Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Να «καλύψει» τα κενά του θέλει ο Βόλος

να-καλύψει-τα-κενά-του-θέλει-ο-βόλος-860393

Να καλύψει σύντομα τα κενά του θέλει ο Βόλος, που και φέτος με την ίδια συνταγή, πιο νεανικός και με περισσότερο ελληνικό στοιχείο έχει βάλει και πάλι τον πήχη ψηλά, θέλοντας όμως να έχει λύσεις για κάθε θέση στο ρόστερ του.

Έτσι, ενώ απομένει ακόμη αρκετός χρόνος για μεταγραφές, στον Βόλο έχουν αποκτηθεί δέκα ποδοσφαιριστές με τελευταίους τον Πορτογάλο Ζοάο Εσκοβάλ και τον 30χρονο διεθνή Φινλανδό επίσης κεντρικό αμυντικό Ζούχα Πίρινεν, ενώ έχει βρεθεί και ο αντικαταστάτης του Φεράρι και είναι μια ακόμη έμπειρη λύση.

Ο Βόλος φέρεται να βρήκε τον αντικαταστάτη του Φράνκο Φεράρι στο πρόσωπο του 31χρονου αριστερού μπακ Αντόνιο Λούνα της Καρταχένα.

Ο 31χρονος Ισπανός αριστερός μπακ αποχωρεί από την ισπανική ομάδα και βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες επαφές με την ομάδα της Μαγνησίας.

Εφόσον όλα πάνε καλά και το deal ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση για τον Βόλο με έναν παίκτη που έχει περάσει στο παρελθόν από Χιρόνα, Λεβάντε, Ράγιο Βαγεκάνο, Εϊμπάρ, Άστον Βίλα, Σπέτσια, Βερόνα, Σεβίλλη, Μαγιόρκα και Αλμερία.

Ο Λούνα έχει παραστάσεις από La Liga με 125 συμμετοχές και Premier League με 17 εμφανίσεις και προσθέτει εμπειρία στο αριστερό άκρο της άμυνας του Βόλου, που έχει φροντίσει να καλύψει τα όποια κενά και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και περιμένει στην Ελλάδα δυο ακόμη ξένους, έναν διεθνή αμυντικό χαφ και έναν μεσοεπιθετικό, ενώ αν τελικά φύγει και ο Φαν Βέερτ, θα αποκτηθεί κι ένας φορ.

Οι άλλοι οκτώ νέοι παίκτες του Βόλου, που την ερχόμενη Κυριακή 17/7 θα έχει ένα πρώτο δυνατό τεστ, παίζοντας με αντίπαλο τον Ιωνικό, είναι ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός Γκαμπριέλ Νικολά Μεθκίδα, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Βίκτορ Φερνάντες, ο Σέρβος φορ Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς, ο επίσης Σέρβος μεσοεπιθετικός Μίλος Ντέλετιτς, ο δεξιός μπακ Αντώνης Οικονομόπουλος, ο ακραίος αμυντικός Στάθης Τάχατος, ο μεσοεπιθετικός Ηλίας Τσέλιος και ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Αυγερινός, ενώ στην ομάδα προωθήθηκαν από την Κ19 οι Θωμάς Μαλαμούλης, Μίλτος Ιννος και Αλέξανδρος Παπαθανασίου.

Eφυγαν και βρήκαν ομάδες

Από τους παίκτες που έφυγαν οι περισσότεροι βρήκαν νέα ποδοσφαιρική στέγη με τους Μπαρτόλο, Ριένστρα, Ροσέρο να μένουν Ελλάδα, τον Φεράρι να πηγαίνει Κύπρο, ενώ κάποιοι επέστρεψαν στις πατρίδες τους.

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός Κέβιν Ροσέρο, που αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Πόρτο και τα τελευταία τρία χρόνια πριν έρθει στον Βόλο ήταν στη Μάλτα και συγκεκριμένα στη Σάντα Λουτσία, αφού με τη βολιώτικη ομάδα μέτρησε 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 6 γκολ, έφυγε για τα Γιάννινα και τον ΠΑΣ, όπου προχθές υπέγραψε και ο Ντάαν Ριένστρα. Ο Ολλανδός ήταν στην πόλη τα δύο τελευταία χρόνια, μετρώντας 40 συμμετοχές με δύο γκολ και δύο ασίστ.

Ο Χουλιάν Μπαρτόλο μετά από 59 συμμετοχές και 7 γκολ στον Βόλο συνεχίζει στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στην Κύπρο και στο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αργεντινός αριστερός μπακ Φράνκο Φεράρι μετά από 100 ματς σε τρία χρόνια με τη βολιώτικη ομάδα.

Σε ό,τι αφορά σε άλλους δυο Αργεντινούς που ήταν στον Βόλο, ο Νίκολας Ορός επέστρεψε στη Ρασίνγκ από την οποία είχε έρθει δανεικός στην Ελλάδα και ο Χόρχε Κορέα πήγε στην Οριέντε Πετρολέρο της Βολιβίας.

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά τον Βόλο βρήκε και ο Αντριέν Ρεγκατέν. Ο Μαροκινός εξτρέμ ξαναπήγε στην Τουρκία, για λογαριασμό της Πεντικσπόρ. Η νέα του ομάδα έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και φέτος πήρε την άνοδο από την 3η για την 2η κατηγορία της Τουρκίας.

Την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη της καριέρας του βρήκε στην Ελβετία ο Ελβετός με καταγωγή από το Περού Ζαν Πιέρ Ρινέρ, που αποκτήθηκε από τη Σαφχάουζεν, η οποία υποβιβάστηκε φέτος στη 2η κατηγορία της Ελβετίας, ενώ ο άλλος Ελβετός στόπερ Λεβέντ Γκιουλέν από τον Βόλο πήγε στην Πολωνία και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μιέντζ Λέγκνιτσα, ομάδα που ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία. Ο Γκιουλέν αποχώρησε από τον Βόλο έπειτα από μια σεζόν με 26 συμμετοχές και ένα γκολ.

Ακόμη και ο Γιακούμπ Κούζντρα, ο Πολωνός που αγωνίστηκε μόνο για 45’ λεπτά σε αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό και αποχαιρέτησε από τον Γενάρη και μετά δεν κατάφερε να βρει ομάδα, βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στη Χρόμπρι Γκλογκόβ, που αγωνίζεται στη 2η κατηγορία της Πολωνίας.

Στην Αργεντινή επέστρεψε ο Πουρίτα και νέες ομάδες αναζητούν ο Ουρουγουανός Φράνκο Ρομέρο, ο Πορτογάλος Άλεξ Σοάρες, αλλά και ο Σωτήρης Νίνης, ενώ ο Παύλος Λογαράς επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, που αναμένεται να τον παραχωρήσει εκ νέου ως δανεικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου