Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Θέλει να ικανοποιηθεί οικονομικά ο Βόλος

θέλει-να-ικανοποιηθεί-οικονομικά-ο-βό-873671

Ο Βόλος συνεχίζει την προετοιμασία του στην Πορταριά, αλλά παράλληλα, χωρίς να έχουν διαρρεύσει πληροφορίες από την ΠΑΕ, συζητά και τις προτάσεις που έχει, για να παραχωρήσει τον Ολλανδό Τόμας Φαν Βέερτ και τον Αργεντινό Φράνκο Φεράρι, αρκεί φυσικά να ικανοποιηθεί και οικονομικά!

Ο Ολλανδός, που ήταν στην παρθενική του σεζόν στη Ελλάδα πρώτος σκόρερ της SL 1, και ο Αργεντίνος, ο οποίος από την πρώτη του χρονιά στον Βόλο μπήκε στο στόχαστρο των «μεγάλων» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν προτάσεις να συνεχίσουν την καριέρα τους εκτός Ελλάδος, αλλά και οι δύο έχουν συμβόλαιο με τον Βόλο, που αυτή τη στιγμή αξιολογεί τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Στον Βόλο βεβαίως υπολογίζουν και στην επιθυμία των δύο παικτών που θέλουν να αλλάξουν ποδοσφαιρική στέγη, αλλά οι ομάδες που τους θέλουν θα πρέπει να ικανοποιήσουν και τη βολιώτικη ΠΑΕ.

Το ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο ζήτησε τον Φεράρι, γνωρίζοντας πως έχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του (350.000), ενώ για τον Φαν Βέερτ η Ιταλική ΣΠΑΛ ξεκίνησε στην προσπάθειά της να τον πάρει από χαμηλά!

Όπως έγινε γνωστό, όταν ο Άρης πήγε για το μπαμ με τον Ολλανδό τον περασμένο Ιανουάριο, ο Βόλος είχε ζητήσει 1.000.000 ευρώ. Τότε ήταν, βέβαια, στη μέση της σεζόν και μπορεί οι απαιτήσεις να ήταν άλλες τότε, άλλες τώρα, αφού και ο Φαν Βέερτ έδειξε ότι είχε διάρκεια και βγήκε πρώτος σκόρερ της Super League 1.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Resto del Carlino», η ΣΠΑΛ ξεκίνησε από τις 200.000 ευρώ την προσπάθεια να αποκτήσει τον φορ του Βόλου. Αυτό ήταν το αρχικό ποσό που λέγεται πως έφτασε ως πρώτη πρόταση στα γραφεία της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ. Προφανώς και με τόσο χαμηλές προτάσεις, δεν μπορεί να δελεαστεί ο Βόλος και θα χρειαστεί να ανέβουν αρκετά οι Ιταλοί. Το μήνυμα το πήραν, το ερώτημα είναι εάν θα το πράξουν.

Πάντως και για τον Φεράρι οι διαπραγματεύσεις Βόλου-ΑΠΟΕΛ ξεκίνησαν χαμηλότερα, αλλά συνεχίζονται και οι Κύπριοι αφήνουν να εννοηθεί πως μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή με τους «κυανέρυθρους».

Στο θέμα πάντως που δεν έχει διαρρεύσει κάτι, είναι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Βόλος και όλα έχουν μείνει στα όσα δήλωσε πριν 10 ημέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, ότι δηλαδή υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από δύο εταιρείες να πάρουν το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, με το θέμα να ξεκαθαρίζει, είτε θετικά, είτε αρνητικά, σε λίγες μέρες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τότε ο Αχιλλέας Μπέος, η ομάδα ναι μεν πωλείται, όμως με μία βασική προϋπόθεση. Αυτοί που θα την αναλάβουν να είναι σε θέση να επενδύσουν στην ομάδα του Βόλου και να έχουν τις δυνατότητες να την εξελίξουν και να την πάνε ψηλότερα.

Ο Βόλος πάντως, που και φέτος έχει βάλει τον πήχη ψηλά, σκοπεύει να ξεκαθαρίσει αυτά τα θέματα και να συνεχίσει και την ενίσχυσή του, θέλοντας να έχει λύσεις για κάθε θέση στο ρόστερ του, ειδικά αν υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις.

Πάντως ενώ απομένει ακόμη αρκετός χρόνος μεταγραφικής περιόδου, για τον Βόλο έχουν αποκτηθεί εννέα ποδοσφαιριστές. Ο δεξιός μπακ Αντώνης Οικονομόπουλος, ο επίσης ακραίος αμυντικός Στάθης Τάχατος, ο διεθνής Φινλανδός στόπερ, Ζούχα Πίρινεν, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Σλοβακία με την Τρέντσιν, ο Ισπανός μέσος Βίκτορ Φερνάντες, ο επιθετικός Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς, ο μέσος Ηλίας Τσέλιος, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Μίλος Ντέλετιτς, ο Ουρουγουνός μέσος Νικολάς Μεθκίδα και ο νεαρός τερματοφύλακας Παναγιώτης Αυγερινός.

Στην προετοιμασία μετέχουν και τρεις παίκτες που προωθήθηκαν από την Κ-19 και είναι οι Θωμάς Μαλαμούλης, Μίλτος Ιννος και Αλέξανδρος Παπαθανασίου.

Στον Βόλο το επόμενο δεκαήμερο το ρόστερ θα έχει «γεμίσει, με την ομάδα στην Πορταριά μεθαύριο Κυριακή 10 Ιουλίου να έχει το πρώτο χαλαρό φιλικό με τον Θησέα.

Εκτακτη Γ.Σ. της Super League

για έγκριση της προκήρυξης

Εκτακτη γενική συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης προγραμμάτισε η Super League για την Τετάρτη 13 Ιουλίου (15:00) με θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν (2022-23). Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ξανά μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ενώ αν πάλι δεν υπάρξει απαρτία η β’ επαναληπτική ορίστηκε για την Τρίτη 19 Ιουλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου