτικο Ουνιόν, ενώ ήταν και ο Αλβανός γκολκίπερ Γιόργκι Μούτσα.

Την επόμενη χρονιά (2018-19) στη Β’ Εθνική οι ξένοι ήταν 7 και από 4 χώρες. Στους 3 Αργεντινούς (Πίτου Γκαρσία, Πέντα, Καμπαγέρο) προστέθηκε ο 4ος Λούκας Γκαρσία που έπαιζε στην Ιντερ Τούρκου της Φινλανδίας, ενώ έπαιξαν και ο Αλβανός Κονσταντίν Καρρίκι, ο Καμερουνέζος Ζακ Αλμπέρτο Ενγκουέμ και ο Ισπανός Κάρλες Κότο.

Πρώτη χρονιά στη Super League (2019-20) το ξεκίνημα έγινε με 11 ξένους και στη χρονιά έπαιξαν 13 από 6 χώρες.

Οι Αργεντινοί για τον Ισπανό προπονητή Χουάν Φεράντο στην τρίτη του χρονιά στην ομάδα ήταν όλοι νέοι και οι Φράνκο Φεράρι, Μαξ Αουγκούστο, Μπρίαν Σαρμιέντο, Φερνάντο Ζοάο και ο Χοακίν Τόρες δανεικός από τη Νιούελς Ολντ Μπόις.

Η δεύτερη χρονιά στη Super League ξεκίνησε με 14 ξένους, ενώ όλη τη χρονιά στο ρόστερ ήταν 19 και από 9 χώρες.

Οι Αργεντινοί ήταν και πάλι πλειονότητα με «παλιό» μόνο τον Φράνκο Φεράρι και νέους τους Χούλιαν Μπαρτόλο, Σαλβαδόρ Σάντσες, Ροντρίγκο Κολόμπο, τον γνωστό από το ελληνικό πρωτάθλημα (Άρη, ΟΣΦΠ, Παναιτωλικό) Νίκολας Μαρτίνες και τον Γενάρη προστέθηκαν και οι Φαούστο Γκρίλο και Ντάρντο Μίλοκ, ενώ και πέρσι οι 6 Αργεντινοί ήταν πλειονότητα με τον Φεράρι μάλιστα πριν φύγει να φτάνει και τις 100 συμμετοχές, γεγονός που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος με τη φανέλα του Βόλου.

Ενώ από προχθές ο Βόλος είναι και πρώτη φορά από την ίδρυση του χωρίς τεχνικό διευθυντή τον Άκη Πέτρου υπάρχει και η πρόταση για απόκτηση του Ισπανού Πάολο Φερνάντες από τη Χάποελ Μπερ Σεβά του Ισραήλ, που προσφέρει 500.000 ευρώ, όμως η πρότασή της απορρίφθηκε καθώς θεωρήθηκε μικρή. Πρόσφατα ο Φερνάντες είχε συνδεθεί και με ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Κύπρο και τον Αρη Λεμεσού επίσης όμως με χαμηλό κόστος για την αξία του.

Στον Βόλο πάντως κοιτούν για 2-3 ακόμη μεταγραφές και στο αυριανό φιλικό με τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό (24/7, 19:30, Cosmote Sport 1 HD) θα λείψει ο Οικονομόπουλος, ενώ στα έως τώρα φιλικά δεν έχει ακόμη αγωνιστεί ο Φινλανδός Αλχο.

Τα εισιτήρια διαρκείας

Ειδικό «βάρος» αποκτούν τα φετινά εισιτήρια διαρκείας του Βόλου καθώς ο κόσμος άρχισε να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για αγορά τους και η ΠΑΕ Βόλος άλλαξε και επέκτεινε το ωράριο λειτουργίας των γραφείων της, απ’ όπου και γίνεται αποκλειστικά η αγορά των διαρκείας.

Επίσης ο κόσμος θέλει να εξασφαλίσει μια θέση στο Πανθεσσαλικό ακόμη και στην περίπτωση που σε κάποιους αγώνες δεν θα εκδοθούν κανονικά εισιτήρια.

Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, καθώς τα απλά διαρκείας που αφορούν σε όλες τις θύρες (πλην της VIP που είναι 750 ευρώ) κοστίζουν 200 ευρώ, ενώ η τιμή στα γυναικεία ανέρχεται στα 100 ευρώ (πληροφορίες: 24210 27671, 24210 27861).

Στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας VIP θα διατίθεται και θέση στάθμευσης στο πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού, καθώς επίσης και πρόσβαση στο VIP CLUB του Σταδίου.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας γίνεται από τα γραφεία της ομάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (ώρες λειτουργίας γραφείων: 09.00-20.00), ενώ θα ισχύουν ακόμα και για τα φιλικά ματς.

Στο πρόγραμμα των φιλικών του Βόλου εντάσσεται και το τουρνουά στο Πανθεσσαλικό, με ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης. Την Κυριακή 7/8 ο Βόλος θα παίξει αρχικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Τρίτη 9/8 είτε με τον Αστέρα Τρίπολης, είτε με τον ΟΦΗ, ενώ το τελευταίο φιλικό και πρόβα τζενεράλε θα είναι στον Βόλο με αντίπαλο την ΑΕΚ το Σάββατο 13 Αυγούστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου