Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με κόσμο η «πρώτη» της Δευτέρας για Βόλο

με-κόσμο-η-πρώτη-της-δευτέρας-για-βόλ-893502

Τη Δευτέρα γίνεται το επίσημο ξεκίνημα της νέας περιόδου για τον Βόλο με την πρώτη προπόνηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Πανθεσσαλικό, και μπορεί το ενδιαφέρον να είναι νωρίτερα την ίδια μέρα, όταν ο Αχιλλέας Μπέος θα αναλύσει το αύριο της βολιώτικης ΠΑΕ, αλλά οι φίλαθλοι ετοιμάζονται να δώσουν το παρών στο ξεκίνημα της ομάδας στην τέταρτη συνεχόμενη περίοδο στη Super League 1.

Μάλιστα υπάρχει και σχετικό κάλεσμα της νεοσύστατης Λέσχης Φίλων Βόλου, που με ανακοίνωσή της προτρέπει τον κόσμο της ομάδας να παρευρεθεί στην πρώτη προπόνηση.

Η σχετική ανακοίνωση: «Δευτέρα 27 Ιουνίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας μας, για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 7:30 μ.μ. όλοι στο Πανθεσσαλικό, να δώσουμε βροντερό παρών! Είμαστε ο «12ος παίχτης» της ομάδας μας και θα είμαστε εκεί. Η παρουσία όλων μας, είναι σημαντική.

Να δώσουμε ένα μήνυμα σε παίχτες και διοίκηση ότι και φέτος θα είμαστε δίπλα τους… Ολοι εκεί λοιπόν αδέρφια!».

Σε ό,τι αφορά στη δευτεριάτικη συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Ξενία», ο δήμαρχος και πρόεδρος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, θα ανοίξει τα χαρτιά του για κάθε τι που αφορά στο μέλλον της ομάδας και θα παρουσιάσει τον προπονητή της, Οσβάλντ Τανσό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος: «Την ερχόμενη Δευτέρα 27/6 στις 12.00 το μεσημέρι στο «Ξενία», ο Αχιλλέας Μπέος θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει τον νέο προπονητή του Βόλου, Οσβάλντ Τανσό. Παράλληλα, ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Βόλου θα αναφερθεί στο τι μέλλει γενέσθαι με το «αύριο» της ομάδας».

Στην ΠΑΕ Βόλος υπήρξε ένα σχετικά μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τελευταία ο Αχιλλέας Μπέος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3 ανέφερε πως εκτός απροόπτου ο Βόλος είναι κοντά στο να μεταβιβαστεί σε επενδυτικό όμιλο από το εξωτερικό με Ελληνες συνεργάτες.

Εκεί υπογράμμισε πως μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώνεται είναι πιθανό να πέσουν οι υπογραφές, προκειμένου να υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις μέσω συνέντευξης Τύπου, που αναμένεται πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον τη Δευτέρα.

Στην ΠΑΕ Βόλος πάντως εκτός του ότι έχει οριστεί πρώτη συγκέντρωση, έχουν ανακοινωθεί και τα φιλικά με «άρωμα» Super League 1 και υπάρχουν και μεταγραφές, αφού έχουν αποκτηθεί ο δεξιός μπακ από τον ΠΑΣ Γιάννινα Αντώνης Οικονομόπουλος, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Βίκτορ Φερνάντες από την Κορνεγιά, ο Στάθης Τάχατος από τον ΠΑΟΚ Β’ και ο Σέρβος φορ Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς από την Καβάλα.

Είναι γεγονός ότι ο Βόλος έπρεπε να καλύψει αρκετά κενά, καθώς από την περσινή ομάδα έχουν αποχωρήσει ο Σωτήρης Νίνης, οι Αργεντινοί Νικολάς Ορος, Εμιλιάνο Πουρίτα, Χούλιαν Μπαρτόλο, Χόρχε Κορέα, ο Μαροκινός Αντριάν Ρεγκατέν, ο Ουρουγουανός Φράνκο Ρομέρο, ο Πορτογάλος Αλεξ Σοάρες, ο Ελβετός Ζαν Ρινέρ, ο Κολομβιανός Κέβιν Ροσέρο, ο Ολλανδός Νταν Ριένστρα και ο Παύλος Λογαράς, που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Αρα, οι μεταγραφές του θα είναι σε διψήφιο αριθμό και αρκετές από τις συμφωνίες θα γίνουν γνωστές τη Δευτέρα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόεδρος

της SL1 με διαφωνία του Βόλου

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Π., Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι από χθες ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 με βολιώτικη διαφωνία!

Πάντως η εκλογή ήταν χωρίς αντίπαλο, αφού ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά του…

Στην ψηφοφορία ο Μαρινάκης έλαβε 9 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 5 λευκά (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λαμία και η ΕΠΟ), τη στιγμή που ο Βόλος δήλωσε… απών.

Πάντως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Αχιλλέας Μπέος έθεσε το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είχε «χαλάσει» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον πρόεδρο του Βόλου να ζητά από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Π. να πάρει θέση για την κεντρική διαχείριση, αλλά εκείνος και πάλι δεν τάχθηκε υπέρ.

Επεσήμανε ότι πρέπει να μπουν σωστές βάσεις και να υπάρξουν υποδομές, να μπουν όλα σε σειρά και να γίνει πιο ανταγωνιστικό το προϊόν, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για ήξεις-αφίξεις και τόνισε ότι ανταγωνιστικότητα χωρίς κεντρική διαχείριση δεν γίνεται.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έχει διατελέσει και την περίοδο 2010-11 πρόεδρος του διοικητικού φορέα της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Και πλέον η παρουσία του Μαρινάκη στον θώκο δείχνει ξεκάθαρα την κόντρα που θα υπάρξει με την ΕΠΟ υπό τον Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και τη γραμμή κατά της Κεντρικής Διαχείρισης στα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της SL1.

Ο Β. Μαρινάκης, εξάλλου, εξ οφίτσιο γίνεται αυτομάτως και β’ αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ μετά την εκλογή του ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ομόφωνα (ψήφισαν υπέρ και οι 14 ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1) αναπληρώτρια πρόεδρος εξελέγη η Κάτια Κοξένογλου.

Οι πρόεδροι στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας:

2006-2007: Πέτρος Κόκκαλης

2007-2008: Γιάννης Βαρδινογιάννης

2008-2009: Κώστας Πηλαδάκης

2009-2010: Νίκος Θανόπουλος

2009-2010: Νίκος Πατέρας

2010-2011: Βαγγέλης Μαρινάκης

2011-2012: Απόστολος Παπουτσάκης

2012-2014: Γιάννης Μώραλης

2014-2015: Τάκης Αγραφιώτης

2014-2016: Γιώργος Μποροβήλος

2016-2018: Γιώργος Στράτος

2018-2019: Βαγγέλης Μπαταγιάννης

2019-2020: Μηνάς Λυσάνδρου

2020-2021: Λεωνίδας Μπουτσικάρης

2021-2022: Γιώργος Μποροβήλος

2022-: Βαγγέλης Μαρινάκης

H γραπτή δήλωση του νέου προέδρου

Αποφασισμένος να ασχοληθεί για να κάνει τη Σούπερ Λίγκα 1 ένα πρωτάθλημα-πρότυπο και για άλλες χώρες, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρώτη τοποθέτησή του μετά την έκλογή του στην ηγεσία της διοργανώτριας της μεγάλης κατηγορίας…

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα ενότητας και προοπτικής, μετά την εκλογή του στην προεδρία της διοργανώτριας, με στόχο το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης!

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση του Β. Μαρινάκη αναφέρει τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύνη και να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι’ αυτό.

Να είναι δηλαδή επιτέλους μέσα στα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Γίνονται νέα γήπεδα, υπάρχουν προοπτικές σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστον, με περισσότερα έσοδα για όλους, με υγιείς ομάδες, με υγιείς και πραγματικές μετοχικές βάσεις, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τις εξέδρες. Με γήπεδα σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά προπονητικά κέντρα και Ακαδημίες που θα μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο που έχουν τα Ελληνόπουλα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου