Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πιο ελληνικό το έως τώρα «δείγμα»

πιο-ελληνικό-το-έως-τώρα-δείγμα-882981

Μπορεί να μην έχει ολοκληρώσει με το ρόστερ του ο Βόλος, που από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε προετοιμασία, αλλά το μέχρι τώρα δείγμα της ομάδας είναι σίγουρα πιο ελληνικό και πιο νεανικό.

Ο Βόλος και στην 4η συνεχόμενη σεζόν στην Super League 1 έχει βάλει και πάλι τον πήχη ψηλά, ενώ συνεχίζει και την ενίσχυσή του, θέλοντας να έχει λύσεις για κάθε θέση. Μάλιστα, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές έχει ήδη στις τάξεις του περισσότερο ελληνικό στοιχείο.

Ενώ υπολείπονται 5-6 ακόμη μεταγραφές, από αυτές που έγιναν τέσσερις είναι Ελλήνων παικτών, αφού νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι ο δεξιός μπακ από τον ΠΑΣ Γιάννινα Αντώνης Οικονομόπουλος, ο ακραίος αμυντικός Στάθης Τάχατος, ο μεσοεπιθετικός Ηλίας Τσέλιος και ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Αυγερινός, ενώ έχουν προστεθεί στο ρόστερ και οι Ντέλετιτς, Βίκτορ Φερνάντες, Σταμένκοβιτς και Μεσκίδα.

Επίσης σε σχέση με την περσινή ομάδα παρελθόν από τους Έλληνες είναι ο Σωτήρης Νίνης και ο Παύλος Λογαράς, ενώ συνεχίζει για 4η χρονιά ο Τσοκάνης, για 3η χρονιά ο Παπαδόπουλος και για 2η οι Τριανταφύλλου, Μεταξάς και επιπλέον με την ομάδα προπονούνται και τρεις παίκτες που προωθούνται από την Κ-19 και είναι οι Θωμάς Μαλαμούλης, Μίλτος Ίννος και Αλέξανδρος Παπαθανασίου.

Ως προς τις επιπλέον προσθήκες, ενώ αναμένονται και αφίξεις από το εξωτερικό, υπάρχει και το εγχώριο ενδιαφέρον, με την περίπτωση του Κυριάκου Παπαδόπουλου για το κέντρο της άμυνας να είναι πάντα στην επικαιρότητα.

Στη Λατινική Αμερική Ορός και Κορέα

Δύο παίκτες που ήταν πέρσι στον Βόλο, οι Αργεντινοί Νίκολας Ορός και Χόρχε Κορέα, θα συνεχίσουν στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα σε Αργεντινή και Βολιβία.

Ο μεν Ορός επέστρεψε στην Ρασίνγκ, από την οποία είχε έρθει δανεικός στην Ελλάδα. Χθες περίμενε να ολοκληρωθεί και τυπικά το συμβόλαιο του με τον Βόλο, ώστε να μπορεί να φορέσει τη φανέλα της Ρασίνγκ.

Ο δε Κορέα αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα από την Οριέντε Πετρολέρο της Βολιβίας, με το πρωτάθλημα εκεί να ξεκινά αυτή τη βδομάδα.

Ο μέσος όρος ηλικίας

Το περασμένο πρωτάθλημα 2021-2022 αναδεικνύει ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, που αφορά στον μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών ανά ομάδα.

Την πιο νεανική ομάδα, με μέσο όρο τα 25,74 έτη είχε ο Ατρόμητος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ακολουθεί με 25,85. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ομάδα του Ολυμπιακού, με μέσο όρο τα 26 έτη. Ο Βόλος είχε μέσο όρο τα 26,58 έτη.

Στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Λαμία ο Βόλος έκανε ρεκόρ με τον πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στη φετινή χρονιά και στο ξεκίνημα και στο τέλος του αγώνα. Η 11άδα που ξεκίνησε είχε μ.ο. 25 χρόνων, 9 μηνών και 2 ημερών και στο τέλος του αγώνα οι 11 είχαν μ.ο. 25 χρ., 6 μην., και 20 ημερών.

Στη φετινή χρονιά ο μεγαλύτερος μ.ο. ηλικίας της 11άδας για τον Βόλο ήταν με Ιωνικό (29 χρ., 9 μην. 13 ημ.) στο ξεκίνημα και με ΟΣΦΠ (29 χρ., 5 μην., 30 ημ.) στο τέλος του ματς.

Σε 4 παιχνίδια στα πλέι άουτ ο Βόλος ξεκίνησε με 4 Έλληνες στην 11άδα -χωρίς ήττα μάλιστα- και έδειξε ότι και οι επενδύσεις σ’ αυτόν τον τομέα είναι σε καλό δρόμο.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σε πάνω από 10 παιχνίδια υπήρχε μόνο ένας Έλληνας (Τσοκάνης) και μόνο σε ένα ματς, στο Περιστέρι, υπήρξαν 4 Έλληνες στην 11άδα αλλά στο τέλος του ματς!

Άλλες δυο φόρες στο πρωτάθλημα ξεκίνησε η 11άδα μόνον με ξένους και ήταν στο Ολυμπιακός-Βόλος 2-1 και στο Ολυμπιακός Παναιτωλικός 1-2.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου