Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Γεμίζει το ρόστερ του ο Βόλος

γεμίζει-το-ρόστερ-του-ο-βόλος-884671

Ο Βόλος ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα την προετοιμασία του για τη νέα, 4η συνεχόμενη, σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, με τον πήχη να μπαίνει και φέτος ψηλά, ενώ συνεχίζει και την ενίσχυσή του, θέλοντας να έχει λύσεις για κάθε θέση στο ρόστερ του.

Ο Αχιλλέας Μπέος στην ομιλία του στην πρώτη στο Πανθεσσαλικό προανήγγειλε την απόκτηση τουλάχιστον ακόμα πέντε-έξι ποδοσφαιριστών κι ενώ οι τώρα μεταγραφές είναι οκτώ.

Ήδη έχουν προστεθεί στο ρόστερ οι Ντέλετιτς, Βίκτορ Φερνάντες, Οικονομόπουλος, Τάχατος, Σταμένκοβιτς, Μεσκίδα, Τσέλιος και Αυγερινός και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας οι παίκτες είναι 21, καθώς από την «πρώτη» απουσίαζαν οι Αλχο και Σιέλης, οι οποίοι λόγω των υποχρεώσεων τους με τις Εθνικές ομάδες πήραν κάποιες ημέρες επιπλέον άδεια.

Επίσης στο νέο ξεκίνημα απουσίαζαν ο Αλέξανδρος Τερεζίου και ο Ελβετός Γκιουλέν, για τον οποίον από την Πολωνία έγινε γνωστό πως θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μιέντζ Λέγκνιτσα.

Μάλιστα οι Πολωνοί θεωρούν δεδομένη την απόκτηση του 28χρονου στόπερ. Όπως αναφέρει το πολωνικό ρεπορτάζ, η Μιέντζ Λέγκνιτσα της πρώτης κατηγορίας, που έψαχνε κεντρικό αμυντικό, βρήκε τον εκλεκτό στο πρόσωπο του πρώην πλέον κεντρικού αμυντικού του Βόλου.

Ο Γκιουλέν, όπως γράφτηκε, αναμένεται να υπογράψει σύντομα στον πολωνικό σύλλογο, αποχωρώντας από τον Βόλο έπειτα από μια σεζόν, με 26 συμμετοχές και ένα γκολ.

Ο Βόλος βρισκόταν άλλωστε σε αναζήτηση δύο βασικών κεντρικών αμυντικών για τη νέα σεζόν, καθώς έχουν αποχωρήσει τόσο ο Ουρουγουανός Φράνκο Ρομέρο, όσο και ο άλλος Ελβετός Ζαν Ρινέρ αλλά και ο Παύλος Λογαράς, που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ.

Επίσης σε σχέση με την περσινή ομάδα παρελθόν είναι ακόμη ο Σωτήρης Νίνης, οι Αργεντινοί Νικολάς Ορός, Εμιλιάνο Πουρίτα, Χούλιαν Μπαρτόλο, Χόρχε Κορέα, ο Μαροκινός Αντριάν Ρεγκατέν, ο Πορτογάλος Αλεξ Σοάρες, ο Κολομβιανός Κέβιν Ροσέρο και ο Ολλανδός Νταν Ριένστρα με την ανάγκη νέων μεταγραφών να είναι επιβεβλημένη.

Στην ΠΑΕ Βόλος θεωρείται ότι έχουν καταλήξει και για τις επόμενες προσθήκες, ενώ στην προετοιμασία με τον νέο προπονητή, τον Γάλλο Οσβαλντ Τανσό, μετέχουν γιαχρονιά οι Τσοκάνης, Φεράρι, για 3η χρονιά οι Κλέιμαν, Μπαριέντος, Παπαδόπουλος και για 2η οι Πάολο Φερνάντες, Φαν Βέερτ, Τριανταφύλλου, Μεταξάς, Κότνικ (και προστίθενται και οι Σιέλης, Αλχο που είχαν έρθει στον Βόλο τον Γενάρη).

Εκτός από τους νέους, που είναι ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός Γκαμπριέλ Νικολά Μεσκίδα, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Βίκτορ Φερνάντες, ο Σέρβος φορ Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς, ο επίσης Σέρβος μεσοεπιθετικός Μίλος Ντέλετιτς, ο δεξιός μπακ από τον ΠΑΣ Γιάννινα Αντώνης Οικονομόπουλος, ο ακραίος αμυντικός Στάθης Τάχατος, ο μεσοεπιθετικός Ηλίας Τσέλιος και ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Αυγερινός, με την ομάδα προπονούνται και τρεις παίκτες που προωθούνται από την Κ-19 και είναι οι Θωμάς Μαλαμούλης, Μίλτος Ιννος και Αλέξανδρος Παπαθανασίου.

Ως προς τις επιπλέον προσθήκες όλα δείχνουν πως μπορούν να τις βρουν έτοιμες οι τελικοί δυο ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ Βόλος, με την περίπτωση του Κυριάκου Παπαδόπουλου για το κέντρο της άμυνας να είναι πάντα στην επικαιρότητα, ενώ τελευταία προστέθηκε και ο Έργκους Κάτσε.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν πέρσι στον Ατρόμητο και πιο πριν στο εξωτερικό παίζοντας στην Αλ-Φαϊχά της Σαουδικής Αραβίας και στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Έχει μεγάλη εμπειρία, αφού πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία 15 ετών και 9 μηνών με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ στα 18 του μεταγράφηκε στη Σάλκε, με την οποία κατέγραψε 97 συμμετοχές σε Bundesliga, Champions League και Κύπελλο Γερμανίας.

Εκτός από τους «βασιλικούς μπλε» έχει αγωνιστεί σε Μπάγερ Λεβερκούζεν και Λειψία, ενώ αποτέλεσε εκ των αρχηγών του Αμβούργου. Παράλληλα, έχει 35 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τέσσερα γκολ.

Ο 28χρονος διεθνής Αλβανός μέσος Έργκους Κάτσε από φέτος τον Φεβρουάριο αγωνίστηκε στη Βέροια κι ενώ το 2010 είχε ενταχτεί στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, απ’ όπου αναδείχθηκε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Έπαιξε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ κατόπιν αγωνίστηκε ως δανεικός σε Viktoria Plzen, Παναθηναϊκό και Λάρισα. Επόμενοι σταθμοί της καριέρας του ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης και η FK Partizani. Στο πρωτάθλημα της Superleague, ο Κάτσε έχει 174 συμμετοχές με 10 γκολ και 14 ασίστ.

Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο δεκαήμερο το ρόστερ θα έχει «γεμίσει», με την ομάδα να ανεβαίνει και στην Πορταριά και στις 10 Ιουλίου θα έχει το πρώτο χαλαρό φιλικό με τον Θησέα, ενώ την Κυριακή 17/7 ο Βόλος θα δώσει το πρώτο δυνατό τεστ στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Ιωνικό, για να ακολουθήσει ένα ακόμη την Τετάρτη 20/7 με τον Ατρόμητο.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου θα παίξει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, με την επιστροφή της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την Αυστρία, ενώ μετά από 15 μέρες η ομάδα του Βόλου έχει προγραμματίσει τουρνουά στο Πανθεσσαλικό, φιλοξενώντας τους ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης.

Την Κυριακή 7/8 ο Βόλος θα παίξει αρχικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Τρίτη 9/8 είτε με τον Αστέρα Τρίπολης είτε με τον ΟΦΗ, ενώ τελευταίο φιλικό και πρόβα τζενεράλε θα είναι στον Βόλο με αντίπαλο την ΑΕΚ το Σάββατο 13 Αυγούστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου