Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρόταση 500.000 ευρώ για Φερνάντες έφτασε στην ΠΑΕ Βόλος

πρόταση-500-000-ευρώ-για-φερνάντες-έφτασε-στ-868277

Μια ακόμη πρόταση για ποδοσφαιριστή επεφύλαξε η χθεσινή μέρα για την ΠΑΕ Βόλος, με τα ΜΜΕ του Ισραήλ να αναφέρουν πως η ομάδα της χώρας τους, η Χάποελ Μπερ Σεβά, δίνει στην ΠΑΕ Βόλος 500.000 ευρώ για την απόκτηση του Φερνάντες!

Για την απόκτηση του Πάολο Φερνάντες του Βόλου φαίνεται πως κινείται η Χάποελ Μπερ Σεβά, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ του Ισραήλ. Μάλιστα αναφέρουν πως η Χάποελ Μπερ Σεβά κατέθεσε πρόταση ύψους 500.000 ευρώ για την αγορά του Πάολο Φερνάντες και ότι οι δευτεραθλητές Ισραήλ είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των Θεσσαλών προκειμένου να αποκτήσουν τον Ισπανό μέσο.

Η πληροφορία στο Ισραήλ μάλιστα επιβεβαιώνεται και γράφτηκε πως «οι περυσινοί δευτεραθλητές της Ligat ha’Al επισημοποίησαν προ ημερών το ενδιαφέρον τους για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, καταθέτοντας επίσημη προσφορά 500.000 ευρώ, προσφέροντας επιπρόσθετα και ποσοστό μεταπώλησης στον Βόλο.

Προσφορά που σε πρώτο επίπεδο δεν έγινε δεκτή, ωστόσο οι δύο πλευρές διατηρούν ανοιχτό δίαυλο διαπραγματεύσεων συνεχίζοντας τις συζητήσεις, με τους επιτελείς των προ τετραετίας πρωταθλητών Ισραήλ να επιμένουν για την αγορά του Ιβηρα και εμφανίζονται διατεθειμένοι να βελτιώσουν περισσότερο την προσφορά τους για να τον αποκτήσουν.

Ο τεχνικός της Χάποελ Μπερ Σεβά, Ελιανίβ Μπαρντά έχει επικοινωνήσει με τον Φερνάντες, με τον 24χρονο χαφ να (του) εκδηλώνει την επιθυμία του να μετακομίσει στο Ισραήλ, κάτι που αν υλοποιηθεί θα συνεχίσει το γαϊτανάκι των αγορών της ομάδας από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα χρόνια τον δρόμο για το Μπερ Σεβά από το ελληνικό πρωτάθλημα έχουν πάρει ο πρώην αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Ελντερ Λόπες το περασμένο καλοκαίρι, ο Νταβίντ Σιμάο (δανεικός από την ΑΕΚ) το καλοκαίρι του ’19, ο Γιάννης Ανέστης το καλοκαίρι του ’18, ο Τσέχος επιθετικός Τόμας Πέκχαρτ το καλοκαίρι του ’17 και ο Πορτογάλος στόπερ, πρώην του ΠΑΟΚ, Μιγκέλ Βίτορ, έναν χρόνο νωρίτερα».

Για τον Φερνάντες που είναι ένας παίκτης που έδειξε τα καλά του στοιχεία στο Βόλο πρόσφατα το όνομά του είχε συνδεθεί και με ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Κύπρο και τον Αρη Λεμεσού.

Ο Πάολο Φερνάντες που έχει συμβόλαιο με την ΠΑΕ Βόλος στο περσινό πρωτάθλημα έπαιξε σε 27 ματς έχοντας 5 γκολ και 3 ασίστ (είχε και 3 ματς κι ένα γκολ στο κύπελλο) στην καριέρα του έχει εμπειρίες αλλά και ατυχίες και φαίνεται ότι στην Ελλάδα και στο Βόλο βρήκε το κατάλληλο περιβάλλον για να διακριθεί.

Ο Φερνάντες ξεκίνησε από αρκετά νεαρή ηλικία το ποδόσφαιρο στην ομάδα της Σαραγόσα, προτού λάβει μια πρόσκληση για να δοκιμαστεί στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι. Στα 16 του χρόνια, βρέθηκε στο έμψυχο δυναμικό της Σίτι, αφού οι «Πολίτες» κατέβαλαν ένα ποσό κοντά στις 200 χιλιάδες ευρώ και τον απέκτησαν, εντάσσοντάς τον στην ομάδα κάτω των 18. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έπιασε την ευκαιρία «από τα μαλλιά», όταν και προωθήθηκε στην ομάδα κάτω των 23 και σε ένα ρόστερ με πολλούς παίκτες που τώρα αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα (Σάντσο, Αλέις Γκαρσία, Εντσάμ, Μπραχίμ Ντίαζ, Ανχελίνιο, Ανταραμπιόγιο, Μούριτς), ξεχώρισε και βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, με έντεκα τέρματα, ενώ έδωσε και πέντε ασίστ, ενώ συμμετείχε και στο UEFA Youth League.

Την επόμενη σεζόν, οι «Πολίτες» θεώρησαν πως έπρεπε να πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίπεδο ανδρών. Γι’ αυτό και τον έστειλαν ως δανεικό στην ολλανδική Μπρέντα. Ο, 19χρονος τότε, Φερνάντες, πήρε χρόνο συμμετοχής, αλλά ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Έπαιξε σε 25 αγώνες πρωταθλήματος και η Μπρέντα ζήτησε την επέκταση του δανεισμού του κι η Σίτι συμφώνησε, θέλοντας να τον δει να «ψήνεται» περισσότερο.

Ο ολλανδικός σύλλογος, ωστόσο, είχε φθίνουσα πορεία, και υποβιβάσθηκε στο τέλος της σεζόν και ο Φερνάντες δόθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στην Περούτζια της Σέριε Β.

Όμως, ήρθε η «ατυχία» να του χτυπήσει την πόρτα. Ο Πάολο Φερνάντες έπαθε κάταγμα κνήμης κι έληξε η σεζόν για τον ίδιο «άδοξα». Και το συμβόλαιό του με την Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε, οπότε κι έπρεπε να αναζητήσει την εκκίνηση της καριέρας του από μια νέα βάση. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά αφότου πέρασε έναν τέτοιο τραυματισμό. Αποφάσισε γι’ αυτό να επιστρέψει στην Ισπανία και να υπογράψει με την Καστεγιόν, της Σεγκούντα Ντιβιζιόν.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός από το περασμένο καλοκαίρι στον Βόλο συνάντησε εκτός από ένα καλό κλίμα και μια λάτιν «παροικία», η οποία τον βοήθησε να μην αντιμετωπίσει και θέματα προσαρμογής, ενώ έτσι ανέβασε και το κασέ του αν και η πρόταση με τα 500.000 ευρώ που προσφέρουν οι Ισραηλινοί στον Βόλο μπορεί να θεωρηθεί και μικρή!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου