Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σε φιλικό που έγινε … εχθρικό Βόλος-Ιωνικός 2-1 (photos)

σε-φιλικό-που-έγινε-εχθρικό-βόλος-ιων-869749

Πολλή ένταση είχε το φιλικό του Βόλου με τον Ιωνικό, το οποίο έληξε με 2-1 υπέρ της ομάδας του Οσβάλντ Τανσό στο Πανθεσσαλικό, με το παιχνίδι να μη γίνεται τελικά στο βοηθητικό του σταδίου, αλλά στο κεντρικό γήπεδο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Στο ματς σημειώθηκαν δύο συρράξεις στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να έχουν συνεχώς … λυμένο το ζωνάρι για καυγά, αλλά και να χτυπάνε πολλές φορές στο … ψαχνό, ενώ λίγο πριν το τέλος της συνάντησης, η κατάσταση πήγε να ξεφύγει τελείως μετά από κλοτσιά εν ψυχρώ του Ιωαννίδη στον Εσκοβάλ, αναγκάζοντας ακόμη και τον Αχιλλέα Μπέο να μπει στο γήπεδο, για να κατευναστούν τα πνεύματα.

Η διάταξη των γηπεδούχων

Ο Βόλος, που σκόραρε στο 15’ με τον Εσκοβάλ και στο 50’ με τον Σταμένκοβιτς, δεχόμενος τη μείωση στο 56’ από τον Μάντζη, ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Τάχατος, Εσκοβάλ, Σιέλης, Οικονομόπουλος.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής πιο αμυντικό ρόλο είχαν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος και πιο επιθετικό ο Μεθκίδα, ενώ στα άκρα τοποθετήθηκαν οι δύο Φερνάντες, ο Βίκτορ στ’ αριστερά και ο Πάολο στα δεξιά, με τον Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης.

Γρήγορο προβάδισμα για Βόλο

Στο 3ο λεπτό μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο Βίκτορ Φερνάντες από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και σημάδεψε το απέναντι παραθυράκι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 15’ ωστόσο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά την εύστοχη κεφαλιά του Εσκοβάλ, που αξιοποίησε το κόρνερ του Μπαριέντος από τα δεξιά για το 1-0.

Στο 31’ στον ουρανό των διχτύων αλλά από την εξωτερική πλευρά πήγε η μπάλα στην κεφαλιά του Φαν Βέερτ στο πρώτο δοκάρι έπειτα από το φάουλ του Βίκτορ Φερνάντες από τα αριστερά, με το πρώτο μέρος να λήγει με 1-0 υπέρ του Βόλου, που ήταν σαφώς επιθετικότερος του αντιπάλου του.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Βόλος ξεκίνησε με πέντε αλλαγές, ενώ είχε γίνει άλλη μία, πριν κλείσει το πρώτο μέρος, με τον Ιννο να παίρνει τη θέση του τραυματία Οικονομόπουλου, που η αλήθεια είναι ότι δέχθηκε αντιαθλητικό μαρκάρισμα και αποχώρησε αρχικά υποβασταζόμενος και στη συνέχεια με φορείο.

Νωρίς στο β’ μέρος το 2-0

Στο 50’ ο Βόλος βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Ντέλετιτς, που ξεκίνησε από τα δεξιά,άλλαξε γρήγορα πλευρά και μόλις συνέβη αυτό, έβγαλε και ασίστ. Συγκεκριμένα με συρτή σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Σταμένκοβιτς, ο οποίος από τη μικρή περιοχή με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Γρήγορα, ο Ιωνικός έφτασε σε μείωση του σκορ, καθώς στο 56’ ο Μάντζης με εναέριο δεξί πλασέ μετά το στρώσιμο της μπάλας με το κεφάλι από τον Ιωαννίδη έκανε το 2-1.

Εως το 74’ δεν είχαμε φάσεις, αλλά σε εκείνο το λεπτό ο γκολκίπερ του Ιωνικού Χριστοδούλης, που αντικατέστησε τον Χουτεσιώτη, απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη σε κόρνερ το δεξί σουτ εκτός περιοχής του Τσέλιου.

Ξέφυγε η κατάσταση

Στο 86’ ο Ιωαννίδης, που περνούσε με κάθε ευκαιρία … γενεές δεκατέσσερις τον διαιτητή Καλαντζή, εξασκούμενος στη … γαλλική γλώσσα, κλότσησε εν ψυχρώ τον Εσκοβάλ (σ.σ. δέχθηκε την κίτρινη κάρτα), δείχνοντας τελείως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, και έγινε άλλη μία σύρραξη στο ματς.

Αυτή είχε τη μεγαλύτερη ένταση και προκάλεσε και την επέμβαση του Αχιλλέα Μπέου, που μπήκε στο γήπεδο, για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ετσι το ματς τελείωσε με τα νεύρα τεντωμένα, με τον Βόλο να επικρατεί με 2-1.

Να τονιστεί ότι ανεπίσημο ντεμπούτο με τον Βόλο έκαναν οι Ντέλετιτς και Λούνα.

ΒΟΛΟΣ (Τανσό): Παπαδόπουλος (46’ Κλέιμαν), Σιέλης, Εσκοβάλ, Τάχατος (76’ Λούνα), Μεθκίδα (46’ Τσέλιος), Μπαριέντος (76’ Μεθκίδα), Πάολο Φερνάντες (46’ Ντέλετιτς), Βίκτορ Φερνάντες (46’ Παπαθανασίου), Φαν Βέερτ (46’ Σταμένκοβιτς), Οικονομόπουλος (39’ λ. τρ. Ιννος), Τσοκάνης (76’ Τριανταφύλλου)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης, Αντούνιες, Βαλεριάνος, Μύγας, Σερβιλάκης, Μασά, Μπογκοσιάν, Κοκκίνης, Μάντζης, Οφόσου.

Στο δεύτερο έπαιξαν και οι: Χριστοδούλης, Ιωαννίδης Νίκος, Ιωαννίδης Χρήστος, Μεντόσα, Κάνιας

Η φάση του 1-0 από τον Εσκοβάλ

… και οι πανηγυρισμοί

Ο Πάολο Φερνάντες με τον Μπογκοσιάν

Η βασική ενδεκάδα του Βόλου

Ανεπίσημο ντεμπούτο για Λούνα

… όπως και για τον Ντέλετιτς

Υπέφερε με τον τραυματισμό του ο Οικονομόπουλος

Χαρακτηριστικό του φιλικού αγώνα η ένταση

Ο Αχιλλέας Μπέος τα λέει με τον προπονητή του Ιωνικού στη σύρραξη του 86ου λεπτού

Ο Στέφανος Καλαντζής με τους βοηθούς του και τους δύο αρχηγούς Τσοκάνη και Τσιριγώτη

Φάση με πρωταγωνιστή τον Μπαριέντος

Είχε και cooling break το φιλικό

Ο πάγκος του Βόλου

Ελεύθερη η είσοδος στο χθεσινό φιλικό

Ο Τσοκάνης με την μπάλα

Ο Τσιριγώτης με τον Βίκτορ Φερνάντες να παρακολουθεί

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου